2015/05/08

Matchtankar - kälmäh borta, 8/5

ANALYS. Fredagsmys. Fredagsmatch. Två saker som kanske inte riktigt är synonyma i gemene mans eller kvinnas hem. I synnerhet inte mamma Elms. Speciellt inte fredagkvällen den åttonde maj, tjugohundrafemton. Egentligen hade jag på tok för dåligt fokus under matchen idag för att kunna prestera några nämnvärda skarpsinta analyser och vinklar. Det måste bero på fredagsmyset, eller kanske mest på allt därikring som typ pottdebut nummer två. Om man säger. Skit samma, det kändes aldrig riktigt som att man behövde bita på naglar, djupstudera var i helvete han den nyaste Elmgubben in tog vägen eller skrika för att vi spelar nån uppenbar jävla idélös tjongfotboll. Inte alls. Istället kunde man bara imponeras å det grövsta över en av de i särklass tyngsta bortaskalperna på väldigt, väldigt länge.

Statistiken visade nåt i stil med 20 avslut, tio av dem på mål och ett allmänt övertag i alla de andra positiva posterna. Det är fan mer än fcrealbarcelonamffhäcken löser i en "hemmamatch" mot storlag som typ IFK Norrköping.

Nu är väl det viktigaste i vanlig ordning att hålla fötterna på jorden, inte sväva iväg och skrika SERIELEDARE till höger och vänster, eller för den delen fortsätta att frossa i heeeelt ovidkommande statistik kring att det minsann är bästa poängskörden och säsongsinledningen sedan 94. Släpp det. Bara släpp det. Visst, kul kuriosa kanske, men det är precis som kvällens match visade, ett jävla jobb. Ett hjärtfyllt, resolut, gediget och i detta fallet kul och jävligt vackert jobb som ska göras. Hela vägen under maratonloppet.

Och självfallet ska man passa på att njuta, unna sig socker från segerns karamell, absolut. Men ödmjukheten och kunskapen i att skölja ordentligt med flour innan läggdags ikväll, den kan bli viktig under denna fantastiska resa.

Återigen blir det kanske inga pinpoints från matchminut si eller så, till många tyckares förtret kanske? Så, än en gång får ni kära läsare stå ut med känslomässiga uppsteg och utfall även denna gång.

Det finns ju givetvis ingenting att lyfta fram till motorsågens ylande gnällklinga idag. Inte alls faktiskt. Jag tycker fanimej att matchen är genomförd till 100% punkt och prick. Den enorma pressen ger ju resultat från minut ett. Och fortsätter så matchen igenom. Inte heller verkar vi nämnvärt trötta när klockan närmar sig 89, så länkat till all positiv kritik kommer ytterligare en skopa glass till Lennartsson i och med hans ökade träningsdos och stringens i fokuset på att springa mer, jobba hårdare och göra jobbet. Dessutom, vi har inte behövt lida av särdeles många floskler alls under fotbollsdoktor Jögges tid på KG. Det länder honom till heder.

Visst, man kanske kan wajna lite om missarna och ett visst mått av ineffektivitet, men ändå känns det lite onödigt med tanke på att lägena verkligen skapas, vi gnuggar på och inte bryter ihop pga skott som blockas eller sniker stolpen. Istället ser det ut som att många missar tas med en klackspark (höhö) och man trycker ner huvudet och dönar på i nästa anfall igen. Och visst, det är lätt att studsa tillbaka i medgång. Annat är det när det går åt helvete. Det är det.

Nej, den kollektiva insatsen spetsat med extremt hög kvalitet i Gurra, Hajtand, Ronken, Bjärs och resten av gänget, det är en fröjd att se.

Några korta från matchen då:
+ En av de mest gedigna bortamatcherna på jag vet inte hur länge. Plus till det.
+ Gurra Swede. Hans krig med Viktor Elm spetsat med en jävla massa fina bollar och passningar. Gurra är het nu.
+ Backlinjen. Som nämndes i #bbpodd, det känns fan inte som att man inte kan släppa in en balja. Sällan farligt. Ronken gjorde nåt misstag i första, men fullföljer och är prickfri efter det. Bjärs är en fröjd. Målet är första kandidat till årets mål. DJ Alessi ska givetvis ha kredd, även denna match. Klarhet till klarhet till klarhet till klarhet. Han gillar att spela boll nu. Det syns. Vi gillar Alessi!
+ Anfallskombinationer. Omställningar och sättet att spela ur situationer. Köng.

- Inget riktigt minus egentligen kanske, men tycker Boman och Vibe är lite trubbiga tillsammans idag, och det känns främst som att det är Boman som inte alltid hänger med och tänker likt Vibe. Men fullt dugligt ändå. Inget kraftigt minus. Inte alls.

Nu ska det bli jävligt sköj med cupfinal. Kom du också! Framåt!