2008/03/11

Statistiken avslöjar: Fler Öis:are än Gais:are i Göteborg

SUPPORTERSTÖD SOM-Institutet på Göteborgs Universitet gör årliga undersökningar kring hur svenska folket beter sig, vad svensken tycker och tänker, äter, dricker och har för vanor. Här ingår sedan länge även vilka fotbollssympatier som befolkningen har. Den senaste undersökningen med relevans för oss på BaraBen.com är den del där Västsvenskarna har frågats ut kring sina fotbollssympatier.

1267 supportrar som "aktivt stöder sina lag och följer fotbollen" har tillfrågats av forskarna om deras favoritlag. Underlaget är så stort att det är statistiskt säkert, vilket innebär att det är vetenskapligt säkerställt att dess resultat är om inte bergsäkra, så nära inpå att vara det. I vanligt ordning håller majoriteten av göteborgarna på Blåvitt, ett fakta i kategorin no shit Sherlock. Men något som är lite lustigare och ett faktum att fokusera på är följande siffror:

13 procent av göteborgarna har sina sympatier hos Gais.
14 procent av göteborgarna har sina sympatier hos Öis.

Det finns därmed statistiska bevis för att Göteborg har en större andel Öisare än Gaisare. Vi tar det en gång till för de makrillar som har svårigtheter att hänga med i svängarna när tvåsiffrigt kommer in i bilden:

13 procent av Göteborg består av Gais:are.
14 procent av Göteborg består av Öis:are.


S t a t i s t i s k a b e v i s.

13 procent på Gais. 14 procent på Öis.

V e t e n s k a p l i g t s ä k e r s t ä l l t.

Låt oss därmed slippa årets "obligatoriska" mediegulligull med de så "hängivna, många och klassiska Gaisarna". Göteborgs-Posten, GT, SVT Väst och vilka ni nu än må vara, ska ni göra ett supporterrelaterat inslag om någon av småklubbarna i stan', åk för guds skull till stureplansgruppens förlängda arm på Avenyn, det är på "Push" ni finner Göteborgs näst största supporterskara. Inte på stadsmissionen...

16 kommentarer:

  1. Jag vill veta storleken på de andra Göteborgslagens supporterskara, även om den säkerligen är ännu mindre, minst än gajs.

    SvaraRadera
  2. då är det fastslaget - igen - att svennelaget nummer ett är ifk...

    SvaraRadera
  3. Övriga resultat var:

    Frölunda: -2%
    BK Röva: 1%
    Qviding: 2%

    SvaraRadera
  4. nu var du dum Frankie Gaisare ät visst vana vid tvåsiffrigt. De kollar tex ofta på sitt lönebesked (de få som har jobb iofs )

    SvaraRadera
  5. jobb???? fins det gaisare som jobbar = lol

    SvaraRadera
  6. SVT Väst låter som rena gajsTVn.

    SvaraRadera
  7. till anonym 10:40 nu är du dum . Vem tror du städar konfetti efter en blåvitmatch ? Vem tror du torkar våra spyor på sportbarernas toaletter efter segerfesterna? Vem ser till att det inte är stopp i stadens avloppssystem? Vem tror du tömmer alla våra sopor ?
    Dessutom har vi Gaisare att tacka för ett flertal botmedel där de osjälviskt ställt upp som försökspersoner. Tänk på det du.

    SvaraRadera
  8. anonym 11:59
    jag trode det häcken och frölunda suportsrarna som jorde sådanna jobb

    SvaraRadera
  9. alltså inte 13% alcohol, som vissa gaisare skulle kunna tro

    SvaraRadera
  10. "IFK Göteborg har det starkaste stödet bland arbetare och tjänstemän, Gais har en viss arbetarklassprofil medan Öis har flest supportrar bland högre tjänstemän och företagare."

    SvaraRadera
  11. I ett land som Sverige, och i ett samhälle som Götelaborj, är det alldeles alldeles underbart att vara i minoritet. Hur går det Marcus? Flyttat från PARTILLE ännu eller?

    GÖTEBORG Bleibt Grunschwartz!

    Mvh

    Winerot und grunenschwartz freundschaftsband. BFC Dynamo und GAIS. ScheiBe IFK/ Union.

    SvaraRadera
  12. Det finns ingen statistiskt signifikant skillnad på 13 resp 14% med 1200 ip. Det ligger inom felmarginalen. Så vi kan inte med säkerhet hävda att det finns fler öisare än gaisare.

    Håller dock med om att den odlade myten om GAIS som ett publiklag måste krossas.

    SvaraRadera
  13. Varför tror alla att öisare står på läktarn med burberry halsduk och canadagoose jackor ?

    SvaraRadera
  14. Statistik i sån här form behöver faktiskt inte stämma med hur det verkligen är, men det är väl inte så konstigt att ÖIS har fler supportrar än GAIS, kolla bara på derbyna. Fullsatt Ullevi IFK-ÖIS, mot halvfullt vid IFK-GAIS.

    SvaraRadera
  15. "Fullsatt Ullevi IFK-ÖIS, mot halvfullt vid IFK-GAIS."

    Var du ens på dom senaste derbyn mot ÖIS? Gais derbyn drog mer folk... flane.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.