2008/03/18

feldgraus femma - försäsongsspecial

FELDGRAUS FEMMA Förra gången jag delade ut femmor var det vårväder med en ljuvlig sol, lätt bris och grönt (plast)gräs. I dag var det visserligen ljuvlig sol, lätt bris och grönt (plast)gräs, men det där vårvädret försvann något oväntat natten till igår. Istället var det snö och någon minusgrad i Trollhättan och vid den träningsplan som ligger bredvid FC Trollhättans riktiga hemmastadion, Edsborg. Läktare saknades helt, vip- och pressläktaren bestod av en traktor på ena långsidan, men stämningen var god och matchen var småtrevlig att bevittna.

FC Trollhättan, borta
5 poäng: Eldin Karisik - Lyckades, till skillnad från förra gången jag såg honom, med det mesta han företog sig. Hade ett flertal fina aktioner på mittfältet där han tog sig förbi två, tre trollhättanspelare och antingen drev vidare eller slog en bra pass. Dominerade mittplan i första halvlek och överglänste klart Gustav som inte hade någon av sina bättre dagar. Blir det Eldin och TO på mittfältet mot Kalmar?
3 poäng: Kim Christensen - "Alene", "højre", "venstre" och "dubbelklappar" med händerna (*klapp klapp*) hördes gång på gång under hela matchen. Kim skrek mest av alla på banan, dirigerade friskt och verkade kunna namnen på sina medspelare, trots att han ännu inte gjort en träning med hela laget. Stod dessutom för en fin utrusning, någon skotträddning, ett par svettiga utboxningar och nedtagningar på inlägg och gjorde en riktigt stabil match. Dansken känns som ett klockrent köp.
2 poäng: Pontus Wernbloom - Fick lämna planen mållös i dag efter en halvlek. Men som vanligt stod han för ett antal fina aktioner och är kanske den spelare i truppen som tillsammans med mittbackarna och Alex sitter allra säkrast på en plats i startelvan.
1 poäng: Jonas Wallerstedt - Kommer in i halvtid och står för huvuddelen av det som IFK skapar framåt i andra halvlek. Walle fyller 30 år i dag men någon kris syntes inte till. Han gör även, något turligt efter styrning av en försvarare, mål med fötterna i dag vilket inte hör till vanligheterna. Pontus och Walle på topp från start i Supercupen är min gissning.

10 kommentarer:

  1. Bara en fundering såhär...
    Det är ju en sån där jippomatch nu på lördag mot KFF.

    Ingår den matchen som årskortsinnehavare?

    SvaraRadera
  2. Vi med årskort har halva priset. För övrigt så är mina nerver i bättre skick efter o sett dansken live idag.

    Stor pondus hos honom finns det:)

    SvaraRadera
  3. Denna gång håller jag med dig i dina betyg.
    Ljungan

    SvaraRadera
  4. Jag var ej på plats, men visst måste Hjalmar varit värd fem poäng?

    SvaraRadera
  5. J Fante/ Hjalmar är alltid värd fem poäng men det bli så oerhört tråkigt då så han räknas inte med.

    SvaraRadera
  6. Fyndigt att walle stod för huvuddelen av anfallsspelet =)

    SvaraRadera
  7. Underbart med matchrapport plus spelarbetyg plus bilder från matchen idagm, gött jobbat BaraBen- som alltid!

    SvaraRadera
  8. Ah, matchrapport och feldgraus femma - det är som (fotbolls-)porr och ljuv musik!

    Fan vad bra Baraben har varit idag!

    SvaraRadera
  9. Högermittfältare

    Nummer 1: Alex

    Nummer 2: Sella

    Nummer 3: Berg

    En för mycket, Berg ska bort. Det jag sett av honom under flera år har inte imponerat på det sättet att han skulle kunna ersätta Alex på ett bra sätt. Det kan ju faktiskt Selakovic.

    Och nej, han kommer inte få ett genombrott precis som sin bror. Brodern visade i alla fall potential och arbetsförmåga.

    SvaraRadera
  10. Senaste anonym: Man kan inte beskylla Jonatan att inte ha arbetsförmåga. Han kämpar och sliter som bara den. Han VILL väldigt mycket, men får tyvärr ut väldigt lite.

    Skall vi ha Jonatan kvar så känns det som om det är omskolning som gäller. Att de inte provat honom som högerback förvånar mig lite. Han är jäkligt energisk och har ett sjuhelsikes jävlaranamma. Tror han skulle funka som naturlig ersättare till Adam. De är ungefär samma skrot och korn.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.