2014/02/11

Tjugotvååringen som klev ut genom (transfer)fönstret och försvann.

KRÖNIKA. Det handlar om en försvarsspelare, en försvarsspelare fostrad i IFK Göteborg. En kille som alltid såg ut att vara lugnet själv på plan. En kille som kunde se makalöst elegant ut och som ibland ägde sin kant, men som ibland också kunde vara ganska osynlig.

Nummer 24.

Håkan Mild sades erbjuda honom ett nytt kontrakt. Förgäves. Han hade bestämt sig för att det, helt enkelt, fick räcka. Han ville se sig om i världen.

Han sades föredra mittbackspositionen, men skador och tuff konkurrens gjorde att han mest figurerade som ytterback. Till höger men kanske oftast till vänster. Han gjorde det bra, riktigt bra! Fast ville han ändå inte helst spela mittback?

Vad vet jag? Jag känner inte Mikael Dyrestam. Vad jag däremot vet är att han är en förbaskat bra fotbollsspelare som jag önskat var kvar i IFK Göteborg! 

Men vart har han tagit vägen? Inte för att han, likt målvaktsfantomen och twitterekvilibristen Alvbåge verkat gilla att vara i mediefokus, men sedan kontraktet med IFK löpte ut vid årsskiftet har det varit…tyst. Märkligt tyst. För tyst. Helt tyst.

Var är karl'n?

Såvitt jag vet hade Dyrestam ett agentavtal med Martin Dahlin som löpte ut samtidigt som det internationella transferfönstret slog igen.

Men sen då? Tystnad.

Jag kan bara påminna mig om ett enda rykte gällande Dyrestam denna vinter och det rörde sig då om Werder Bremen. Ryktet dog ut fortare än kvickt och på nytt inträdde Den. Totala. Tystnaden.

Så, vad händer då? Har han klubbat ner en MC-snubbe, hittat några nya kumpaner och tillsammans med dem, en elefant och ca 50 miljoner tagit sig till solen på Bali?

Eller?

Var är karl'n?

Fönstret är stängt och Dyrestam är klubblös.

Elfsborg? Inte skulle han väl…eller?

Fikar han med Jean-Marc Bosman?

Många frågor blir det. Jag kan inte minnas att någon Blåvitt-spelare lämnat klubben under liknande former, än mindre någon "egen produkt". Kan ni?

Tystnad.

Personligen tycker jag att det hade varit trevligt om vi supportrar getts möjlighet att tacka av "Dyre" på ett bra sätt. Det hade känts bättre om man fått höra honom säga att "det har varit en fantastisk förening att få vara i, men jag vill pröva vingarna ute i den stora världen. Sen hoppas jag komma åter till den vackraste av föreningar".

Så blev det inte.

Han klev helt enkelt ut genom (transfer)fönstret och försvann.

Följ mig på twitter om ni önskar mer Blåvitt-tjöt!
@rickaskman