2015/05/19

Investera i din egen framtid

 

Visa färg. Alla har hört det. Vi i twittergenerationen är extremt duktiga på att just visa färg, på internet. Det finns många som är väldigt, nej extremt duktiga på att ta med sig sitt engagemang utanför sina smarta telefoner och tangentbord.
Men vi behöver bli fler!
Varför frågar kanske någon?

Ja, egentligen så behöver ju inte det berättas för er som läser det här. Ni är inbitna och engagerade så det räcker och blir över.
Men ni, precis som jag vet att lågor lyser starkt ibland och svagare ibland genom livet.

Jag har en vän som såg nästan varje match live med Blåvitt som gick att se under ca: 5 år. För att en dag helt plötsligt sluta åka på bortamatcher, senare börja se även hemmamatcher på TV och har nu inte varit inne på en match på över två år. Intresset finns där, men är inte lika starkt som förr. Och även om kanske du och jag inte kan förstå sig på honom idag, så har vi säkert intressen som slocknat i våra liv som vi en gång har haft, som vi kan relatera till.


Nu menar jag inte att vi måste starta fler bloggar, forum eller poddar.
Vad jag vill är att vi går ut och är bra blåvita förebilder i vår vardag.
Nästan alla i livet har någon vi kan påverka. Stort eller smått.

Toll berättade i #BBpodd om när han var uppe i Solna för en bortamatch.
Mer och mer, allt eftersom andra vågade, så ställde sig folk upp och visade sin glädje mitt i fiendeland för vilket lag deras hjärta klappade.
Våga ta det där första steget. Änglar finns överallt runt oss. Jag lovar.

Vem vet vad en liten push i rätt riktning kan göra?


Se på Toll´s #FullFredag i förra året.
Eller Rasmus Forsströms publikdragande i år.
Jocke och Patriks #BBpodd.
Guld-Alex, Jakebox, Semmler, Bobban osv osv. Det finns hur många ”moderna” supportrar som helst vi kan nämna, som gör massor för att dra mer publik och publicitet i klubbens färger.

Just den personen du påverkar i rätt rikting i livet kan vara vår nästa klackledare, monsterbloggare eller varför inte Tom Pettersson eller Micke Boman.

Min vän Emil som jobbar på en lågstadieskola är en förebild för sina elever.
Han började lägga in små läxor där man skulle ta ut Blåvitts startelva från den senaste matchen.
När eleverna som spelade fotboll på rasterna ville vara United eller Barcelona på rasterna så berättade han att det var mycket coolare att vara lag i sin närhet.
Idag är dem inte Rooney eller Messi på rasterna, utan Alvbåge och Salomonsson. Idag målar dem inte porträtt av One Direction, idag läggs det pärlplattor föreställandes Lasse Vibe.  
Jag själv som tränar ett fotbollslag lägger in småtävlingar genom året. Priset är alltid två biljetter till en Blåvittmatch.
Numera så finns det fotbollsövningar som heter saker som tex ”Arsenal”.
Vem har kommit på det!?
Det tar jag bort när jag tränar kids på fotbollsskolor.
Numera heter våra övningar, Lennartsson, Stahre och Rehn.

Du kan ha yngre syskon, kamrater i din klass eller på ditt jobb.

Prata om Allsvenskan istället för om Champions League vid lunchbordet. Ta på dig din Blåvita halsduk när det är kallt. Visa vem du är. Var en god förebild. Sprid vår religion.

Kan du påverka blott en person i din omgivning så kan du mycket väl ha skapat ett intresse som den personen smittar av sig på andra med och intresset kan leva vidare i generationer.

Idag med ett minskat intresse för hockey bland ungdomar. Gais och Öis i de lägre serierna. Häcken som inte når över 1500 supportrar utan att dela ut runt 5000 gratisbiljetter så ligger det största hotet från Premier League, La Liga och Serie A. En lätt match kan man tro och tycka.
Men det är farligt!

Utan bra konkurens i staden tappas allt gnabb som rör Allsvenskan på arbetsplatser. Rivaliteten på skolgårdar byts sakta ut mot Barcelona vs Real Madrid istället för att skoja om skinnvästar eller sambafotboll.
Om inget drastiskt sker ibland de lägre lagen i Göteborg(FC Gothia) så kommer generation för generation sakta men säkert glömma bort våra gamla derbyn och kanske tillslut även föreningarna vi mötte?

Det är upp till oss Blåvita att hålla den Allsvenska lågan i stan vid liv. Göra den starkare än aldrig förr.

Gör vi det så finns det inga gränser för hur bra det kan bli. Sponsorer har färre föreningar att gå in i. Framtida företagare växer upp som Blåvita supportrar. Unga fans kommer aldrig att välja ÖIS, Utsikten, GAIS eller Häcken framför Blåvitt utan påverkan från andra. Kan vi få ihop Göteborgs- publiken och företagen, likt en mindre stad som tex Borås gör/har möjlighet till, så kommer vi få en framtid som knappast kan gå förlorande ur.

Vi måste få framtida generationer att förstå hur underbart och vilket privilegium det är att vinna ett SM-Guld på plats.
Att en match i tv-soffan när City, PSG eller vad som nu kan vara trendigt att hålla på inte är i närheten av en halvtaskig match på Gamla Ullevi när vi gör 1-0 på Falkenberg i slutet av matchen.

Varför döper jag den här texten till ” Investera i din egen framtid”?

Jo. För att när jag är pensionär och kanske inte kan leva mig in i matcherna på samma sätt, hänga med i den tidens sociala medier osv så vill jag att de personerna som växer upp idag skall stå för den goda stämningen som jag och alla vi andra blåvita supportrar förtjänar.
Mitt hjärta kommer alltid klappa för Göteborg.
Hjälp dig själv till att investera i en livskvalitet som inte går att köpa för pengar. Se det som ett pensionssparande för ett bättre liv om du så vill. Och om du är en person som enbart lever i nuet.
Kom till Gamla Ullevi, ta med en vän, skrik er hesa. Gör det för Räven, för Mesken, gör det för Bebben, gör det för alla våra äldre supportrar, spelare och ledare som vigt sina liv till det vi brinner för idag. Som format klubben vi älskar. Men framförallt gör det för Blåvitt.Blåvitt får aldrig dö.