2014/09/01

Matchtankar - kälmäh hemma, 31/8

ANALYS. Såsigare leverans än Stahres byten från min sida. För dåligt. Kanske fastnade i det mysmjuka solskensgöttet efter förra matchens "matchtankar" medelst rörlig bild i Kanal Gnell? Eller kanske rentav är förjävla ledbröten efter helgens matcher (och segersöta vinst mot Brown Bombers) i Rikets Änglar? Frågorna är många, men här är i alla fall någon form av analys av gårdagens ändå säkra trepoängare mot Ole Söderberg.

Trevlig elva på pappret. Rentav bekant faktiskt nowdays. Emil given på högerbacken. Kjetil som spelar på sitt skönt märkliga felpass/konstig grej/räddar situationen-sätt. Søren på vänsterkanten (mindre bra igår ändå). May på rätt position (jävlar vad bra han är ändå, även om det bjöds på lite skumt igår). JJ är så bra han kan vara. Lasse och Gustav på topp (yay!). Och så MSD då (återkommer till honom senare).

Återigen borde man kanske inte wajna ihjäl sig efter en såpass rejäl trepoängare, många kvalificerade målchanser framåt, förhållandevis säkert bakåt och ett rätt trevligt spel. Men. För att haka på coach Stahres devis med "när man är jävligt dålig är man bara dålig, och när man är jävligt bra är man bara bra", så känner jag nu, ett dygn senare. Vi var kanske bara bra igår. Inte jävligt överdådigt bra (Engvall och i viss mån Vibe undantagna) och inte orimligt jävla dåliga. Svammel här nu, men poängen är den att man inte riktigt vet (och har vetat på flera år) var blåvitt står? Jag menar att ojämnheten är för tydlig. Lägstanivån är för låg, högstanivån är fan rätt hög, men visas på tok för sällan, coachningen är förjävla uppenbar och extremt rädd/feg och man har ingen aning om vad det kan tänkas bli för match.

Visst, det finns ju hundratals tjusningar med detta, det är väl därför tycker vi om vår allsvenska och älskar vårt blåvitt, men, det är väl kanske lite häri vi ser varför det är så svårt att "sälja produkten blåvitt"? Vill egentligen inte komma in i en sådan monolog just nu gällande publiksiffran och varför det är så jävla svårt att få hypen och folket till GU, men här tror jag lite av den gode Wibergs poänger finns...

Hur som helst, för att motivera gnället här igen då måste jag trycka på Stahres byte, när vi leder förhållandevis säkert och de dessutom fått en gubbe utvisad, att ta ut MSD (borde gjorts tidigare, för han var inte bra igår, heller) och slänga in Gustav (S)... För att då dra ner Vibe som högerytter och köra 4-2-3-1, eller kanske ett 4-5-1 (fan vet vilket) när det är tio, tolv kvar känns som att man är så jäääääävla rädd att torska, när det finns nya hungriga offensiva spelare som måste få speltid, då känns det lite som att "man är nog fan sämre än dålig" ändå. Åtminstone som matchcoach.

Äh, jag kanske överreagerar lite och borde sitta ner och vara nöjd med tre pinnar (i den viktiga sexpoängsmatchen) eftersom vi nu är bäst i stan (yay, medelmåttighet!), men jag kan inte riktigt släppa det ändå...

Skit samma, några korta från matchen då:

+ Engvall! Köng.
+ Vibe! Oj så bra han är. Ingen skit  i landsholdet nu!
+ Emil. Älskar arbetsinsatsen. Igen.

- Bytena. Inte nöjd.
- MSD. För många skräpinlägg. Igen.
- Luddes fasta. Måste bli bättre.

Ryyyyysligt het match mot ellos borta nu efter uppehållet. Framåt!

Till sist, tack till Änglarna för ett trevligt arrangemang i helgen!