2014/02/15

Krönika: "Det var inte så jävla dåligt".

Jag har för vana att inte skriva krönikor direkt efter match. De blir oftast slarvigt utförda och eftersom så mycket känslor är inblandade har jag svårt att ge en rättvis återblick. Idag är det skit samma. 

Det är väl självklart. Att vandra hem från Valhalla med med förlust i ryggen är aldrig en rolig historia. Tränings- som tävlingsmatch. Det spelar ingen roll. Någon form av inre sorg byggs upp. En ilska. En oro inför nästa kamp. Ångest. Det är lätt att gräva ner sig i skiten, att bara minnas det som var dåligt. Vi förlorade - det spelar väl fan ingen roll hur det gick till. Slutsiffrorna står där ändå?

Nja. Ett formstarkt Ålborg stod för motståndet. Ett lag som just nu, när den Danska halva säsongen har gått ligger på en andraplats i ligan - två poäng framför FC Köpenhamn.

  • 0-1. En pärla. En vändning. En ballongboll i bortre hörnet. Det målet är tom svårt att göra på Fifa med Ålborg. Inte mycket mer att säga om. En "drömträff" vilken är onåbar för Alvbåge. 
  • 0-2. Nordin Gerzic täcker skott vilket oturligt nog styrs ut till fri dansk strax utanför boxen. Bara för Ålborg att rulla in. 
  • 0-3 Ja, nu började det ju bli lite irriterande. Snabb kontring. Inlägg från höger och näste dansk får en drömträff upp i krysset.
  • 1-3 Frispark från Ludde. Hårt skott som smeker sig in mot förstastolpen. För att citera honom själv; "Jag fick en rätt go skruv på den". Extremt positivt att se hur vår supertalang inte tappat formen under efter sin skadeperiod.

Första timmen var ingen jättesexig historia, det skall villigt erkännas. Trots det lyckas IFK Göteborg komma till avslut vid flera tillfällen. Nordin Gerzic öppnar matchen med att skjuta i stolpen. Robin Söder kommer till avslut vilket räddas av målvakt. Sam Larsson dansar likt en trollslända över en daggvåt nysådd äng på planen (citat stulet från P4) och levererar lägen och en anfallare bara kan drömma om. Sen gäller det att förvalta dom också. 
DÄR har vi ett problem. 

Hur fantastiskt Blåvitt än kunde spelat kommer vi inte ifrån det faktum att vi 2014 varit extremt svaga framåt. 4-0 mot det Plovdiv? Jo, just det...... Om vi bortser från en uppenbart uppgjord match ligger facit på ett mål under tre matcher.
Det oroar mig att vårt enda mål kommit från en vänsterback. 
Det oroar mig att den som är mest tongivande i anfallet är en U21-spelare utan A-lagskontrakt. 
Det oroar mig att densamme har svårt att få in bollen i mål.
Det oroar mig att vi inte kan använda Darijan Bojanic på ett bättre sätt. Och sist men inte minst..
Det oroar mig att folk skall tro att säsongen är körd. Skita i att köpa årskort och börja gnälla om en sjundeplats. 

Gör inte det.