2015/05/09

Dresscode Blåvitt!

Söndag 17 maj. Platsen är Gamla Ullevi, och matchen som ska spelas är finalen i Svenska Cupen 2015. En match som är i det närmaste slutsåld, och som ingen egentligen vill missa. En titel står på spel, och att Örebro står som motståndare är väl mest en formsak.

Det är för Blåvitt vi är där. Det är därför vi har köpt biljetter, det är därför vi viger en eftermiddag i maj åt någonting annat än slöfockande eller Viasat-matcher framför TV:n. Det är känslan vi vill åt. Den känslan som bara går att komma åt på  Gamla Ullevi. Den känslan som gör att vi också återvänder. Gång på gång.

För mitt inre ser jag ett blått och vitt Gamla Ullevi. Som en levande mosaik, som ett böljande hav. Som ett mästerverk i visuell läktarkonst. Och jag tror att vi kan göra det. Att tillsammans och plagg för plagg bygga upp det hela.

Så följ uppmaningen från Sektion031 och ta på dig av det blå och vita som du kan uppbringa i närmaste garderob; tröja, halsduk, mössa, keps, pyjamas, nattlinne, kavaj, blus, smurfdräkt, våtdräkt, brottarlinne, OnePiece, baddräkt eller vilket tygstycke du nu än kan uppbringa. Tänk er själva, vilken magnifik syn. Och känslan att vara en del av det hela. Den känslan kan du sedan bära med dig ut på stan, när det är dags att fira nummer 7. Norge får ursäkta dagen till ära, men en titel är en titel och Blåvitt är Blåvitt. Jag tycker det låter alldeles för vackert för att inte göra ett försök.

Så bidra med vad du kan, var med och gör Gamla Ullevi till en blåvit mosaik. Var med och gör Gamla Ullevi till ett blåvitt hav den 17:e maj. Och glöm inte att prata om detta med dina vänner, kompisar, kollegor och att sprida kampanjen i sociala medier. Chansen finns att de hakar på! Dresscode Blåvitt var det.