Tack till de ideella krafterna

KRÖNIKA. Igår meddelade Helsingborgs supporterklubb Kärnan att de lägger den mesta av sin verksamhet på is pga att tiden och lusten inte finns kvar. Den senaste tidens händelser har helt enkelt fått styrelsen att ta en paus från sitt ideella arbete.

De ideella krafterna i och runt vårt föreningsliv är jätteviktiga för dess existens, men får oftast inte den uppskattning de förtjänar. Istället får man ett krav på sig och jag tycker Kärnan har beskrivit det bra i sitt pressmeddelande:
Vi upplever att det finns många människor som förväntar sig att vi ska ta ett ansvar som vi inte har möjlighet att ta. Vi får påtryckningar från många håll om att driva frågor vi inte har mandat att driva och att vi ska ta krafttag mot saker vi inte har resurser till.
Som ett närmare exempel är t ex Baraben helt ideellt. Det finns inget vinstsyfte bakom bloggen, inga löner som utbetalas eller arbetstider att följa. Det som driver bloggen är kärleken till IFK Göteborg och görs på frivillig basis av en mängd olika personer. Om det görs bra eller dåligt låter vi vara osagt, men utan de ideella krafterna hade bloggen aldrig uppstått eller bevarats, alla filmer och upptåg aldrig skapats och alla texter aldrig funnits. Tack för att ni orkar!

Det finns en hel hög med andra ideella krafter som också borde uppmärksammas mer. Här kommer mitt tack till er. Hoppas ni fortsätter det positiva arbete ni gör:

- Supporterklubben Änglarna
- Alla som fixar våra tifon. Klart bäst i Sverige!
- Klacken och alla supportergrupperingar på Ullevi.
- Alla som hjälper till runt våra matcher.
- Ni som rapporterar från klubbens träningar och matcher.
- Alla bokskrivare.
- Till alla som visar färg på gator och torg.
- Ni radiosändare ute i etern.
- Alla bloggare och skribenter.
- Och självklart alla er andra som också på ett eller annat sätt lägger ner er ideella kraft för IFK Göteborg!

//TACK!