På gång


lördag 15 mars 2014

Matchtankar - Sundsvall hemma, 15/3

ANALYS. Att bibehålla kvalitén och rida på vågen gällande de positiva ordalag som sagt och skrivits de senaste dagarna, till och med från Andrej och klubben, blir inte lätt. Men, en får göra så gott man kan. Det där med positivism sprudlande entusiasm har ju dock inte riktigt blivit mitt signum på bloggen. Anyway, idag spelades det match på betongevi, segermatch dessutom. Jag funderade ett par varv innan matchen och undrade varför man egentligen flyttade den. Slutsatsen var ju dock självklar, kan man spela på naturgräs, ska man spela på naturgräs. Och vilken gräsmatta Ullevi bjöd på!

Rasande tempo första minuterna. MSD visade prov på mycket fina nummer och bjöd Lasse på ett guldläge vilket borde renderat i ett mål i inledningen, men Sundsvalls rosa tjockis värjde undan med en benparad. Smedberg Dalence och Vibe revanscherade ju sig dock ganska omgående efteråt där en perfekt boll nådde danskens panna. BAM, 1-0! Som jag nämnde i halvtids-Edströms-Fopolldirekt-analysen i Kanal Glenn så var jag dock lite förvånad att Sundsvall faktiskt replikerade såpass bra och snabbt som de gjorde. Annars kanske man kunde tycka och tro att ett Superettangäng med köpcenterambulerande Idolsuperstjärnan Walker borde bryta ihop lite grann av en sådan tidig kalldusch.

Det gjorde de inte. Snarare tvärtom och Bjärs (som inte hade sin bästa dag på jobbet) självmålade på en hörna som kanske inte borde kommit till. När numera målsprutan Kjetil gjorde 2-1 på en hörna åt vårt håll något senare kändes det återigen som att det skulle bli lite av en 10-0-defilering, men det ändrade Bjärs på ganska snabbt igen. Ett totalt bedrövligt uppspel (igen) som tillslut hamnade hos Pa Dibba (enda spelaren i Sundsvall som var rätt bra, eller?) som på ett jävligt snyggt manér (oh yeah) hängde upp den i krysset.

Halvleken slutar 2-2 och som tidigare nämnt fick jag äran att gästa Kanal Glenn denna vecka och gnälla lite på riktigt också. Ska inte röja hela min intervju, men jag kan åtminstone läcka att som självutnämnd expert nailade jag slutresultatet i mitt halvtidstips. Där kan Edström slänga sig i väggen.

Andra halvlek startar och ganska tidigt känns det, i och med Sam Larssons fantastiska sätt att spela fotboll, som att detta blir nog inga större problem ändå. Och denne Sam, inblandad i det mesta både offensivt och även väldigt förtjänstfullt vägvinnande defensivt, skojar friskt på sin vänsterkant och serverar farliga framspelningar när han känner för det. Vibes 3-2-mål var oerhört viktigt för oss och för matchen (jävligt tjusigt var det också), men Sams upprullande och egna avslut till 4-2 är inget annat är klass. Läste på något annat ställe på nätet att Sam bara hade fått betyget 4 på en sjugradig skala, där 4 tydligen bara betyder "godkänt". Obegripligt om man frågar mig, experten. Sam var bra idag. Riktigt bra.

Några korta från matchen då:

+ Sam Larsson
+ 4 mål
+ Lasse Vibe
+ MSD
+ Fotboll på gräs

- Bjärs hade inte sin bästa dag idag
- Lite oresolut i spelet emellanåt ändå. Dålig rörelse och ingen som vill ha boll.
- Onödigt att släppa till 2 kvitteringar mot ett Superettanlag. På slarv dessutom.

Nu ser vi framemot vad lottningen har att erbjuda på måndag i Gomorron Sverige klockan 8:45, eller vilken märklig tid man nu hade valt att genomföra den.

Fortsätt att #visafärg! Fortsätt att köpa årskort! Fortsätt att dela bilden på Manés dragg!