2012/11/17

Gästkrönika - David Lundin

GÄSTKRÖNIKA. I dag välkomnar vi unge herr David Lundin som serverar en gästkrönika kring sina tankar runt Silly Season. Vill du delge dina åsikter eller tankar i form av ett kåseri, en krönika eller en analys? Då är tillfället perfekt! Maila oss din text eller din bild på:kontakt@baraben.com så kan den bli publicerad här - på Fotbollsgöteborgs största och bästa blogg!


Det har i samband med Säsongens slut börjat snackas om övergångar och rustning till nästa säsong på olika plan. Med det ingår såklart även förstärkningar av olika slag. Sportbladet har skrivit om att IFK letar efter en rutinerad förstärkning på mittfältet samt en målskytt som pumpar in ca 15 baljor per säsong. Men om en mittfältare ska på ingång så ska det tilläggas att IFK redan har fem-sex mittfältare i truppen efter Selakovic avsked, beroende på om man räknar Sobra som mittfält eller inte. 
Till förra säsongen värvade man två-tre mittfältare med (Sobra), Farnerud och Gerzic. 
Om man då behöver en till är det ju väldigt tydligt att man inte tror på sin satsning och måste svänga/ändra metod. Det är ju en markering spelare-, som supportrar måste känna av och det tycker jag inte bådar gott för framtiden, då jag gärna ser fortsatt tro på kontuinitet för framgång. Efter den här satsning får man ju vänta in i viss mån på framgången, och ge den lite tid.  

Men en anfallare behövs absolut om inte Hysen/Söder börjar komma igång. Hysen räknar jag med ska fortsätta som tidigare säsonger och göra det han ska i målprotokollet, och att det här bara var ett svart år för honom helt enkelt. Men för Söders del börjar man tveka - för visst har han fått chansen men han har inte tagit den vara på den. Så enkelt är det. Trots att man känner för killen så är IFK en stor professionell klubb och det gäller att man levererar. Men en gubbe som sätter kassorna behövs, frågan är om det finns i de egna leden eller någon annanstans. Det har ju ryktats konkret om Robin Simovic som känns riktigt intressant. Han är 197 cm lång och hyfsat snabb. Han har många gånger i sin karriär jämförts med Zlatan och jag kan bara stämma in. Han kan bidra med tyngd och mål i anfallet.Han är bara 21 år gammal och med ett kontrakt verkar gå ut snart, så han känns inte så dyr för IFK och lösa. Han har spelatat i superettan i år för Ängelholm och lagt 17 mål. Man kan se några av dem här. Han tycker jag som sagt känns riktigt het. 

En annan potentiell spelare är Emil Johansson som inte har gjort en kanonsäsong i sin nuvarande klubb Groningen som spelare i eredivisie. Han har fått knappt med speltid (skadad) men är en riktigt bra grabb för Allsvenskan. Han gjorde årets mål 2009 och var med när u-21-em spelades i Sverige. Då petade han Martin Olsson som nu är mer eller mindre ordinarie i landslaget. Man kan i alla fall vara säker på att han inte är sämre än Logi i alla fall. Med det sagt behöver han inte vara världsbäst, men med Logis säsong och det han tidigare har visat för oss så kan han väl inte få spela så mycket mer för IFK. Han har faktiskt varit riktigt miserabel utan en enda riktigt bra prestation. Enda anledning till att han har fått spela är att det inte funnits någon bättre efter skador och liknande. Men i Emil kan man få en trygg, säker och offensivt inriktad vänsterback. 

Det har även ryktats kring BP-talangen  Ludwig Augustinsson (Vänsterback). Augustinsson känns intressant med sina blott 18 år. Han har varit en av alla dem som övertygat i BP i år och har gjort att de har åkt upp i Allsvenskan, men det känns fortfarande lite tidigt att värva en kille som bara haft en säsong som ordinarie i BP. Då har man ju Azulay istället som i och för sig är mittback men också kan konkurrera på ytterbacksplatsen såväl som den skadedrabbade "Dyre". Men det står fortfarande i spekulation mellan Augustinsson och Johansson där jag känner att Johansson är ett mer beprövat kort. Silly är som sagt igång direkt efter slutsignal som vi verkar få vänja oss vid som Blåvitt supporter.  

"Silly är roligare än själva säsongen för en IFK-supporter" som min bror uttryckte det. Jag kan hålla med men det måste få konsekvenser i resultat annars är det inte "guld" värt. 

Håkan Mild jobar vidare och det gör vi som supportrar! 

Ha d Gott! 

/ David Lundin