2014/04/07

Matchtankar - Malmø hemma, 7/4

ANALYS. Det här var ju tråkigt. Vad ska man säga? Klasskillnad. Åtminstone i alla avgörande moment. Åtminstone i avsluten. Åtminstone i omställningar, spelvändningar, löpningar och i effektivitet. Jag är riktigt jävla förbannad på resultatet, men på något konstigt sätt är min känsla av uppgivenhet och ledsamhet större än min totala gnällaggression och sammantagna krypande arga förlusthatarkänsla. Jag vet inte vad det beror på. Hade vi varit nära och haft kontakt, då hade jag nog varit än mer arg än jag är nu. Sundhetstecken eller saker som tyder på att jag tappat det? Vet ej.

Malmö var bättre på allt. I synnerhet i avslutande lägen. Belackarna som mantrat på "vem ska göra målen när Tobbe är kines?" har ju fått besynnerliga mängder vatten på sin berömda kvarn. Har böjt mig från den frågan och sänkt huvudet med dårens envishet och fast beslutna inställning att "visst fan ska någon göra mål?", men idag börjar jag fan tveka. Så ofantligt ofarliga och bedrövligt dåliga avslut, i skott, i lobbar (hur missar söder?) i dribblingar och i tåfjösar trodde jag fan inte att vi skulle kunna vara.

Vet inte hur många skott vi försökte oss på utifrån (Darijan?) men att enbart ett, från JJ (godkänd insats idag), kan noteras som godkänt är fan inget annat än total jävla katastrof. Å andra sidan, vad spelade det för roll när Malmö gjorde två mål på två skott i andra? Visst, ett bortdömt (korrekt?), men det var en sådan dag.

Vad kan man ta med sig från matchen då? Ja, säg det. Man kan vältra sig i funderingar och tankar i att "var det populistiskt att spela Gurra, utan ens en insats i U21?", eller, "vem är det meningen att MSD ska slå sina inlägg på?", jag vet inte. Det är mest tomt och uppgivet som sagt. Likt blåvitts obefintliga anfallsspel och skärpa avsluten. Puckeyfasoner som att "det kommer fler matcher" får väl på något sätt smeta över denna mediokra tillställning. Något annat kan jag inte komma på. Och avslutsövningar då. Många. Ofta. Långa och jävligt ordentliga. Inget annat.

Några korta från matchen:

+ Bra tryck stundtals från oss på läktaren.
+ Inget direkt stök på stan vad jag kunde se.
+ Bebben
+ Håkan

- "Anfallsspelet"
- Felpassen
- Ineffektiviteten
- Starten
- Mitten
- Slutet
`
Nej, det var ju jävligt tråkigt detta. Vi ses mot Åtvidaberg.