2005/10/25

Sista seriematchen för året

B-LAGSMATCH Fotbollsabstinensen har redan slagit till hårt mot mig och trots en U-betonad trupp (inte heller någon De Pedro) och vanligt hederligt Götebosskt höstväder när det är som bäst bestämde jag mig för att ta en promenad till Ruddalen, som ligger på nära bostaden, på andra sidan berget, för att se Frölunda ta emot IFK.

Startelvan:

-----------------------------Alex Nadj-------------------------------
Gustaf Svensson, Dennis Jonsson, Joel Gustafsson, Jonatan Svenson
Jonatan Berg, Vladimir Majdandzic, Andres Vasques, Mikael Sandklef
-------------Moses Sevankambo Martin Karlberg--------------------

Inhoppande gubbar: Bastian Andersson, Niklas Asp, Pelle Olofsson, Sorie Samura.


Första halvlek började hyfsat bra, men det kändes överlag som att Frölunda var hetast, och Moses samt Karlberg hade inte många bollar att jobba på och de få de fick var antingen dåligt slagna eller dåligt mottagna. Lite överraskande kom då 1-0 till IFK när Sankan drev ner på kanten och slog en pass snett innåt bakåt som Vasques snyggt klämde in i mål. I övrigt präglades första 45 av felpassningar och jag kan inte påstå att någon av de fyra A-lagsspelare som stod på plan gjorde någon bra insats. Sedan hände inte mycket mer i första halvlek än att jag halvt om halvt ångrade att jag tog mig till matchen.

Andra halvlek räddades av att en gammal kompis farsa kom fram och började snacka med mig. Då grusade sig planerna på att skriva en utförligare matchrapport, vilket möjligen var tur, för spelet blev än sämre. IFK släppte in två bollar och Frölunda hade chans på fler. Den enda som gjorde en hedervärd insats var Nadj som stod för ett par fina räddningar. Jonathan Berg såg inte alls tänd ut och slog bort ett antal bollar eller passade aldeles för sent i de få lägen som skapades på högerkanten. Vasques blev utvisad efter att ha fått sitt andra gula för en tackling/stämpling som domaren omöjligen kan ha sett, däremot hördes Frölundaspelarens mycket överdrivna vrål väl, vilket säkerligen gjorde sitt. I slutet gjordes ett par byten bland annat byttes lillebror Samura in mot Moses. Dennis flyttades även upp på upp på mittfältet, för att skapa lite press, efter den sköna ordväxlingen mellan bänken och vårat blåvita hjärta:

- Flytta upp ett steg Dennis!
- Till mittfältet? (med mycket frågande min)

Ja, vad trodde han egentligen? IFK spelade 3-4-2 de sista minuterna och lyckades skapa ett par chanser, men när 90 minuter hade gått var det Frölunda som stod som värdiga vinnare i årets sista Blåvita seriematch.

Glömde/fick inte chansen att fråga var De Pedro befann sig.

3 kommentarer:

  1. Utvisningarna haglar det här året i B-lagsserien...

    SvaraRadera
  2. Vilken deprimerande rapport! Bättre än så kan de väl? Iallafall med fyra spelare från A-truppen. Borde kännas förnedrande att få stryk från ett lag på väg ner i division två, men de kanske inte tyckte att det fanns något att kämpa för? Annars borde såna här matcher vara ett utmärkt tillfälle för dem som ej spelat A-lags-matcher att visa vad de går för...

    SvaraRadera
  3. Det står väl ganska klart att det här var ett fall av underskattning.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.