På gång


onsdag 19 juni 2013

Lasse Vibe: "Jag älskar redan Snart skiner Poseidon"

PRESSKONFERENS. Alla som är något att räkna med var där. Där var samtliga kvällstidningar, en och annan lokal dagstidning och vi på BaraBen. BaraBen är för övrigt alltid med där det händer. Nästan.

I flera dagar har bl.a. Markus Wulcan skrivit om övergången. Alla har dementerat uppgifterna. Kurzwelly visste ingenting. Håkan Mild visste ingenting. Men media visste allt. Någonstans finns det någon som läcker information till media. Denna personen sitter med största sannolikhet på Kamratgården eller i dess absoluta närhet, med god insyn i det dagliga arbetet där uppe.

Hur som helst är Lasse Vibe klar för IFK Göteborg. Han börjar arbeta (läs: träna) med IFK Göteborg per den 1:a juli och han skriver på ett kontrakt som sträcker sig över 3 år. På frågor av mer privat karaktär som t.ex. var de ska bo, han och frun, svarar han undflyende som att markera att han faktiskt väljer att bevara sin integritet. I övrigt är han öppen, rak och proffessionell där han sitter mellan Stahre och Mild. Han ser ut att trivas.

En törstig Lasse Vibe och en sammanbiten Mikael Stahre
 
Det är, som Mikael Stahre uttrycker det, "ett gediget scoutingarbete" från framför allt Olle Sultan (chefsscout i klubben), som har lett fram till denna övergång. Det är ingen slump att det är just Lasse Vibe som sitter och blir presenterad som ett nyförvärv på Kamratgården. Och det känns ju befriande på något sätt.
 
Lasse Vibe är född 1987. Då vann IFK Göteborg sitt andra och senaste UEFA-Cupguld. Så på frågor om hur väl han känner till Håkan Mild som spelare och IFK Göteborgs internationella framgångar så hänvisar han till Google och YouTube. Han skämtar och säger att han gärna skriver på kontraktet innan han ger Håkan Mild kritik för sina spelarinsatser. Han ger Håkan Mild en gliring genom att berätta att Håkans teknik sannolikt var som bäst mellan linjerna under beep-testet. Stämningen är uppsluppen. Marknadsavdelningen bjuder på kaffe och bullar och de flesta ser ut att trivas på Kamratgården. Såväl spelare som ledare och journalister.
 
Lasse Vibe berättar att John Alvbåge tidigare spelat i Viborg och att de inför flytten till Göteborg pratat en del med varandra. John själv skojar en del efter presskonferensen om att han borde få procent på affären eller i alla fall några procent på eventuell vidareförsäljning. "Håkan ville dock ha all cred själv här", säger John och flinar.
 
Direkt efter avslutad presskonferens får BaraBen en kort och exklusiv pratstund med Lasse. Vi välkomnar honom till IFK Göteborg och pratar en stund om supportrarna. Han har flitigt använt YouTube för att skaffa sig själv intryck av stämningen på Gamla Ullevi och han hymlar inte med att han "redan älskar Snart skiner Poseidon". Detta bådar gott. Man skall längta efter att få höra den sjungas unisont på Gamla Ullevi. Man skall vara beredd på att få kämpa för sin plats på planen och det är han, Lasse Vibe. Han är oerhört tydlig med att han är här för att vinna. BaraBen frågar honom hur hans personliga målbild ser ut och han är tydlig med att han är här för att vinna. Med honom i laget skall IFK Göteborg vinna titlar. Som sagt så är Lasse Vibe en mycket trevlig kille som ger ett proffessionellt intryck. Du är varmt välkommen till den blåvita familjen!
 
BaraBen välkomnar Lasse Vibe till IFK Göteborg
 
Mitt under pågående presskonferens skickar IFK Göteborg ut ett pressmeddelande om att David Moberg Karlsson är klar för Sunderland. Detta dementerar Håkan Mild på stående fot, trots att klubben alltså går ut och offentliggör övergången med en pressrelease. En viss förvirring uppstår i lokalen och snabbt tar IFK Göteborg tillbaka pressreleasen för att sedan lägga ut den på nytt där man valt att omformulera vissa delar. Detta var en ganska rolig och snurrig sekvens av presskonferensen där det var tydligt att sportchefen Håkan Mild inte riktigt hade koll på vad bl.a. Ulf Jörnvik hade för sig just då. Ingen större skada skedd, men det var som sagt en ganska rolig sekvens.