2013/11/03

HIGHLIGHTS: Så gick det till när IFK Göteborg tog JSM-GULD

SMGULD Alla vi Blåvita som var på plats på Skytteholms IP i Solna igår fick vara med om en match vi sent ska glömma. Efter att vårt starka U19-lag fullständigt kört över AIKs dito med 4-1, inför cirka 1500 personer, skulle man lika gärna kunna döpa om föreställningen till  "Slakten i Solna".

Det var liksom inget snack. AIK började bra och slog många diagonala långbollar bakom vår backlinje, på deras djupledslöpande kantspelare och anfallare. Detta gav också matchens första stora chans, som man dock sumpade. Efter 1-0 till de Blåvita var det sen bara ett lag på planen. Fullständig kontroll av detta kompletta lag och till slut radades det upp chanser på löpande band. 6-1 eller 7-1 hade varit ett resultat som speglat matchen bättre. Se själva i klippet nedan som levereras av Roger Alnäs.Det var en rolig match att se. En svängig tillställning där det radades upp chanser. Åt ett håll mestadels. IFK-spelarna visade i andra halvlek hur överlägsna man var, både tekniskt och taktiskt. När Edvardsen gör 4-1 är det nog många AIKare som hellre önskat sig galgen...

Med årets upplaga av IFK Göteborg U19 har Alf Westerberg och Tomas Olsson skapat ett komplett lag från första till sista spelare. En målvakt som odiskutabelt är en av seriens bästa, kanske den bästa. Backlinjen är oerhört stabil med nästan ogenomträngliga Dyrestam & Zachrisson i mitten. Ett hårt kämpande innermittfält som ändå är tekniska och bollskickliga, oavsett vilka som spelar. Två riktigt vassa kantspelare i form av Fredrik Alnäs och Karl Bohm, som båda varit oerhört bra i år. Längst fram har man Billhall Titi, en superstark targetspelare som även är en mästare på att trycka in bollen när läge ges. Bredvid sig har han PaKa Lagemyr som är otrolig med bollen på små ytor och kan vända ut och in på vilken backlinje som helst. Lagets styrka visas också av att inhopparna i gårdagens match alla tre (Bergson, Sahlén & Edvardsen) gör kanoninhopp. Det visar vilken bra grupp detta är. Som om det inte vore nog så har vi iväg Jakob Bergman & Gustav Engvall på U17-VM och Niko Zivkovic & Linus Dahl på skadelistan.

Det spelade dock ingen roll för det här är ett riktigt LAG som vuxit för varje uppgift under året. Det var på gränsen att man tog sig vidare men väl i slutspelet har det inte varit något snack. Först 3-1 borta mot BP, och nu 4-1 borta mot AIK. På deras hemmaplan, inför 1500 hemmafans. Och kanske 30 sittande Blåvita fans, mest föräldrar.

Vi var dock inte helt ensamma utan flankerades på kortsidan av en härlig 20-mannaklack från Änglarna Stockholm. Glädjen efter slutsignalen går att ta på. När IFK-spelarna rusar till klacken, AIK-spelarna ligger utslagna på planen och en bitter speaker förkunnar slutresultatet. Slakten i Solna.  

Det var en dag att minnas.