fredag 4 januari 2013

Håkan kommenterar truppen!

SLUTLEDNING Igår publicerade GP en artikel där man pratat med sportchef Håkan Mild fick delge sina tankar. Här kommer jag att tolka hans uttalanden och översätta dem till mer konkreta händelser som vi kan vänta oss framöver.

Det jag fokuserar på är frågan "Vad återstår för att du skall känna dig nöjd med truppen?" som Håkan svarar följande på: 

"Att vi får in ett par spelare till. Vi har en ambition att truppen skall ligga på 21-22 spelare, nu ligger vi på 23.

Vi börjar med att försöka identifiera vilka 23 spelare han räknar till 2013 års trupp och det här är vad jag tror:

Målvakter: Alvbåge, Sandberg, (U-målvakt)
Försvarare: Emil, Logi, Kjetil, Hjalmar, Lund, Azulay, Dyre, Bjärs
Mittfältare: Haglund, Gerzic, Sobra, JJ, Farnerud, Allansson
Anfallare: Bärk, Tobbe, Söder, Stiller, DMK, Sam

Om vi nu tolkar Milds citat "...får in ett par spelare till" som att åtminstone två (ett par = två) nya spelare ska tillkomma så kommer vi således hamna på en 25 man stor trupp, där 3 spelare måste lämna för att vi ska hamna på Håkans övre gräns, 22.

Vi ska inte tro att detta betyder bombsäkert att vi kommer få två stora nyförvärv utifrån. För Håkan är en uppflyttad ungdomsspelare lika mycket nyförvärv som något annat. Men oavsett vad för spelare som ska in så kan vi konstatera att tre spelare ska ut. Vilka tycker du?

Personligen ser jag gärna att Logi lämnar oss. Han har kämpat troget men den gångna säsongen har hans spel varit under all kritik. Det har varit alldeles för många bollar som han varit solklart först till, men där han lyckats dansa runt bollen länge nog för en motståndare att kliva in och stjäla bollen i närheten av vårt straffområde. Alldeles för många rensningar med riktning mot Levande Sittplats.

Mer då? För mig är det fullkomligt obegripligt om Robin Söder ska hålla spelare som David Moberg Karlsson eller Sam Larsson utanför startelvan. En Söder före skadorna var snabb och hyfsat målfarlig. Söder idag är tyvärr ingetdera. Han saknar i dagsläget uppenbara styrkor på planen.

Den tredje spelaren att lämna är svårare att sia om. Kan Emil spela professionell fotboll igen? Kommer Dyre vara hel? Kommer Azulay ens användas om han är kvar? Har Bärkroth blivit bättre i Portugal eller är han fortfarande inte bra nog? Kommer Haglund få speltid? Allansson? Eller kan det vara Sam Larsson som lånas ut eller säljs pga att man inte kan garantera tillräcklig speltid? Vad tror ni?

Det här är Silly Season när den är som bäst. Förhoppningsvis kommer Håkan att agera också, så slipper vi på BaraBen skapa all hype och alla rykten.

/patricw
@patricwestberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.