På gång


fredag 11 april 2014

Införanalys - BP borta, 14/4

ANALYS. Vi ställs återigen inför en måstematch. Det är väl i och för sig så det är att vara ett lag med topp-treambitioner, såklart. Jag menar, efter en förlust (på sättet det sker), finns inget annat än seger i kommande match för att hoppa upp på hästjäveln igen. Att vi dessutom har blandat och gett lite grann i just matcherna mot BP både hemma på GU och på anrika Grimsta gör ju det hela än mer spännande. På pappret är måndagens drabbning givetvis en "lätt" match, men som sagt, med senare års (eller åtminstone fjolårets) resultat i minnet har det ju blandats och getts ganska friskt.

2007 - 1-2 (Stockholm Stadion)
2007 - 0-0 (Ullevi)

2008 - Inga möten

2009 - 4-0 (Gamla Ullevi)
2009 - 0-3 (Grimsta)

2010 - 1-1 (Gamla Ullevi)
2010 - 1-2 (Grimsta)

2011 - Inga möten
2012 - Inga möten

2013 - 2-0 (Gamla Ullevi)
2013 - 2-1 (Grimsta)

Så, med tanke på matchens vikt och troliga utveckling (där vi borde styra och föra) vill jag se följande elva (roterat jävligt friskt, där jag motiverar längre ner):

John Rune
 Emil - Gurra - Kjetil - Ludde
 Darijan - Joel - JJ - Sam
 Draggen - Vibe

Som sagt, jävligt roterad elva. Kanske inte vad man vill ha, eftersom kontinuitet (innebär kontinuitet även att den rötnaste insats gör en opetbar?) ändå är att föredra, är ju min elva allt annat än visat tecken på just detta... Skit samma.

Bjärs må vara kapten, men hans insatser de senaste har varit allt annat än bra. Bedrövliga uppspel, "mindre bra kaptensagerat", sätter sig i svåra och farliga situationer när han absolut inte måste. Detta leder helt sonika till att jag vill har Gurra där, och om Kjetil kan spela (eller är han för tjurig/skadad för det?) borde han spela.

Emil får lira vidare då han var en av få med nästan godkänt betyg mot mff. Ludde är odiskutabel.

MSD har inte rosat marknaden direkt, och vem är det "hans gyllene högerfot" ska träffa vid inläggsspelet (har vi haft något?)? Således hade jag gärna sett en kreativ Darijan som kan bryta in och skjuta utifrån, och förhoppningsvis träffa mål. Haglund var även han inte speciellt bra mot mff, och Joel kan (om han håller) gå in och spela fin fotboll, vilket säkert passar jädra bra mot ett motstånd som BP. Diverse rapporter talade ju om att han var riktigt bra i U21-matchen i veckan.

JJ är lika solid i elvan som han är solid själv. Odiskutabel. Sam likaså. Söder som brände jättelägen ställs åt sidan till förmån för Draggen, som förhoppningsvis kan hänga tre fyra baljor på Grimstas "gräs". Vibe får spela vidare.

Nu kommer ju ovanstående elva inte att bli verklighet för fem öre, utan i realiteten tror jag att man startar exakt som mot mff. Upp till bevis helt enkelt.

Mot 3 poäng.