måndag 31 mars 2014

Matchtankar - ajk borta, 31/3

ANALYS. Ja, vad ska jag nu skriva och gnälla om? 2-0 borta på fridens arena mot ajk är ju inget annat än ett jävla pangresultat. Solid insats, resolut spelat, bra löst av "otippade spelare", John som spelar makalöst, Vibe som löper och Mané som gör en rätt medioker förstashow i Allsvenskan, men ändå hänger en. Gött är det.

Det man då självfallet kan, och måste gnälla på är ju inget annat än träbenen som tycker att det är rätt att bränna bengaler och pyro. Just då, vid det tillfället, på världens sämsta arena, när taket är på. Sällsynt jävla korkat.

Jag har inget emot bengaler egentligen (förutom att vi får böta innihelvete mycket pengar). Iallafall inte vid inmarsch och iallafall inte i samband med ett maffigt jävla tifo. Men mitt i matchen, när vi ligger på, har hörna, jagar tvåan och dessutom som sagt spelar på en dyngarena som kostar 40 000 miljarder och för dagen med taket på (why?) är det jävligt korkat. Inget annat.

Skit samma, resolut jävla insats av samtliga. Den ende som i min bok faller ur lite grann är MSD. Var har han gjort av sin högerfot? Extremt dåliga tillslag på både frisparkar, hörnor och i spel. Det duger inte. Desto mer glädjande är ju självklart sättet som Hjalle och Adam genomför matchen på. När jag såg startelvan och insåg att allas vår Hjalle skulle lira, ja då blev jag lite skraj. Tji fick jag. Secken insats. Och Adam, löpningar, rivigt försvarsspel, klockren boll till Vibes fina mål, och ett jädra go i största allmänhet. Jag gillar vad jag ser och såg. Vibe löser det på ett Tobbelikt sätt (ja, vem ska göra målen?), Mané som agerar lite träigt och faller lätt visar ändå styrka när han sätter tvåan på Haglunds finfina dönare upp i banan och John längst bak. Fint.

Att allas vår Nerman fick in sin mikroprocentiga önskan och att Stahre faktiskt bytte ut Söder, mot draggen, var ju en oerhört rolig sak att skrocka om på twitter. Det också.

Förhoppningsvis kan vi se framemot ytterligare roligheter från i sociala medier i afton också, i synnerhet från Alvbåge. Det är han fanimej värd. Vilken insats. Resolut spel. Klockrena ingripanden, även när det flaxandes och misstajmades lite, så styrdes det upp. Enda smolket kan väl tyckas och förundras över den väldigt märkliga färgkombinationen med vitt och grönt. Anyway, vad gör det med en nolla och seger borta mot ajk?

Några korta från matchen då:

+ Fin manifestation innan matchen. Vila i frid!

+ John - Klanderfritt!
+ Adam - Gammal god standard!
+ Hjalle - Vad har hänt?
+ Vibe - Tänk om han hade kunnat dra sin gubbe en mot en i fart!
+ Sam/Ludde - Bra lek och bus. Solid defensiv!
+ JJ/Haglund - Lite slarvigt inledningsvis och borta emellanåt efter deras röda. Annars klockrent.
+ Mané - Dålig touch, faller lätt, men gör mål. Oerhört viktigt.

- MSD - Ingen höjdarfot idag.
- Söder - Emellanåt lite mycket kladd och lite verkstad. Kämpar dock, men det räcker inte.
- Bengaler - Just där och då. Idiotiskt.

Alla till GU mot Malmö. Köp årskort. Gör det bara.