2014/04/23

Konkurrensen borgar för pytt i höst?

Jag har haft detta inlägg på gång under alldeles för många dagar. Sedan kom skadan på Lasse Vibe, och sedan kom skadan på John Alvbåge..

Kanske fick det hela lite mer substans, men skadorna hade jag gärna skippat. Hur som, diskussionen har varit både högljudd och vital på sociala medier, angående "alla" mittfältare som knöts till klubben. Vad ska vi med trehundra mittfältare till? Vem ska kliva av, vem ska säljas? Det bitvis gigantiska egot Malick Mané, hur ska han kunna "anpassas" till Blåvitts filosofi och spelstil? Gurra; back eller mittfältare? Jag skulle kunna skriva exempel i långa rader, men ni anar säkert de tvära kasten och de många åsikterna ändå.

Även om man så hade önskat in ytterligare en back, är jag övertygad om att den konkurrens som nu råder i truppen, kan vara det som gör att vi når ända fram i höst. Även om Malmö redan har vunnit guldet om man ska tro media, och att Blåvitt bitvis har svajat. Och man kan klaga på att vissa spelare får "för lite" speltid, men jag antar och tror att tränarna spelar det bästa laget för dagen. Synd på vissa spelare, men de ingår i ett kollektiv där laget måste sättas främst. Det som utspelar sig under träningarna, tar laget med sig in i nästa match, vilket i sig gör att samtliga spelare är delaktiga, om än på olika sätt. Det går inte att ge bara 95% på träningen, då blir det bänken. Och det är alla medvetna om.

Samtidigt tror jag, eller har en känsla av, att ledarstaben runt laget har fått alla att inse detta. Vi har ingen Andrés Vasquez som sitter och grinar på bänken. Bestefar vädrade visserligen sina åsikter om att få kliva åt sidan, men för honom är det ett annat läge som den "ålderman" han är. Chansen till spel ligger i att satsa allt på träningarna, och på så sätt spela sig in i elvan. Vissa ligger nära, andra har lite längre till spel.

Skadan på Lasse Vibe öppnar nu upp för någon annan att kliva fram och ta chansen att bli hjälte. Jag tror att det är några som vill åt den. Ser man till trupperna i Allsvenskan så har Blåvitt en bred och bra trupp, kanske den bästa av samtliga lag? Det är en viktig komponent över 30 omgångar, och kanske just det som avgör en lång och hård matchserie. Jag tror att Blåvitt och enskilda spelare kommer att bli bättre och bättre, att det kommer att "sätta sig". Kanske även Robin Söder sätter sina bollar?..

Det är möjligt att jag svävar i det blå utan täckning, men pytt är gott. Speciellt om den serveras en kall och rå höstkväll, när det regnar hårt på tvären utanför. Forza Blåvitt.