På gång


måndag 8 juli 2013

Krossa HIF!

Den Allsvenska toppstriden blir allt hetare. Malmö kunde igår besegra Gefle hemma, och "Mr Rape" himself satte spiken i kistan för gästerna från norr i den 67:e matchminuten. Det innebär att Malmö just nu är serieledare med en poäng över våra kära Änglar, som just nu har en match mindre spelad. Vinst imorgon innebär att vi stegar upp en placering och återtar serieledning. Typ. Ish. Nja. En sak tynger mig och det är..

..hur i helvete HIF från början kunde få dispens att ligga två omgångar släpandes genom hela jävla våren är fortfarande ett stort mysterium då fördelarna du kan dra av det är enorma - men det är väl bara att acceptera. Precis som krogfisarna.

Med en Bjärsmyr stapplandes på kryckor efter uppdragen skada och en norsk stamfader ute ur bilden tvingas Stahre formera laget efter något bristande resurser. Den stora frågan är om Logi, som tagit för sig rejält på träningarna efter inhoppet mot Mjällby, är gjuten i startelvan? Logi som inte bara har god speluppfattning, bra skott och en naturlig vänsterfot skulle jag gärna se gå någon form av omskolningsresa mot en ytterkant. Killen kan - det blir lite klurigt när han blir stressad bara..

Helsingborg tvingas dock spela utan Peter Larsson som ådrog sig ett rött kort i matchen mot gnaget den 27:e Juni, vilket tvingar Roar Hansen att röra om i backlinjegrytan. Noterbart är även att Alejandro Bedoya står utanför matchtruppen. Alejandro, som tidigt i våras uttryckte sitt missnöje över IFK Göteborgs spel, sitter troligen instängd i sin lägenhet med FIFA 13 och en burk våtservetter under matchens lopp.

Jag förutsätter ändå att du, semesterfirare, tar bilen ner mot det röda landet och stöttar våra hjältar genom inledningen av den tuffaste sommarperiod vi haft på länge, länge. Vi behöver verkligen ha med oss tre pinnar hem.
Varför inte åka redan nu, ta färjan över till Helsingör för att fylla på det lilla förrådet också? Det kostar 67:- spänn. T.o.r.

Väl mött på Olympia.