måndag 4 maj 2015

Matchtankar - fffffff hemma, 4/5

ANALYS. Jag var inte den tolfte spelaren idag. Får börja där med att ursäkta min absens, men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Nog om mig. En lirare vars insatser allt som oftast inte heller verka bli som man tänkt sig är givetvis någon av bröderna Strömbergsson. Jag vet inte hur mycket man kan, bör och ska wajna om domarens insats i en segermatch, men när det gäller den (insert valfritt förnamn Martin/Markus) pajasen måste det ändå dryftas. Hur är det möjligt att vara så innihelvete mycket sämre än en sådan som tex Al Hakim, eller Glenn? Seriöst, till och med Lerjeus framstår ju som Collina i jämförelse.

Det pratas om att klassen på allsvenskan är för låg. Mycket möjligt. Spelarna, lagen och klubbarna, för att inte glömma oss, fansen, gör ju det yttersta för att höja statusen. På något märkligt sätt känns det som att vissa, nämner inga namn eller organisationer, gör sitt maximala för att istället sänka ligan till den nivå som La-Liga-ronkarna älskar att häckla.

På tok för mycket har redan pipits om domarinsatsen, men det är svårt att släppa som sagt. Ta första målet till exempel. Målet som inte var ett mål alltså. Vad hände där? Jag fick som sagt se matchen på tv ikväll och kunde med lätthet konstatera att ingen var offside. Inte en chans. Inte heller verkade bollen vara över linjen, men ändå blåstes målet bort. Oklart varför dock. Inte heller några repriser visades i cmore. Inte heller i "highlightsen" från första halvlek. Varför då? För att det är en komplott såklart. Riggat! Strömbergssons såg till att vi inte fick se vad som tydligen var regelvidrigt i det så annars urläckra och frejdiga anfallet.

Ankersen var ju inte direkt på topp i resten av matchen efter att ha blivit berövad ett tjusigt mål där. Strömbergssons fel.

Generellt kan man ju då ändå konstatera att första halvlek ändå var rätt okej. Inte superbra och inte usel. Stundtals fina kombinationer, även om det tenderade att bli lite väl kladdigt när i synnerhet Ankersen fick bollen. Sökte lite väl ofta en för svår pass som antingen var för lös, eller bröts enkelt. Var något läge där Ankersen tofflade en för dålig pass till Emil som satte fffffff i ett farligt omställningsläge. Tur var att avslutet med enkelhet kunde räddas av Alvbåge som för dagen gjorde en bra match.

Övriga i försvarsdelen av elvan, gjorde även de att bra jobb. Främst DJ Alessi som tidigare nämnts går från klarhet till klarhet. Jävlar så bra han var idag.

Framför backlinjen var det fröjd att se Tom husera tillsammans med Gurra. Båda två såg ut att trivas på riktigt gräs där glidtacklingar men även skönlir var ingredienser som i slutänden visade sig viktiga i mittfältsmatchen.

I andra halvlek kändes det nästan direkt att vi skulle mala på och få det där ledningsmålet. Många lägen skapas, men skärpa, resoluthet och jävla skött utifrån verkade inte komma av sig själv idag heller. Tur att en "otippad" gubbe som Sören då tar ner och lägger dit den i målvaktens bortre. Han hade ju en aktion, rätt lik målet, tidigare i matchen där skottet gick över. Meget dejligt att se.

Vi maler på som sagt och ser jävligt tunga ut att möta. Vibe springer och springer och springer och springer framför målvakt och försvarslinje. Boman springer lite mindre, köttar desto mer och ramlar emellanåt. Här är saknaden av Engvall rätt stor ändå måste man medge i matcher som dessa där vi för spelet, förväntas att äga bollen i majoritet och sätts på prov i att låsa upp kompakta försvar. Nu spelar det som sagt ingen roll just nu, när tre poäng är på kontot, jobbet är gjort. Vi är med och gör det vi ska. Även om allt inte sitter. Allt är både på gott och ont på samma gång alltså. På nåt konstigt sätt.

Det rullas vidare i andra, DJ Alessi serverar Sören som ser ut att träbena bort bollen i sin förstatouch, men lyckas ta en touch till och oerhört läckert lobba in tvånollan. Nu lossnar det för en av danskarna i alla fall. Fan va gött! Efter målet hoppas man givetvis på stängning av matchen och att man för en gång skull kanske kan slappna av och hämta poängen utan att behöva slita varken blod eller hår. Nej, så ska vi inte ha det tycker Strömbergssons. Allvarligt? Var? Var i helvete ska Aleesami ta vägen i den situationen? Inte gör han något mer för att dra ner eller hindra motståndaren. Han är i vägen. Ja. Men hur ofta borde det inte bli straff då? Eller frispark på plan? Med den konsekvensen borde vi haft fem mot Helsingborg hemma, men nej, det funkar inte så. Strömbergssons.

Inte nämnvärt dramatiskt i slutet ändå som tur är och poängen är där de ska vara. Araba var stor, men sådär geggantiskt bra tyckte jag ändå inte att han var. Föll på tok för lätt i dueller med Bjärs, för att vara så stor alltså. Som sagt,  tre poäng är tre poäng. Vi är med. Birgerstam måste stå kvar på KB!

Några korta från matchen då:

+ Sören. Två mål är plus och plats ett på listan inget snack. Hårdare. Rakare. Jävlaranamma idag. Gött.
+ Tom. Äntligen en hjärta-/hjärna-/kvalitetsinsats. Brytningen innan tvånollan är mömma.
+ DJ Alessi. Bra framåt och bakåt. Bjuder på socker i anfallsspelet.
+ Gurra. Alla lag vill nog ha en Gurra. Tur att det bara finns en.

- Ankersen. Tyvärr för kladdig och långa tillslag idag. Kan mycket mer. Måste träffa mål i sina bra lägen.
- Effektivitet och kvalitet i avslut. Lite häckensyndrom ibland med många touch och världens vackraste och bästa fotboll i fokus. Det är inte disco de. Okej, ibland kanske om det blir nåt av det. Inte som häcken alltså.
- Behöver man ens nämna Strömbergssons?

Om inte cupen är slutsåld än får vi se till att den är det. Tills dess. Kälmäh away. Svår bortamatch, men gött med gräs och förhoppningsvis en fin domare. Framåt!