2013/05/07

Respekt?

Det är i det närmaste en underdrift, att påstå att Blåvitt "inte var där" igår. Och då pratar jag om matchen, inte om det nödvändiga i att ge Ivan Turina en värdig hyllning, och möta detta med respekt.

Philip Haglund vill göra gällande, enligt Expressen/GT, att Blåvitts spelare inte var påverkade av det som hänt, och det som kringgärdade matchen. Han tillägger dock, "men jag vet faktiskt inte". Nä, vi lär heller aldrig få reda på detta, och kanske är det inte intressant, om det inte vore för det faktum att Philip Haglund inte "firade" sitt mål (som det inte brukar vara några som helst problem med, när AIK Solna är motståndaren..), men hänvisning till att "man har ju respekt för det som hänt, och vi pratade om det innan".

Är det så tongångarna har gått i omklädningsrummet innan match, är jag inte ett dugg förvånad att matchbilden blev som den blev. Är det de tankarna som upptar plats i bakhuvudet, hur ska man då kunna prestera till 100 procent? Att fira ett mål ordentligt efter ett mål mot AIK Solna, kan ju tagga upp laget å det grövsta. Här gav man alltså bort den möjligheten, och jag tycker inte man ska underskatta den psykologiska aspekten i detta.

Antingen är det match, eller så är det inte match. Och ja, jag har inte svårt att se problematiken i att kunna prestera under de här förutsättningarna, men tankarna måste skingras när domaren blåser i pipan. AIK Solna på andra sidan - krig!

Den stora och högljudda bortaklacken gjorde det med den äran igår, och vad säger du Philip Haglund, om att ha vänt om, och firat ditt mål mot Blåvitt-klacken, som verkligen gjorde sitt jobb under matchens gång.

Det om något, hade varit att visa respekt.