2014/05/04

Matchtankar - ellos hemma, 4/5

ANALYS. Noll noll. Moll moll. Att det återigen visas prov på antifotboll, gåfotboll, statisk och fantasifattig betongfotboll på Gamla Ullevi är inget annat än jävligt trökigt. Var ska man börja? Återigen, att vi har ett innermittfält som inte för fem öre vill (?), kan (?) eller får (?) spela boll är en mycket stor del och bov i dramat att det ser ut som det gör. Att vi dessutom kryddar dessa icketendenser till att spela någon som helst konstruktiv, rörlig, skapande och frejdig fotboll med två iskalla anfallare är ju även det, inget annat än jävligt trökigt.

Skulle så gärna vilja se instruktionerna till Bjärs, om det explicit står att han ska tjonga VARJE gång till små anfallare (Söder tog iofs ner en boll i andra...) som får stå felvända, eller i fart försöker plocka ner dönare som på sant Hjalmarmanér dimper ner lite här och där. Är det verkligen uppmaningar och "spelidé" som säger att han inte får spela på innermittfältare, eller är det för att innermittfältarmittbackarna 11 gånger av 10 spelar tillbaka bollen, kort, tremeterspass, och efterföljande albilöpning eller antirörelse som renderar i att bollen likt sockerbit och flugor ska tjongas upp i banan? Jag vetefan.

Ja, jag vet, det blir så inniehelvete mycket gnäll från min sida. Varje gång här på baragnäll.com. Alltid och hela tiden. Sorry för det. Men, när det ser ut som det gör, och vi dessutom spelar mot ett för dagen ganska bröigt brögäng med en gubbe mindre på banan i nästan 30 minuter, då måste man lacka ur. I synnerhet om man är ett lag med några som helst ambitioner om de ädlaste medaljerna.

Nej, det håller inte att "spela" utan spelidé, det håller inte att "spela" att utan att involvera sina innermittfältare i jobbet att transportera bollar framåt, eller åtminstone från sida till sida för att på något sätt bidra någon form av anfallsfotboll, det håller inte att ha anfallare som både har så förbenat svårt i att skapa lägen och vid skapade lägen utnyttja dessa. Det håller inte.

För att ta med sig något positivt från matchen då får man väl i alla fall glädjas i att Nisse Hult eller Lasse Nilsson för den delen inte lyckades sätta bollen i nät bakom matchens två stora plus, Kjetil och Mackan. Kjetil imponerar i det defensiva arbetet, i grovjobbet, i frenesi och enkelhet. Inte alltid vackert, men för det mesta jävligt resolut och riktigt. Med hjärna och hjärta. Bäst i blåvitt idag tillsammans med Sandberg som återigen fick smaka på att se en nolla i protokollet. "Vikarierar" (?) än så länge med bravur från Johns förstaposition. Kunde i och för sig gått illa vid något tillfälle i första när en snäv kortpassning till Ludde var lite väl farlig. Likaså att för många utsparkar hamnar på helt fel ställen. Men, överlag ett mycket bra genomfört dagsverke från Mackan.

Nu följer den årligen svåraste bortamatchen mot ett gefle som matchas hårt nu i dagarna mot falkenberg imorgon och mot oss på torsdag. Tur är väl i alla fall att Faltsetas inte lirar kvar i gefle.

Några korta från matchen då:

+ Kjetil!
+ Mackan!

- Spelidé?
- Konstruktivt mittfält?
- Målfarliga anfallare?
- Skärpa i avsluten?
- Vad ska det bli av denna säsongen?
- Vem ska göra målen?
- Hur många spelare, och hur många gånger kan vi springa offside?
- Listan kan göras hur lång som helst...

Nej, nu skiter vi i detta för idag och gör något roligt mot gefle. Typ.