2008/03/06

feldgraus femma - försäsongsspecial

FELDGRAUS FEMMA Det var vårväder med en ljuvlig sol, lätt bris och grönt gräs. Plast visserligen, men ändock grönt. Det var, sett till förra höstens startelvor, en väldigt B-betonad uppställning som började mot den norska ligatvåan Stabæk. Matchrapport följer förhoppningsvis senare i kväll så vi lämnar den biten därhän och går vidare till det intressanta, nämligen feldgraus femma.

Stabæk IF, hemma
5 poäng: Pontus Wernbloom - Pontus, denne Pontus. Hade i en vanlig betygsättning kanske fått omdömet "spelade för kort tid för att betygsättas", men det går inte riktigt att bortse från mannens kvaliteter. Byts in och visar vad skåpet ska stå med sina tre första aktioner; 1) vinner en nickduell, 2) går hårt in i en duell med den norske målvakten som tappar andan, 3) skarvar med foten snyggt vidare ett långt uppspel. Det är kanske definitionen av Pontus Wernbloom. Rivhjärn och finlirare på samma gång. Står sen för förarbetet till båda målen. Först slänger han sig med fötterna först och lyckas framför händerna på målvakten peta bollen till Walle som enkelt sätter den i nät, sen får han bollen på vänsterkanten, tunnlar en norrman, driver in i banan och slår ett perfekt inlägg till Berg inne i högra delen av straffområdet som tar ner den och dundrar in den i mål.
3 poäng: Mathias Ranégie - Är tämligen osynlig i början av matchen men blommar sedan ut och visar precis det vi vill se av honom. Flinka fötter och en magisk förmåga att ta sig förbi sin försvarare. Stod för ett par riktigt bra chanser i första halvlek, både med fötter och med skalle, och borde kanske ha förvaltat något av lägena lite bättre. Känns som att det kan bli en mycket spännande spelare nu i år när han har hunnit anpassa sig till allsvenskt tempo.
2 poäng: Ragnar Sigurdsson - Ragnar, denne Ragnar. Som vanligt en stensäker insats med ett par guldkorn, till exempel en patenterad Ragnar-brytning i första halvlek, en anfallsräd som så när resulterade i att han fick nicka in bollen på det följande inlägget, och viljan, den enorma viljan att vara bäst. Det var vid ett läge i första halvlek som Blåvitt mest tjongade som Ragnar faktiskt skrek ut sin förtvivlan, så att det hördes över hela Backavallen, över ännu en tjongboll från någon annan i backlinjen.
1 poäng: Sebastian Eriksson - Hjalmar får se upp, för Lill-Seb ser het ut. Har ett väldigt fint passningsspel och en enorm vilja att gå framåt på ett sätt som man aldrig sett från Hjalmar. Sebastian är kanske inte helt felfri defensivt men på samma sätt som Oscar Wendt så känns det som att en offensiv vilja och en fin vänsterfot kompenserar väl för att det någon gång inte funkar felfritt bakåt.
Hedersomnämnanden: Niclas Alexandersson gör som man är van vid en helgjuten insats utan att förta sig. Brorsan Daniel hade två tre riktigt bra lägen i första halvlek som han dock inte utnyttjade på bästa sätt men han skapar väldigt mycket bara genom sin snabbhet. Och så Stefan Selakovic, från den här matchen bäst ihågkommen för att han under en minut stod och skrek ut sin irritation på domare och linjedomare över ett inkast som gått till norrmännen. Fick inte något gult kort, av någon outgrundlig anledning. Men skönt att höra att han har engagemang även i träningsmatcherna...

12 kommentarer:

  1. Känns som att du har Ranégie som en "favorit". Minns mest när han, tillsammans med lill-alex, kom i 2 mot 1 läge inne i straffområdet men sumpade bort målchansen totalt genom att försöka sig på nåt tekniskt nummer. Kämpar dock bra men krävs att han är betydligt giftigare inne i boxen om han ska ha någonting att göra i en startelva.

    Den spelaren som utmärker sig mest idag är Karisik. Kämpar mest av alla och vinner mycket boll. Har inte samma kvalitéer som TO men ser betydligt bättre ut än i fjol.

    Stenman va duktig idag. Ett par tv-räddningar och han känns mycket lugnare och delvis säkrare än Dahlin gjorde mot Ellos. Chanslös på målet, som Seb får ta på sig, och har inte något att göra på båda ribbträffarna från Stabaek.

    Annars va det en ganska medioker träningsmatch ur blåvita ögon..

    SvaraRadera
  2. Ranégie gjorde inegn stor match.. Seg och långsam, missar nått bra läge. Knappt godkänd i min bok..

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att Stenman är vår nästa målvakt, gillar inte Dahlin.

    Ranégie lär bli grym i år!

    SvaraRadera
  4. anonym 18:57/ Karisik utmärker sig mest? Nej nu får du skärpa dig. :P Visst har han teknik och i dag kämpade han riktigt bra också men han skapade ju ingenting framåt utom ett fint försök till chipp över målvakten. Han är inte någon jag vill ha som speldirigent på mitten i alla fall. Slog bort en hel del bollar.

    SvaraRadera
  5. Trevlig läsning :) Kunde tyvärr inte se matchen då jag gick i skolan. Ranégie ser mycket intressant ut, tror han får sitt genombrott i år.

    Det var vid ett läge i första halvlek som Blåvitt mest tjongade som Ragnar faktiskt skrek ut sin förtvivlan, så att det hördes över hela Backavallen, över ännu en tjongboll från någon annan i backlinjen.

    Ragnar är guld värd! Vilken kille!

    SvaraRadera
  6. Hur fan kan ni glömma Karisik?

    SvaraRadera
  7. Matchsammandrag här

    http://laglund.blogspot.com

    SvaraRadera
  8. Visst ska Eldin ha poäng. Han överraskade mig rejält. Gick in i närkamperna och vann mycket boll.

    5 poäng till Eldin!

    SvaraRadera
  9. Jag håller med flertalet av innläggen tidigare.
    Ranegie: knappt OK
    Karisik: Höjt sig rejält, dock från en medioker nivå.
    Pontus: Stabilt och säkert intryck
    Sebban: I vissa avseenden mycket bättre än Hjalle, men har en del att putsa på.
    Ragge: Helt OK
    Walle: Gillar hans inställning, han har dock problem att skapa något själv som Pontus kan.
    Alex: OK, inte mer för han missar för mycket uppspel idag.
    Lill-alex: OK insats, tycker han kommer bättre och bättre in i spelet match för match.
    JJ: Vad han verkligen med i första halvlek? Stangerat/retarderat(heter det så?) sedan förra året.
    Tobbe: När skall han börja leverera som det anstår en stjärna? Har högre förväntningar på honom.
    Sella: Tycker han gör en hygglig match på den för honom ovana positionen som central mittfältare.
    Bjärsa: Stabil insats. Tar ibland (för ofta?) fel beslut. Tror att det är bra att Råttan kan konkurrera då han under säsongen kommer ur form.
    Råttan: Varken bra eller dålig. Har mer att bevisa.
    Stenman: OK idag. Verkar just nu vara ett bättre alternativ än Dahlin. Men jag gillar Dahlin, så jag hoppas han sporras av denna konkurrens.
    Har jag missat någon? Ja just det...
    Tränartrojkan: Klockrena byten. Återigen lyckas taktiken med att formera laget offensivt vid underlägen.

    Bästa klubben i Sverige?: Varför hade inte ifk (som arrangerande klubb) fixat några bollkallar till dagens match?

    SvaraRadera
  10. Efter att Stabaek gjort 1-0 var jag tvungen att gå och jobba. Döm om min förtjusning när jag läste om vändningen.

    Vi är svårslagna, och det är mkt värt. Våra killar vet att dom kan vända nästan vad som helst, och de andra lagen vet att det är ett helvete att besegra oss. Har du inte tre måls ledning mot Blåvitt, så är det fortfarande vidöppet. Andra lag kommer ha det i bakhuvudet, och börja misströsta när vi börjar hitta rätt med passningarna. Jag gillar det läget.

    SvaraRadera
  11. Aj aj aj, feldgrau fick svårt att använda det objektiva ögat. Visst vill även jag att Lill-Seb och Ranegie skall lyckas i år, men igår var dom bland de sämre på planen. Tyvärr.

    SvaraRadera
  12. Ljungan, bollkallarna gick i skolan =)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.