På gång


torsdag 15 augusti 2013

Uppsnack med Ishizaki och Holmén

UPPSNACK. BaraBen har inför matchen på lördag varit i kontakt med Sebastian Holmén och Stefan Ishizaki. 

Sebastian Holmén sticker inte under stol med att matchen mot IFK Göteborg är årets match för en spelare i IF Elfsborg. 

"Det brukar bli roliga matcher med mycket folk och bra stämning på läktarna, så för mig är det en av de roligaste matcherna för året och kanske den jag ser mest fram emot." 

Det har varit en splittrad vecka även för Elfsborg, där spelare varit iväg på olika landslagsuppdrag. De sista dagarna tränar de både på gräs och plast för att hitta rätt känsla inför matchen. Nu är det de små detaljerna man försöker slipa på.

Stefan Ishizaki berättar att det känns som om Elfsborg "hittat tillbaka". De är på gång igen. Efter en trög period har de nu en betydligt bättre känsla i truppen enligt Stefan. Resultaten har en tid gått Elfsborgs väg och poängen trillar in i en strid ström. 

Holmén tror fortfarande att de har chansen på guldet, men han erkänner att matchen mot Blåvitt har väldigt stor betydelse för deras guldchanser. Trots att Elfsborg låg åtta poäng före närmaste konkurrent inför hösten förra året så upplevde vi en strid om förstaplatsen hela vägen till sista omgången i fjol. I år är Elfsborg ett av lagen som jagar täten bakifrån. De har inte givit upp. 

Ishizaki känner inte heller att det är "kört". Elfsborg har som Ishizaki mycket riktigt poängterar bl.a både HIF och MFF kvar hemma på plastgräset i Borås t.ex. 

Sebastian trivs i Borås, på gott och på ont. Det är en "liten stor stad", med allt vad det innebär. Allt du måste ha finns där, men samtidigt är Borås tillräckligt litet för att det ska kännas som om du redan gjort allt redan, flera gånger.

Stefan Ishizaki fyller i att han trivs bra i Borås, men att han genom att hans familj ej bor där, saknar något hela tiden. För Stefan är det alla goda vänner som utgör det bästa med Borås.

På BaraBen:s frågor om pannbanden i Borås så försäkrar Sebastian Holmén oss om att det sista pannbandet har plockats av och att Elfsborg idag är en helt pannbandslös klubb.

Bröderna Holmén har nått stora framgångar och Sebastian är ödmjuk inför att Samuel är den bäste brodern Holmén. 

"Bäst av oss bröder är Samuel, det är han som kommit längst och lyckats med mest i sin karriär. Förhoppningsvis kan jag om några år nå lika långt."

När det gäller frågan om plastgräsets vara eller icke vara är Sebastian tudelad:

"Man kan diskutera för- och nackdelar med konstgräs hur länge som helst. Jag som tränar på det varje dag tycker att det går lite fortare och att man därför upplever ett högre tempo, vilket är bra. Sen ger det givetvis en annan studs och bolltouchen blir lite annorlunda när man spelar på naturgräs. Men jag tror inte det missgynnar mig på något sätt att vi spelar på konstgräs, snarare tvärtom."

Stefan Ishizaki tycker bra om konstgräset som renodlat underlag, men hans kropp tycker inte om att variera. Ena veckan plastgräs och andra veckan riktigt gräs... Det sliter på kroppen. 

När det gäller utgången av matchen tror och hoppas Holmén på 0-2 och att Elfsborg genom det resultatet hakar på täten inför sluttampen av säsongen.

Ishizaki tror på en jämn och tuff match som slutar med en uddamålsseger för boråsarna. 

Vi välkomnar IF Elfsborg till Sveriges vackraste stad och Gamla Ullevi med Sveriges vackraste och mäktigaste inmarschlåt och med en förhoppning om tre viktiga blåvita poäng!