2014/09/14

IFK Göteborg är folkets lag

Med anledning av att en viss bloggs chattbox fyllts med politiskt dravel den senaste tiden kan det vara värt - så här på valdagen - att påminna om följande utdrag från föreningens hemsida:

"Våra värderingar 
 Kamratskap 
Föreningens kamratskap bygger på omtanke, ärlighet och respekt – för alla. Vi är folkets lag och omfamnar de som delar våra värderingar, oavsett social bakgrund, etnicitet, religiös åskådning eller sexuell läggning."

Vad betyder det egentligen?

 - IFK Göteborg är folkets lag.

 IFK Göteborg grundades officiellt den fjärde oktober 1904 av en salig blandning människor. Inte av människor från en politisk hemvist.

 - IFK Göteborg är folkets lag.

 Det innebär att alla är välkomna. Oavsett om man är moderat eller socialdemokrat. Bor i Örgryte eller Masthugget. Gillar att dricka cocktails på Avenyn eller öl på Andra Långgatan. Har en farfar som jobbade på varvet eller en pappa som fick fly från andra sidan jorden.

Vi är en gemenskap. Gamla Ullevi är en plats där vi alla är lika. Där livet utanför inte har någon betydelse.

 - IFK Göteborg är folkets lag.

 Generaliserat så lockar Öis främst välbemedlade supportrar från Örgryte. Gais lockar supportrar från Majorna. Häcken lockar främst supportrar från... eh glöm det. Men IFK Göteborg lockar supportrar från hels Göteborg, hela Sverige. Även från Örgryte, Majorna och Hisingen. Det är därför vi är folkets lag.

 Därför bör vi också lämna politiska diskussioner utanför vårt supporterskap. För ingen vill väl skapa splittringar i supporterleden?

PS. Med det sagt uppmanar jag alla att rösta idag. Oavsett vilket val du gör är du välkommen på Gamla Ullevi. Så länge du delar föreningens värderingar förstås. DS.

1 kommentar:

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.