söndag 1 september 2013

Matchtankar - Åtvidaberg hemma 1/9

ANALYS. Missarnas match. Kjetil är köng. Ytterligare en måstematch i ordningen genomförd. En dag på jobbet helt enkelt. 3-0 i all ära och en dominans som stundtals hette duga, men borde vi inte stänkt dit ett par bollar till? Borde inte firma Vibe/Tobbe/Söder och även Sobra/Sam punkterat matchen med både 5, 6 eller kanske 7-0?

Anyway. Kan inte direkt peka ut några speciella saker i matchen ändå som sitter kvar på näthinnan. Inte mer än Kjetils sylvasshet i straffområdena samt att vi ÄNTLIGEN gör mål på fasta situationer då. Vilket inte är så lite i och för sig. Stundtals såg vi JJ varva smånätta tvåfotare med brottartunga kroppsfinter. Vill även minnas att Hjalmar bjöd på gott vid flertalet tillfällen som man inte sett på åratal (någonsin?).

Negativa klubben noterar ju ändock som sagt att skärpan saknades vid flertalet tillfällen i avslutningslägena. Samtidigt, lägen skapas! Ytterligare tråkighet i Farneruds uttåg. Såg onekligen ut som att deras spelare vid många situationer satsade onödigt fult och gick in för att sätta viktiga gubbar ur spel. Den sista negativa punkten är givetvis bristen på folk på läktaren. Personligen är jag en quisling utan dess like och ska inte stenkasta i inrutade hus (då jag inte var på plats idag), men generellt är det för dåligt med såpass få folk på läktaren. Oavsett motstånd och oavsett väder. Vi är ju för f-n Blåvitt! I allra högsta grad i guldstrid, dessutom.

Några korta från matchen då:

+ KJETIL! Köng.
+ Kassaskåpssäker seger.
+ Kjetil!
+ Offensiv lusta och många skapade lägen. (Lossnar det för Lasse nu?)
+ Öster!

- Missarna!
- Publiksiffran.

Sist men inte minst, några korta från gårdagens galej (Rikets Änglar) på Kviberg.

+ Slutresultatet. Tredjeplats av 22 lag är inte fy skam ändå.
+ Sjögrens drömmål. Inte helt olikt Ragges mot gladpåskdjurgården.
+ Organisationen. Vi hittade våra roller tydligt efter redan några minuter. Coachning?
+ Kassaskåpssäkra segrar mot Ultras. Var det två gånger? Jojatackarja.

- Undertecknads frilägesmiss i semifinalen (mot slutsegrarna, Änglarna Lerum).
- Undertecknads straffmiss i semifinalen (mot slutsegrarna, Änglarna Lerum).

Nu hoppas vi på en bra rehabperiod under landslagsuppehållet och att våra blågula spelare inte åker på någon jävla skit!