2013/05/29

En förvriden verklighet. 1000 Änglar.

Reflektion:
  • Det har väl inte undgått någon att det var stökigt och bråkigt utanför Friends Arena i söndags. 
  • Det har väl inte undgått någon hur de otäcka Blåvita supportrarna eldade bengaler fritt och okontrollerat vid inmarschen i klacken. Där fanns barn. Där fanns kvinnor. Alla grät. 
  • Men framförallt har det väl inte undgått någon att IFK Göteborgs supportrar vid slutsignal stormade plan och sprang rakt över mot Djurgårdens fans för att häckla samt kasta bengaler. Varenda Blåvit supporter, på hela Friends - ja, fan, tom de som satt hemma i soffan var med. Alla kastade bengaler. De otäcka jävla blåvita supportrarna som inte vet hut. 

Det har nog undgått vissa; att IFK Göteborg tog en historisk seger på Friends Arena.
Att IFK Göteborg hade ett fantastiskt supporterfölje där över 5000 änglar var på plats.
Att runt 4980 änglar skötte sig exemplariskt, hejade fram sitt lag till seger och sedan åkte hem med ett leende på läpparna och ett minne för livet.

Låt mig berätta om min verklighet.
Den börjar redan klockan 10:30 i Söndags. SJ har precis satt IFK Göteborgs chartrade tåg mot Solna i rullning. 1000 Änglar sammansatta i ett tåg på 14 vagnar - på ett tåg som mäter 453 meter.
Förväntansfulla blickar sveper ut över vagn sju. Vid säkert fem tillfällen hör jag orden;
-"Nej, fan va roligt att DU är med på tåget! Gött att se dig!"
11:00 - Restaurangvagnen öppnar.
Vi börjar närma oss Skövde, och vår lokförare låter meddela att vi har något problem med bromsarna på tåget - självklart gäller det vagn sju. Vi blir ombedda att gå av. Några börjar garva;
- "Klart som fan de skulle bli problem, vi åker ju med SJ!"
Ett stort skratt sprider sig i vagnen. Det är bara att hoppa ur och vänta. Rökpaus för vissa. Perfekt timing enligt någon.
Solna - Match - Dödssyndsskandal
Vi slussas tillbaka mot tåget, lustfyllda, lyckliga och ja, berusade. Bussar väntar oss utanför arenan och vid 22:00 är vi åter på väg mot Mölndal.Ett party likt inget jag vart på tidigare bryter ut. Det vankas 453 meter lång kärleksfest och spelarna är ute för lite segersnack. Det kramas och det fotas. Alla vill få en bild med sin idol. Alla vill få en bild med pokalen. Alvbåge stannar länge och håller låda. Han lär ut gamla klackramsor till nyblivna supportrar och fortsätter sedan att berätta om hur han själv stod där i klacken en gång. Bistron säljer mer öl än vilken fulländad Oktoberfest i München som helst.
1000 uppspelta, berusade, lyckliga och dansande supportrar.

SJ låter rapportera till IFK Göteborgs marknadsavdelning att antalet anmärkningar efter resan är NOLL.
Inte ett fönster - nej inte ens ett litet stolssäte fick ta stryk. Det finns inte ett handtag som ej är i gott skick. Inte en soppåse, lampa, tvålpump, kaffekopp eller hatthylla återlämnades obrukbar. Vidare låter våra värdar rapportera att det inte fanns en tillstymmelse till bråk noterad efter resan, och IFK Göteborgs supportrar är mer än välkomna tillbaka. 1000 Änglar.


Där har ni något att skriva om, gammelmedia.