2005/10/31

Spelarkulter och superstjärnor...

TURKISK FOTBOLL Om man ser på andra fotbollskulturer än vår egna svenska ankdamm så hittar man nästan överallt liknande spelarkulter som vi i Blåvitt har kring vår store stjärna Håkan Mild.

En del av den europeiska fotbollsscenen man sällan läser om, i alla fall efter att Kennet Andersson flyttade därifrån, är Turkiet. Men eftersom blåvittbekantingarna Sebastian Johansson och Fredrik Risp numer är proffs därnere, detta i kombination med att vi under hösten haft den Turkiske U21-landslagsmannen Erkan Saglik på studiebesök får oss på BARABEN vilja lära oss mer och förstå den turkiska fotbollskulturen. En intressant spelarkult är den kring Besiktasspelaren Ilhan Mansiz som är klart värd att läsa om.
Just nu är det dock Seb av de två som har mest problem då hans klubb är i ekonomiska bekymmer- alltmedan Risp ständigt stabiliserar sitt spel och imponerar.

Vår tukietspecialist Ekim kommer under säsongen hålla löpande koll på Seb och Risps utveckling därnere...

3 kommentarer:

  1. Ser inte likheten dock, spelarkulten ja men där stannar det väl?

    SvaraRadera
  2. Just likheter mellan Mild och Ilhan finns det några av. Enorm kärlek till klubben, fin relation till fans, skadeförföljda, smått utskällda av pressen, målskyttar i VM och grabbar med en oerhörd sex appeal

    SvaraRadera
  3. Oerhörd sex appeal är väl den främsta... ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.