2014/02/03

Highlights: IFK Göteborg - Lokomotiv Plovdiv.Årets märkligaste match utspelade sig idag på Estadio San Pedro. 
Seriöst - Jag tror inte vi kommer få se något liknande gällande Blåvitt i år.

Lokomotiv Plovdiv, som i lördags vann över Steaua Bucaresti med 2-1 var på förhand tippade som ett riktigt tufft och svårt motstånd. IFK Göteborg mötte samma lag i torsdags, resultat då blev 0-0.

Matchen drar igång och Hjalmar Jonsson tjongar iväg en långboll mot anfallet. Så långt är allt precis som vanligt, men här händer något.
Lokomotiv, som vi väljer att kalla dom eftersom deras stad är så förbannat jobbig att skriva agerar allt mer passivt. IFK trycker på tidigt och är både kreativa, roliga, snabba, smarta och lekfulla i sitt spel. 

Lokomotivs bollinnehav är så litet att det måste omvärderas till promille istället för procent. 
Det är ett under att vi inte redan gjort mål och innan det första skall komma har en viss ung 17-åring från Öland bränt ett friläge. 


  • 30 - Straff. Darijan Bojanic. Toksäkert! Någonstans i målet. Ja, min stream hackade till här. Det var negativt. 
  • 31 - 2-0! Lokomotiv lyckas göra sig av med bollen rekordsnabbt vilket resulterar i att vår bombsäkre straffskytt återtar bollen, har lite lekstuga med Engvall som senare slår ett hårt inlägg mot Vibe som bara behöver sätta till foten. Ett vackert och enkelt mål, taget direkt ur skolboken. 
  • 34. Bet365 stänger spelet på matchen med misstanke om fusk.

PAUS. Värt att notera är Lokomotivs passiva inställning. IFK spelar bra. Riktigt bra. Man hittar ytor, genomskärningar och passningsväggar. Vidare har man tålamod och förhastar sig inte i avsluten. Allt går efter devisen "Så länge vi har bollen kan dom inte göra mål". Darijan Bojanic glänser. Som han glänser.
Även Nordin Gerzic har gjort sin läxa. Kvick, snabbtänkt mittfältsmotor med god speluppfattning. Dominant matchen igenom. Vi går till synes mot ett bra 2014.

  • 73 - ÄNTLIGEN. Efter några missade öppna målchanser får Ölandspöjken trycka till bollen. Välförtjänt och fint. 
  • 81 Sam Larsson har lekstuga. Klackar fram till Ludde som bara behöver sätta dit vänstern.
  • 85 - Lokomotivs tränare tröttnar på Stahres dialekt och försöker veva till honom. Stahre duckar likt boxarmanér och matchen bryts.

Och ALLT det jag skrivit kan ses i klippet ovan. Denna text författades bara för att sambon skall tro att jag jobbar, så jag kan spela Playstation när hon somnat. 
God natt!