2013/07/19

Silly-rykten på sociala medier

SILLY-RYKTEN. I bilen till vad vi hoppades skulle bli vår efterlängtade språngbräda ut i Europa började vi diskutera övergångsrykten som en tid florerat på sociala medier, PeeMan, El Maco, Perra G, Toll och undertecknad. Men vad var det egentligen vi precis hade läst?!

"Thorvaldsson och Smedberg är klara för IFK Göteborg"
 
 
"Hoppsan Kerstin..."
 
Uttalandet från "hjärnan" bakom Blåstjärnan.net (Supporterdriven blogg från Norrköping) var så häpnadsväckande att vi var tvungna att gå till botten med detta. I bilen mot Danmark satt några av Västsveriges skarpaste IT-hjärnor (nåja...), och via några enkla knapptryckningar i sina telefoner så hade de både namn, adress och telefonnummer till killen som står som ansvarig och ägare för domänen vi ovan hänvisar till. Vi slog en signal till honom, men ingen svarade... Dead End.
 
 BaraBen-gänget ger sig dock inte så lätt. Efter en pissepaus på Hallandsåsen och efter åtskilliga avslagna Pale Ale, päroncider och danska fulöl tog vi mod till oss igen. Vi ringde, och denna gång fick vi svar...
 
Killen som svarade lät nervös och chockad: "Hur har ni fått tag i mig och mitt nummer...?!"
 
Vi lyckades lugna stackarn, som antagligen aldrig blivit uppringd av någon ifrån en mediakanal av samma dignitet som BaraBen.com. Efter ett par minuter var vårt stalking-arbete bortglömt och vi gick direkt på kärnfrågan. Hur var det nu? Var verkligen både Smedberg och Thorvaldsson klara för IFK Göteborg. Till svar fick vi att en långväga kontakt till honom "med bra insyn i IFK Göteborg" hävdat att såväl Smedberg Dalence och Thorvaldsson faktiskt hade en överenskommelse med IFK Göteborg, och att de således var "klara" för vårt kära Blåvitt. Här började våra hjärnor arbeta på högvarv.
 
"Källa", "insyn", "klara för IFK Göteborg...". Vem har läckt? Kennet Andersson, Mild, Guld Alex?! Blåstjärnan-killen ville inte röja sina källor, men vågade ändå påstå att en övergång för dem båda var högst sannolik. Han hävdade att övergången "var klar till 75%". Vad det nu betyder vet vi inte. Han kunde inte heller ge några klara besked kring när en övergång i så fall skulle äga rum. Nu direkt? Efter säsongen? Vi hade våra teorier, men lät dessa stanna just där. Vid teorier alltså.  
 
Han önskade oss lycka till innan vi lade på luren och sade också att om hans källor denna gång hade fel så skulle de "för evigt strykas från listan med säkra källor". Så, änglar... Vad tror ni? Ligger det något i dessa rykten? Kan vi lita på detta?