2014/05/19

Elva anledningar att åka till Stockholm

UPPMANING/POSITIVT TÄNKANDE. Visst känns det lite svalt i de blåvita leden för tillfället? Visst känns det inte riktigt som att vi har match på onsdag? Inte vilken match som helst, dessutom, utan en av årets svåraste bortamatcher. Visst känns det inte så? Det finns så klart en mängd förklaringar till varför engagemanget sviktar just nu. Halvdana resultat är en, halvdant spel en annan. Och så ett annalkande VM-slutspel på det, som oavsett om Sverige deltar eller inte så klart tar stor plats i många fotbollsintresserades medvetanden. Det är väl bara att acceptera att det är så. Men om man vänder på det då? Jo då, det finns en jävla massa bra skäl att vrida upp temperaturen också – att glömma tidigare underprestationer och kommande världsklassdrabbningar och kasta sig på första bästa tåg/bil/buss/tandemcykel/zeppelinare/whatever upp till hufvudstaden och stötta blåvitt. Som de här elva, till exempel:
 1. Lasse Vibe, vår främsta målskytt och poänggörare hittills, är i full träning och redo för spel.
 2. Bara ett lag – Kalmar FF – har släppt in färre mål än vi i årets allsvenska.
 3. Ingen målvakt har släppt in färre mål per match i årets allsvenska än Marcus Sandberg
 4. Darijan Bojanic. Årets genombrott 2014, tänkte jag när jag såg honom sänka Norrköping och säkra vår Europa-plats i höstas. Och än är det ju inte för sent. Det hade ju inte varit första gången en ung Blåvitt-talang avgör en bortamatch mot Djurgården.
 5. Hypermoderna Tele2 Arena. En TOPPARENA i VÄRLDSKLASS, med en HELHETSUPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA, en AKUSTIK VI BARA KAN DRÖMMA OM och EN GRÄSMATT... Äh, det var inget. 
 6. Vi är obesegrade på plast (i tävlingssammanhang) i år. Faktiskt på bortaplan över huvud taget.
 7. Kanske får vi se mål av Söder söder om Söder. Räknas det som hattrick då?
 8. Djurgårdens stjärnmittfältare Alexander Faltsetas, som ju med 90 procent säkerhet hade avgjort den här matchen mot oss om han hade spelat, är avstängd. 
 9. Tar vi full pott de återstående matcherna innan uppehållet är vi i allra högsta grad med i toppen. Alltså, verkligen. Kanske till och med längst upp. Stjärngossarna ligger sex poäng före oss för tillfället, men med Mjällby borta, AIK hemma och Elfsborg borta de närmaste omgångarna. Tufft program, helt klart. 
 10. Om vi vinner SM-guld i år kan den här matchen mycket väl bli årets AIK borta 2007. Näst efter AIK borta då, som vi ju redan vunnit.
 11. IFK Göteborg, Sveriges finaste och mest framgångsrika fotbollsförening, spelar match. Egentligen borde det räcka så.
Något jag missat som är värt att nämna? Självklart. Feel free att fylla på nedan. Och feel ännu freeare att dela/rekommendera/tweeta/telegrafera/flaskposta/growla inlägget till dem det berör.