2011/11/16

Vad menar Håkan?

HÅKAN MILD. Jag har fått anledning att fundera över hur Håkan Mild kommunicerar med sina spelare. Att han inte alltid talar klarspråk med media är fullt begripligt, eftersom det knappast skulle gagna verksamheten att prata om alla interna angelägenheter offentligt. Men hur tar han egentligen hand om just dessa interna angelägenheter internt? Ibland erbjuds man små titthål in i den instängda världen uppe på Kamratgården, genom intervjuer och mer eller mindre genomtänkta svar, och jag måste säga att jag i en del fall blivit lite förbryllad. För ett tag sedan läste jag en intervju på Fotbolldirekt.se med Fredrik Risp, och på frågan huruvida han fick någon förklaring till varför de inte förlängde hans korttidskontrakt svarade han:

– Det blev aldrig någon förklaring, från början när jag valde att lämna Turkiet erbjöd jag mig till Blåvitt, anledningen att de ens skrev ett korttidskontrakt med mig var väl för att de hade så mycket skador just då.

Och på en fråga om han skulle kunna tänka sig att komma tillbaka till Blåvitt, trots hur han blivit behandlad tidigare svarar han:

– Hade de hört av sig hade jag säkert tagit mig en funderare. Jag vet inte riktigt var skon klämmer faktiskt, men det finns ändå inga hard feelings mellan mig och Håkan (Mild) eller tränarstaben men de tycker väl helt enkelt inte att jag besitter de egenskaper som passar i deras filosifi.

De här citaten berättar inte bara vilket stort blåvitthjärta Risp har, utan att det också brister någonstans i kommunikationsleden. Hur meddelar sig Håkan egentligen med en spelare som inte är önskvärd? Om Risp är bra nog för en blåvit backlinje eller inte tar jag inte upp här, den diskussionen har stötts och blötts så det räcker, men jag undrar varför inte Håkan bara rakryggat kan säga till honom att han inte är tillräckligt bra, eller vad det nu handlar om. Att en spelare ska behöva sitta och gissa varför han tvingas söka sig någon annanstans tycker jag är ovärdigt. Så här säger Drugge i en intervju med Aftonbladet med anledning av att han och ytterligare några spelare inte ”verkar” tillhöra Stahres framtidsplaner:

– Jag hade ett möte med Håkan (Mild, sportchef) innan jag gick på semester. Det tog någon minut bara. Sedan var det klart. Han sade att jag inte var i startelvan. Det är samma sak som att inte vara önskad tycker jag, säger Drugge.

Vadå "inte var i startelvan"? Drugge tolkar det som att han inte är önskad, inte så konstigt, men han ska ju inte behöva fundera över en sån sak. Om man har ett personligt möte med en spelare ska väl denne inte behöva gå ut därifrån mer fundersam än vad han var innan? Vad menar Håkan? Vems beslut är det? Har Drugge fått sparken med en tvetydig klapp på axeln? Jag tycker det verkar så. Som supporter är man van vid att behöva sitta och tolka vad spelare och ledare säger, men att spelarna själva ska behöva tolka vad ledarna säger är ju helt befängt. Ut med språket Håkan! Eller är han en sån som gör slut med sina flickvänner per sms? Jag tycker det är fegt.

79 kommentarer:

 1. Bra skrivit, Joakim! Håkan Mild har lyckats smyga i periferin när det stormat som mest kring IFK Göteborg och Jonas Olsson trots att han också är delaktig till att det blivit som det blivit. För mig är det ofattbart att vara så styv i korken som Mild är mot media och i viss mån supportrar, vad vi tycker är inte speciellt relevant och inget man behöver väga in när man fattar viktiga beslut. Håkan Mild är alltid Håkan Mild men det är inget smickrande värvningsfacit han har haft de senaste åren. Misslyckas Stahre, tror jag Mild ryker också.

  SvaraRadera
 2. Ja bra skrivet fakttiskt. Huvudet på spiken på en känsla som jag har haft ett tag. Man ska vara medveten om att alla möjliga saker kan sägas i media och liknande i andra syften än att förmedla det man säger, men i de två specifika fallen känns det rätt tragiskt om det ligger sanning i dem. Rimligen ska man som tränanre och eller klubbdirektör visa så mycket ledarskap att man vågar säga, "vi ser inte att du platsar just nu, de här sakerna behöver du jobba på för att förbättra dina chanser", alternativt "vi kan inte se att vi har en gemensam framtid så vi vil hitta alternativa lösningar". Visst måste man palla motgångar för att bli en stark fotbollsspelare, MEN otydlighet tjänar ingen på och skapar fel kultur, och misstro mellan ledning och spelare.

  Jag tror i och för sig att Stahre förstår sånt här, det känns som han vågar stå upp och förstår vikten av det. I Milds fall är det nog mer att han vågar men inte ser vikten av det?

  Forza Blåvitt.

  SvaraRadera
 3. Håller med, spelarna har rätt att få veta hur det ligger till och då borde man få allt förklarat och inte bara behöva höra att man inte är en start spelare. Nu ska det bli spännande hur Blåvitt kommer värva om Drugge, Kalle och Bjarnason lämnar, då behöver man minst tre spelare som kan ersätta dem och kanske en eller två mer.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker inte att det är något som är speciellt otydligt här, spelarna petas för att de inte anses vara tillräckligt bra. Att sedan spelarna själva inte så gärna erkänner det, utan är oförstående är väl inte så märkligt.

  SvaraRadera
 5. Våra (dyra) värvningar under Mild har ju varit otroligt dåliga, det började med Ali Gerba och sen tickade det bara på...Drugge är bara den senaste, vad kommer hända med Logi? Som jag såg stängde sin kant i em-kvalet mot Danmark men som i Blåvitt petats till förmån för...Högerbacken Lund.

  SvaraRadera
 6. 22:27 Drugge var ju jävligt dyr. Han kostade hela 0 kronor som Bosman.

  Ali Gerba-värvningen slutfördes bara av Håkan, det var Mats Perssons köp.

  Logi lär inte heller ha kostat så mycket.

  Rätt ska vara rätt. Hade du sagt Pär Ericsson så hade jag kunnat ge dig rätt, än så länge.

  SvaraRadera
 7. sköna PAOK kör samma som vi2011-11-16 22:47

  En synskadad Nilsson och en lam Landberg som scoutar. En defensiv ordinare då och en utfyllnadspolare till Mild. Allvarligt, är det konstigt att vi värvat som krattor. Rehn var 16 klasser bättre än sidledstacklande nr 7 Majld. En dömnd mördare på mittmitt är lika teknisk som Mild var. Nya tider nu pojkar och det verkar faktiskt Mild ha förstått trots att Stahre är 2009-ajk. Mild, du har detta år på dig, blir vi 7a igen kastar vi ut dig med en klapp på axeln för godkänt utfört arbete som spelare. Större supporterinflytande i ledningen, BITTE.

  SvaraRadera
 8. sköna PAOK kör samma som vi2011-11-16 22:48

  En synskadad Nilsson och en lam Landberg som scoutar. En defensiv ordinare då och en utfyllnadspolare till Mild. Allvarligt, är det konstigt att vi värvat som krattor. Rehn var 16 klasser bättre än sidledstacklande nr 7 Majld. En dömnd mördare på mittmitt är lika teknisk som Mild var. Nya tider nu pojkar och det verkar faktiskt Mild ha förstått trots att Stahre är 2009-ajk. Mild, du har detta år på dig, blir vi 7a igen kastar vi ut dig med en klapp på axeln för godkänt utfört arbete som spelare. Större supporterinflytande i ledningen, BITTE.

  SvaraRadera
 9. Vissa spelare gör ett bättre jobb UTANFÖR fotbollsplanen.

  Håkan Mild, du gjorde ett bättre jobb PÅ fotbollsplanen.

  SvaraRadera
 10. Anonym 16/11/11 22:16

  Instämmer med dig.

  Vad är det som är oklart? Drugge har väl fått väldigt klara besked. Sedan om han vill stanna och kämpa för en plats och bevisa motsatsen kan han göra det.

  På tiden det sker lite utrensning bland medelmåttorna.

  /Franz

  SvaraRadera
 11. Man ska väl samtidigt komma ihåg att det inte ligger i Drugges eller andra petade spelares intresse att tala om varför de petades när de samtidigt ska sondera marknaden efter nya klubbar som vill satsa på dem och betala en schysst lön.

  Jag tror nog att de har en hygglig bild efter en hel säsong. Om Drugge är anfallare, Stahre vill köra 4-4-2 och har Hysén på ena platsen är det inte så konstigt att Drugge är petad. Samma sak med Sandberg. Elmar och Kalle är jag lite mer förvånad över, inte minst med tanke på hur få backar vi har i truppen, men samtidigt har han ju bara sagt att de inte är startspelare.

  Rispfallet är en annan historia - vi hade Ragnar som given mittback vid den tiden och Mild har tidigare sagt att han vill satsa på unga spelare om de är jämnbra så kanske ville han inte blockera Dyrestams möjligheter? Jag hade förstås gärna sett att Risp spelar för oss igen men nu är det som det är tyvärr.

  SvaraRadera
 12. Bra skrivit, Ja detta verkar jävligt märkligt. Risken är att håkan har för mkt makt på kamratgården, det oroar mig verkligen

  SvaraRadera
 13. Drugge ska vara tyst. Han har inte presterat ett skit och haft noll inställning, både i a-lag och b-lag.

  SvaraRadera
 14. Håller med Anckan, tydlighet krävs i kommunikationen. Att säga det på Håkans sätt är säkert ett sätt att göra sågningen mildare (..)
  Sen kan man såklart fråga sig om vad vad spelarna sagt i media om de fått ett solklart "ej önskad". Ungefär samma?

  SvaraRadera
 15. Håller med Anckan, tydlighet krävs i kommunikationen. Att säga det på Håkans sätt är säkert ett sätt att göra sågningen mildare (..)
  Sen kan man såklart fråga sig om vad vad spelarna sagt i media om de fått ett solklart "ej önskad". Ungefär samma?

  SvaraRadera
 16. Fan va dumt att säga såhär till vissa spelare redan nu

  SvaraRadera
 17. Nej helt rätt av håkan. Vi har en tränare som vet vad han vill och det finns många som har presterat oerhört under vad som förväntas.
  Vad ska Drugge göra kvar i laget? ser inte vi kommer spela med en släpande forward som honom utan mer 2 raka forwader på topp

  SvaraRadera
 18. ja eller smart och så kunna skapa sig en större lönepott för nyförvärv....
  Drugge e kass.....

  SvaraRadera
 19. Detta är ingen jävla social förening. Drugge hovar in en hög lön och har inte presterat, varken i a-lag, b-lag eller träning förmodligen. Tro mig, man ser på en spelare över en hel säsong om han är tillräckligt bra eller inte. Drugge är inte tillräckligt bra. Helt rätt beslut

  SvaraRadera
 20. de e kris nu, kris som fan!

  SvaraRadera
 21. Den Uppriktige2011-11-17 07:11

  Äh, elitidrottens spel är som det är. Åldern och nya människor som bestämmer förändrar förutsättningarna.

  Det måste man givetvis förstå. På elitnivå. Och som supporter.

  Håkan har väl varit extremt tydlig mot Fredrik Risp. Du ingår inte i våra planer. Klart. Och ska man vara ärlig så är ju Rispen ingen framtidsspelare - han är en liten föregångare till Erik Lund - möjligen ett litet större hjärta då.. Attityd och vilja. Men någon större passningsspelare är han ju inte och i närheten av några landslagsdiskussioner osv. har han ju aldrig varit.

  Äh, klart Mild varit extremt tydlig här. Han duger inte i de planer och den spelstil blåvitt vill ha.

  Drugge är i och för sig en i raden av misslyckade nyförvärv som Håkan gjort men även där så är det ju bara löljligt att säga att inte man varit tydlig. Håkan säger till bl.a. Drugge att du ingår inte i vår tränares planer för framtiden (utifrån de nya förutsättningar som råder med tränare/spelstil och vad du presterade förra året). Tydligare än så kan man väl inte vara mot en spelare under kontrakt. sen att man väljer att fokusera på vad journalister skriver som "du ingår inte i startelvan" är ju bara löjligt. Drugge fick en tydlig information om att han inte kommer att satsas på.

  Det är ju en total sågning av sin egen och spelarnas kompetens att skriva en sådan här artikel.

  Utifrån elitidrottens klara prestationsregler så har Blåvitt varit rakryggade och tydliga. Sen är det tragiskt att det inte finns plats för ex. Risp med ett sådant hjärta osv. Men hur ska juniorer få sina chanser exempelvis om alla som har ett blåvitt hjärta ska få komma tillbaka oavsett om de passerat zenit eller ej?

  SvaraRadera
 22. Det roliga är ju samtidigt att vi "vet" vad som kommuniceras och inte kommuniceras utifrån vad Drugge sagt till någon obskyr fotbollssajt...

  Som någon nämnde, klart att han spelar "ovetande".

  Samtidigt ska det ju erkännas att Mild kanske inte alltid tar 100% korrekta beslut, men vem gör det?

  SvaraRadera
 23. Frågan är vilken klubb som kan tänkas värva Drugge?

  Häcken?

  Drugge har väl en skyhög lön i Blåvitt vad jag har hört. Han kostade inget som Bosman men det tog han igen i "egen" ficka i form av lön....

  SvaraRadera
 24. Truppen behöver ses över, men risken är la att en massa gamla aik-profiler snart börjar trilla in på Kamratgården. Gary Sundgren som materialare, Bojan som mittfältsmotor, 2lax9 som byfåne och Pascal Simpson bara för att han är impopulär bland oss (äldre) supportrar. Kan höra Håkans mässande: "Jag gör bara vad som är bäst för klubben"

  SvaraRadera
 25. Det är surt på Kamratgården, trots nybyggnation. Det är flera, både ledare och spelare, som bara får gå, efter enminuterssamtal. Trots att flera varit Blåvitt trogna i många många år. Detta har jag fått info. om från säkra källor. Personalpolitik är inte Håkan&Co`s grej. Den unkna luften av ryggdunkar och drömmar om det som varit, kommer att finnas kvar inom de nya väggarna, OM inte flera s.k. blåvita i organisationen, kastar in handduken och försvinner.

  SvaraRadera
 26. inte för att jag försvarar mild men undrar vad drugge inte förstår? han är långt ifrån att vara startspelare och det var det som mild sa. sen hur han tolkar det är en annan femma. han behöver inte kommentera det. han kan gilla lägget eller se sig omkring efter an annan klubb där han skulle platsa. det är inte svårare än så. tyvärr så ser det ut inom hans yrke.

  SvaraRadera
 27. Skitartikel, bara spär på motsättningarna.

  Min dotter som är 4år gillar Drugge, hon sa så här till mig en gång:

  Jag älskar Drugge han är jättesöt fast inget vidare på fotboll....

  Man skall INTE spela i blåvitt på gamla meriter (Risp) man skall inte gnälla sig till en plats (Drugge m.fl.
  En plats i blåvitts startelva får man inte, den förtjänar man.
  Någon som kommer ihåg Wallerstedt? inget mediagnäll bara borra ner huvudet och kämpa på.

  Håkan är garanterat tydligare till sina spelare än vad slasktidningarna som vill skapa rubriker är till sina läsare.

  SvaraRadera
 28. Chipskungen2011-11-17 10:46

  Jag tycker det är helt rätt av håkan/ stahre! Vi får trots allt komma ihåg att vi har 2st rejält misslyckade säsonger bakom oss. Något måste hända och nu kommer det lite folk utifrån som ser på truppen ur en annan vinkel en vår vän JO gjorde. Ser fram emot en härlig säsong med lite nytänk, som vi har tjatat om i 2 år!
  2012=19 Sm-guldet

  SvaraRadera
 29. Klart man förstår att en kille som Drugge inte är en bra fotbollspelare och det borde han fatta själv också. Men jag får hålla med om att Håkan Mild måste kunna säga rakt ut. Det finns ingen framtid för dig här eller vi tycker du bör förbättra detta om du ska nå till startelvan. Inte: "Hej Andreas, du är ingen startspelare just nu. Ha en bra semester. Ciao!". Håkan Mild borde avgå för längesen, för just hans värvningar. Några försvar att Drugge kom som bosman. Men hallå, lönen blir högre och möjligtvis en sign on bonus på det så pratar vi samma summor som om de skulle köpt honom.

  SvaraRadera
 30. Undrar vad som händer med Jakob J nästa säsong???!!!

  SvaraRadera
 31. Den Uppriktige:

  Jag tycker inte att kommunikationen är klar eller tillfredsställande när ena parten använder ord som "tror", "väl" och "antar", när han ska förklara vad som gäller eller vad som har sagts. Spelare tvingas bort utan att få en rakryggad anledning. Jag tycker det är rätt att det rensas ut i klubben, och jag tycker att de spelare som får gå, ska få gå. Så långt alla rätt. Men kommunikation på en arbetsplats stavas TYDLIGET. Det är min poäng.

  SvaraRadera
 32. Undra hur mycket pengar Mild bränt på alla sina misslyckade värvningar? Mer än 25 mille?

  SvaraRadera
 33. Håkan Mild gillar helt enkelt inte människor. Han gillar inte oss supportrar, inte spelare med en åsikt mm. Snacka om fel man på fel plats.

  Vilken annan sportschef har värvat över 10 spelare på några år som sedan inte platsar i startelvan.

  Mild är IFK Göteborgs fiende nummer 1!

  SvaraRadera
 34. Nån skrev :"En plats i blåvitts startelva får man inte, den förtjänar man." ???? JJ då ????

  SvaraRadera
 35. Anonym 12:01: Ja du behöver inte vara så fel ute om man räknar med lönekostaderna. Bara en sån som Drugge som uppskattningsvis har 70 000 kronor per månad kostar klubben dryga miljonen per år inklusive arbetsgivaravgifter. Och då kom han ändå gratis...

  SvaraRadera
 36. Jävla gaisare som skriver att Mild ska avgå för hans värvningar. ALLA sportchefer i ALLA klubbar gör misslyckade värvningar, VARJE säsong.

  Mild har gjort så att vi har en grym ekonomi runt a-truppen men ni kanske vill ha tillbaka Mats P som gör allt på chans, och hoppas att det löser sig till slut?

  Dessutom har han sålt spelare från vår egen akademi för tiotals miljoner kronor de senaste åren. Spelare som inte kostat ett öre i stort sett att värva.

  Föreningens strategi just nu är helt rätt och ni som vill ha bort Mild på grund av "dåliga värvningar" borde vakna och se hur det ser ut i verkligheten.

  SvaraRadera
 37. Håller med Magnus. Innan Mild tog över var IFK en amatörmässigt skött klubb som slarvade bort 90-talets Champions Leauge-miljoner på totalt ogenomtänkta värvningar. Mild har en strategi för talangutveckling och för att bygga upp klubbens ekonomi. Sen har det gjorts en del felvärvningar de senaste åren, men av de beslut som Mild har tagit på sistone att döma så har han tagit lärdom av tidigare misstag. Och visst görs det värvningsmissar i alla klubbar, det är bara det att deras misslyckade spelarköp har man ingen större koll på.

  SvaraRadera
 38. Visst alla värvningar kan gå fel. Det finns felvärvningar och felvärvningar. Kalle är en jättebra värvning på pappret som inte riktigt funkat. Men att värva spelare som inte är multidimensionella eller har fötter för att spela elitfotboll på 2000-talet är något helt annat. Då är det inte otur. Då bygger det på ett misslyckat förlegat tankesätt att se på fotboll från början. Värvningen kan då aldrig lyckas. Titta på hur fotbollen förändrats. Spelare måste kunna spela och hantera bollen i högre tempo och klara av fler roller. Bara den sjukliga fascinationen med Wernbloom-rollen har kostat många miljoner och poäng.

  SvaraRadera
 39. Den hjältestatus Håkan byggde upp som spelare har han raserat totalt sen han tillträdde som sportchef.

  SvaraRadera
 40. Med Håkan som sportchef tog vi dessutom första guldet på 11 år och var grymt nära att ta ett till två år efter.

  Sista två åren går att diskutera helt klart men jag ger Håkan 2012 med nystarten innan jag tänker kast så mycket skit helt utan anledning som många andra här gör.

  SvaraRadera
 41. Jag tror att spelarna gör att Mild inte låter rak ryggad som t ex Risp går ju itne direkt ut och säger "Jag fick inte vara kvar i Blåvitt för jag inte var tillräkligt bra" hur attraktiv hade han blivit på spelarmarknaden då?? samma sak med Drugge

  SvaraRadera
 42. Mild måste bort!

  Problemet är att Mild precis som JO visade bra resultat innan han hunnit sätta sin prägel på laget/klubben - då han var ny.

  Nu då han hunnit göra det och fått utveckla sin strategi har det blivit katastrof. Köper argumentet till hans fördel att vi har bättre ekonomi nu och fått värva billigt. Men vi har ändå värvat massor av spelare, nästan alla nya, som inte duger. Vad är meningen med det?

  Sedan har vi även förvandlats till ett lag som är sämre än Häcken och GAIS så jag förstår inte alls er som är så positiva till Mild.

  Mild klarar inte av sitt jobb som sportchef - så enkelt är det! Oavsett vad han gjort för klubben tidigare...

  SvaraRadera
 43. Mild har skapat en mer professionell och bättre organisation i IFK. Allt från nya Kamratgården, Större marknadsavdelning till större satsning på ungdomarna för att nämna något...
  Ifk var innan en klubb utför men nu finns framtiden och ekonomin åter i klubben.
  Vi har Mild att tacka för mycket och en förändring är inte alltid bra om det bara gäller just förändring...
  Sedan så angående spelare så att tex drugge misslyckas i klubben har ju med att han inte passar in i spelsystemet alls... Det är tränarens fel i mina ögon och inte den som värvar...
  Det skulle absolut vara Milds fel om nu spelaren i fråga hade spelat på sin naturliga position och där underpresterat...

  SvaraRadera
 44. Kim, Tobbe, Sigurdsson, Söder, Bärkrot, Sana och Sebastian Erisson för nämns några som har kommit när mild haft ansvar...
  Inte så dåliga i mina ögon men vi ser alla olika på saker..

  SvaraRadera
 45. 17/11/11 17:38
  Tränarens fel? Vad på Drugges CV gör att du tycker att han ska värvas och spela i ett allsvenskt topplag? Spela i Trelleborg vid 28 års ålder säger allt.

  SvaraRadera
 46. Men allvarligt, DR Ugge får reda på att han inte får en plats i start11:an nästa säsong. Han konkurrerar med Tobbe, Söder, Perlan, Bärk, Killer och eventuellt någon junnis. Skall vi spela med två fårrvadds får han svårt att ta en plats, med en är det omöjligt. Hoppas jag. Att då få reda på det 4 månader innan säsongen börjar är väl snarare bra an dåligt?

  SvaraRadera
 47. Jag tycker nog det är helt rätt att Drugge, Elmar, Kalle och Sandberg får lämna. Sen tror jag nog att det är lite av en tidningsgrej att Mild inte varit tydlig.

  Besviken är väl självklart man är men inte ens en chockad spelare kan väl misstolka att "du tillhör inte klubbens framtida planer".

  Sen är det surt och allt det där, men det är viss skillnad på Drugge och Viktor Elm eller?

  Risp spelar ju också dum. Det är klart det sker hela tiden att spelare tycker de borde få fortsätta men inte får förlängt eller så. Men frågan är om man kan lasta Mild för att han är otydlig när det är just det han är i de senaste fallen.

  "Ni har givetvis all möjlighet att sitta av era kontrakt, men som det ser ut i dagsläget ingår ni inte i klubbens och den nya tränarens planer". Det tror jag nog Drugge fattar vad som menas med också...

  SvaraRadera
 48. Mild har väl inget ansvar för att bygga upp Blåvitts organisation. Det är ledningens ansvar.

  Vissa försvarar Mild in i döden. Det har man förstått så diskussionen är helt meningslös då många kommer försvara Mild oavsett hur dålig han är på sitt jobb.

  SvaraRadera
 49. Men nu har ni hört vad spelarna sagt i medierna, inte vad mild sa till spelarna. Tänk på det.

  //e

  SvaraRadera
 50. Men va fan! Tydlighet, vad menas? Spelarna är väl för fan vuxna och förstår väl att de inte håller måttet. Man behöver ju inte säga det ordagrant rätt i ansiktet på dem??

  Konstig text, förstår verkligen inte... Om du själv blev sparkad ( från ett jobb tex), så vill man väl inte höra att man är kass. Kanske bättre att linda in det i ord på ett bra sätt, tror alla mår bättre av det.

  Trött på alla förståsigpåare!!!

  SvaraRadera
 51. Bland det bästa som skrivits på baraben...

  SvaraRadera
 52. Helt klart den mest relevanta artikeln de senaste två åren. Många sömnlösa nätter har jag funderat på varför Drugge och Pärlan kommit från lyckade säsonger med sett ut som yra höns i blåvittröjan. Varför Bärkroth och Pärlan kan flytta till nya klubbar och direkt leverera? Att många många fler spelare i truppen haft massa potential de inte fått ut.

  Jag har bara hittat ett svar: Mild och Olsson känns virriga och oärliga i sin kommunikation. Hade jag haft sådana chefer så hade jag gått till jobbet med en klump i magen varje dag. Vad vill dem ha egentligen? Vad tänker dem om mig? osv... Ärlighet och fasta principer är de viktigaste grundpelarna i ett bra ledarskap. Liksom många andra verkar ha känt så tror jag att det är anledningen till blåvitts fiasko de senaste två åren. Man måste nog sakna nerver (Typ Allan/Dahlin) för att klara av att prestera under sådana förutsättningar.

  SvaraRadera
 53. Vickan (nice nick).. det är väl ingen som med säkerhet kan säga att Mild varit otydlig i sitt ledarskap?

  Jag fattar verkligen inte denna artikel. Vad en journalist väljer för rubrik utifrån en besviken spelares kommentar är ju inget man kan göra en bedömning av tydlighet i ledarskap kring.

  Det är ju inget vanligt företag utan ett allsvenskt fotbollslag vi pratar om. Konkurrens är vardag och det vet alla som är med om.

  SvaraRadera
 54. Jag trodde Mild var svävande mot media bara, men det här visar ganska tydligt att han är otydlig mot spelarna. Oproffsigt och respektlöst faktiskt.

  Bra inlägg.

  SvaraRadera
 55. Jag tycker att det är pinsamt med er som vill att Mild ska avgå - han har gett oss ett SM-Guld, ett cupguld och sånär Europaspel igen. Sedan har en del värvningar varit sämre, senaste två säsongerna skit och Mild har gjort en del misstag men han har fortfarande mitt fulla förtroende. Han har rett upp ekonomin och gett spelarna förutsättningar som de aldrig tidigare haft att lyckas.

  Återigen - Drugge m.fl. vill ju sondera marknaden för att se om de kan få bättre anbud och därav deras uttalanden. Jag tycker att Håkan har varit rak och tydlig. Det är dessutom tränarens roll att bestämma vem som spelar så mer kan man inte begära av Håkan.

  Jag tror dessutom att Drugge och Kalle stannar - de har bra lön och sociala orsaker till att stanna i Göteborg. Dessutom är det snart december och de har en chans att visa Stahre att de platsar. De går till Häcken eller GAIS om de flyttar. Elmar däremot vet jag inte, känslan är att han stannar om han inte får ett bra anbud från Danmark eller Norge. Sandberg är väl redan klart att han lånas ut och det borde inte vara något problem att hitta en Superettaklubb som vill låna honom. JJ var inte startspelare under hösten sedan Haglund och Allansson tog över på mittfältet så därför tyckte de väl inte att de behövde kommunicera något särskilt till honom - han vet väl vad som gäller, är ung och har kontrakt till 2014.

  Det märkliga med att Kalle inte är startspelare är ju att vi egentligen inte har några alternativ utöver Hjalle och Dyre. Vad händer om en av dem skadas? Ska vi flytta upp från U-truppen? Skola om JJ eller Lund? Eller är en kanonvärvning redan klar?

  Ang. Risp så tycker jag att det är uttjatat - Risps inställning är fantastiskt och jag skulle mer än gärna se honom i truppen igen men nu sitter han på ett bra kontrakt i Bulgarien så han lär inte dyka upp det närmaste året. Dessutom var han inte i form när han var här och konkurrerade med Ragnar Sigurdsson. Risp talar från hjärtat men hade också ett intresse av att sondera terrängen efter nya klubbar och därför var det naturligt för honom att prata i media.

  SvaraRadera
 56. VAr är otydligheten? Är det att han inte säger du kommer aldrig mer spela en match i IFK?
  Mild informerar spelare om att det inte är dom det satsas på så är det ju en oerhörd tydlighet!
  Fattar mig verkligen inte på många av de negativa personerna runt IFK...
  Finns många likheter med en viss sparven och många av er....

  SvaraRadera
 57. Sthare är det som bestämmer och Håkan informerar... Likt Olsson/Rhen innan honom och även där är det Håkan som informerar spelaren.
  Många som inte känner till turordningen och hierarkin.

  SvaraRadera
 58. Förstår inte riktigt vad man håller på med i Blåvitt för tillfället. Drugge har inte rosat marknaden på något vis men vad har han fått för möjlighet till det då? Stått i en "nr 10-roll" och sett bollar flyga över huvudet konstant i 90 minuter, inte lätt att imponera då. Elmar har visat skön inställning men är ju tyvärr otroligt ojämn. Om Kalle får lämna, vilka alternativ finns då bakom Dyre och Hjalle?
  Men framförallt, varför gör man sig inte av med Lund och Jakob som på sin höjd är superettanmässiga? Det är den stora frågan.

  SvaraRadera
 59. 21:31>> Du har inte höga krav på Blåvitt va? Vi ska vara tacksama för ett SM Guld för 4 årsen. Bedrövliga värvningar och att han inte agerade efter 2010 resultat och spel. Lyft heller inte Håkan till skyarna för ekonomin. Eller är det han som sköter ekonomin för IFK Göteborg? Kan inte vara nått med styrelesen eller våran klubbdirektör? Sluta avguda Mild så förbannat när han gör sånt fruktansvärt tamt jobb.

  SvaraRadera
 60. 20:34 Att Pärlan levererat i Mjällby är väl bara ett bevis för att det trots allt finns potential i den värvningen, och att det var JOs fel att han misslyckades. Eller ska Mild gå in och träna laget också?

  SvaraRadera
 61. http://leman.sportsblogg.se/

  SvaraRadera
 62. Röstkupp!
  En trogen ängel med årskort behöver hjälp av just DIG, för att vinna en tävling om arkitektur med en prispott på 40 000 kr. Han är en fattig student som bl.a. behöver pengarna till förnyat årskort. Projektet som får flest likes vinner! Låt oss ge vårat stöd till denna spartanskt levande ängel!

  http://www.ungbo12.se/contributions/h-095#.TsQk-n31jsA.facebook

  SvaraRadera
 63. 17/11/11 22:12
  Vi har helt enkelt helt olika syn på vad en anfallare ska ha för egenskaper i dagens fotboll och vad leverera innebär.

  SvaraRadera
 64. Nog för att jag varit kritisk mot föreningen under Mild under de senaste åren. Har många gånger frågat mig om det inte är dags för honom (och IFK) att gå vidare.

  Men nu är det ju en radikal omvändelse vi ser - Blåvitt drar näven i bordet och börjar helt plötsligt agera som en professionell fotbollsklubb. Nu ska ryggdunkande kompismentalitet inte längre fälla avgörande, endast kompetens och form. Och det är klart att det svider att höra när man lever rätt gött som högavlönad drönare i Blåvitt. Playstation, fika på Linné, med i truppen oavsett hur många bollar man slog bort senast... Allt det tänket är förhoppningsvis och förmodligen över nu.

  Jag tror också, liksom flera andra, att kommunikationen från klubbens sida varit nog tydlig gentemot de spelare som nu står i kylan - Men de vill givetvis inte säga det i media. Säger VD:n till mig att det kommer en ny avdelningschef och att jag just nu inte ska förvänta mig att jag kommer ha en plats i organisationen framöver, nog fattar jag vad det innebär. Och det tror jag att Dr. Ugge, Risp och de andra också fattar innerst inne. Men till skillnad från i mitt exempel så kan Blåvittspelarna knyta näven i fickan i december och visa Stahre att han har fel. OM man inte redan gått ut i media och skjutit sig i foten, vill säga...

  SvaraRadera
 65. Undrar hur Dr ugge tänkte här?

  Gråta ut sin besvikelse innan han hittat en ny klubb? Ja, det är väl ett sätt att få ögonen på sig och möjlighet att säga -Jag kan tänka mig flytt.. ?

  Riktigt bra tycker jag av Mild att vara så ärlig att säga i tid så de hinner hitta nya klubbar att dom inte kan räkna med speltid som det ser ut nu.

  Det ger ju även tydliga signaler till övriga (inkl. Söder, Bärken, Pärlan som tidigare visat brist på förtroende) att de ingår och har en stor möjlighet att slå sig in nu..

  Nä, detta är ett stort mått av brist på insikt (eller har bara Mild-hatet tagit över förnuftet?) att påstå sig veta att Mild har ett otydligt ledarskap.. I min värld visar han just nu prov på utomordentligt tydligt ledarskap och förståelse för att förändring är nödvändig.

  SvaraRadera
 66. @ 18/11/11 07:38

  bra påpekat att övriga (söder, bärken, pärlan) får tydliga signaler att dem räknar man med. upp till bevis och ta chansen!

  SvaraRadera
 67. Ja, vad kan Håkan mena när han säger till Drugge att han inte är med i startelvan? Vänta, jag kom på det. Han menar nog att Drugge inte är med i startelvan...

  SvaraRadera
 68. Kan inte uttala mig om hur Håkan agerar för det vet jag inte.
  Men för en spelare är det väl inte direkt den bästa marknadsföringen av sig själv att gå ut och säga "Vår sportchef sa att jag är för dålig", om det nu var det han sa. Visst kan man väl förstå att det är det som är orsaken om en spelare inte får förlängt ändå, men de måste ju å andra sidan tänka på framtiden och då gynnar det väl deras sak bättre att antyda att orsaken snarare kan ligga på ett personligt plan än ett professionellt.

  SvaraRadera
 69. Jag undrar, vad menar du, Joakim, är du måne en Gaisare.

  SvaraRadera
 70. Samtidigt kan man ju tycka att Håkan ganska tydlig med vad han vill att IFK ska vara och inte vara. Hans dyra värvningar är la typ Pärlan. Resten har varit billiga och mediokra. Dock känns det nu som om han har en ganska tydlig satsning inför 2012. Sen vill jag till lägga att denne man har ett BLÅVITT hjärta som få.

  SvaraRadera
 71. Drugge har verkligen fått sina chanser i år, men inte lyckats. Hur många unga spelare som plockas upp får mer än någon enstaka träningsmatch att visa upp sig på innan dom plockas bort. Det gäller att ta chansen när den dyker upp och det har Drugge fått många gånger under året. Sorry, men han höll inte måttet.

  SvaraRadera
 72. 17/11 21:31 "Jag tror dessutom att Drugge och Kalle stannar - de har bra lön och sociala orsaker till att stanna i Göteborg. Dessutom är det snart december och de har en chans att visa Stahre att de platsar. De går till Häcken eller GAIS om de flyttar."

  18/11 15:18 på Fotbollskanalen http://www.fotbollskanalen.se/1.2367492/2011/11/18/drugge_stannar_i_blavitt_trots_hakan_milds_besked

  Fick redan rätt om Drugge, återstår att se om Kalle ger samma besked. Jag skulle bli förvånad om han inte stannar. De trivs som sagt i Göteborg och har bra lön. :)

  SvaraRadera
 73. Mild har 80 000 kr/ mån för att agera och säga vissa saker, han är en lakej. någon som förnedrar både fans och spelare. Skit jobb, ja men bra betalt. Moraliskt rätt,
  NEJ. $$$$$$$

  SvaraRadera
 74. Hur länge ska Mild kunna vara kvar? En misslyckad säsong till? Två? Tio??

  Kommer det kännas fräscht och nytt med en sork på bänken när 5:e platsen säkras i höst??

  GULD ELLER AVGÅNG!

  SvaraRadera
 75. Misslyckas nu Stahre så kommer Mild sitta där som en fågelholk, för övrigt ryktas det om Drugge till Gais kanske skulle det vara bra för killen att få speltid igen eller?

  SvaraRadera
 76. Vad menar Håkan?
  Jaa du Joakim det fattar nog de flesta här.
  Min undran är , får vem som helst bli "skribent" här på BaraBen?
  Släpper ni fram vad som helst?

  SvaraRadera
 77. Det är rätt solklart att Håkan inte kan säga mer än vad han faktiskt sa. Drugge har sagt att han fått beskedet att man inte kommer att satsa på honom, om nu Drugge vill sitta av kontrakt med bra lön så är det en fördel för honom att nu börja vrida och vända på det som rena teknikaliteter. I sådana fall kan ju ingen anklaga honom för att bara vilja sitta av kontraktet och lyfta lön. Jag tycker det är hur tydligt som helst - Drugge ingår inte i IFKs planer med Stahre som tränare. Nu är det upp till Drugge att förhålla sig till det genom att visa att han är bättre än vad Stahre anser att han är eller byta klubb. Och det vore ett större tjänstefel av Håkan om han sa att Drugge var utesluten och persona non gratta i IFK när han står under kontrakt. Att göra som Djurgården och liknande klubbar o helt sonika vägra en spelare vad han enligt kontraktet har rätt till hade varit ett sant tjänstefel. Nu är beskedet ett annat - du platsar inte och tränaren vill inte satsa på dig.

  SvaraRadera
 78. Hejagajsibandy!2011-11-19 19:38

  Nyss hemkommen från bandyn GAIS-Edsbyn. Några blåvita stod i Edsbynklacken, men framförallt Glenn Hysén, iförd Edsbyntröja.
  Helt underbart! Fick med foto på mobilen.
  Försökte få Edsbynklacken att sjunga Alla heter Glenn i Göteborg utan framgång.
  Däremot sjöng de "Glenn Hysén han håller på Edsbyn" (Mel: här är mesta mästarna från Götet)

  SvaraRadera
 79. GDM: Tycker du vi ska sparka sportchef/tränare varje år vi inte tar guld? Då får vi nog sparka folk i stort sett varje.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.