2011/12/23

Karl Svensson vänder hem till Jönköping

SILLY SEASON. Under dagen har det definitivt blivit klart. Karl Svensson lämnar IFK Göteborg och vänder hem till Jönköping Södra, klubben han en gång kom ifrån när han anlände till IFK Göteborg.
– Det känns väldigt bra just nu. Jag ska fira jul med min son och övrig familj, säger han till Baraben.com.

Faksimil: Aftonbladet
Under hans andra period i den blåvita tröjan blev det inte riktigt som han tänkte sig. En spelare som en gång spåddes en lysande framtid. En spelare som nu fick hoppa mellan bänken och läktaren. Förtroendet från tränarna fick han aldrig riktigt och drabbades av flera skador.
– Min tid här blev ju inte riktigt vad varken jag eller andra hoppats på. Det är inget att snacka om.

Ett tragiskt öde för en av de trevligaste och ödmjukaste fotbollsspelarna jag har stött på under mina år nära IFK Göteborg.
Karl Svensson är en mittback med ett otroligt stort IFK-hjärta. En spelare som hela tiden tänkt mer på laget än sig själv. Inget gnäll utåt utan bara bitit ihop och kört vidare.
Nu fortsätter karriären alltså i Jönköping Södra.
– Det känns bra att ha tagit ett beslut om var jag ska spela och nu börjar jag se ljust på framtiden igen. Nu gäller det att trappa upp och mitt mål är att nå tillbaka till god form igen.
– Vill även säga att fansen varit grymma! Tack för allt stöd! Kommer aldrig glömma de bästa supportrarna i Sverige. SM-Guld för Blåvitt 2012.

Förhoppningsvis kan även ni andra IFK-supportrar visa er uppskattning för allt Kalle gjort i den blåvita tröjan.

54 kommentarer:

  1. Tack för tiden Kalle, men du är för dålig tyvärr!

    SvaraRadera
  2. Tack Kalle och lycka till..

    SvaraRadera
  3. Tack för allt Kalle!!!!!

    SvaraRadera
  4. Stort lycka till Kalle. Du var älskad på läktaren

    SvaraRadera
  5. Har varit rädd för att du skulle ömma hela vintern och nu sabbades jul med detta tråkiga besked.

    Jag kommer alltid minnas dig som Kung Karl

    SvaraRadera
  6. Minns så starkt när man mötte dig utanför Ullevi 05, du var avstängd och var där med din syster. Vi pratade en stund och fastän jag säkert var en sketjobbig 14 åring så tjötade du med oss en lång stund och vi fick en bild med dig som nu sitter på min vägg hemma. Som skribenten säger, ödmjukare och trevligare människa får man leta efter. God Jul och lycka till!

    SvaraRadera
  7. Det var riktigt jobbigt när man läste nyheten tidigare idag, i en annan klubb så hade man vårdat en spelare med det hjärtat på en annat och mer respektabelt sätt! Med dagens backuppsättning så är du, med rätt försäsong, bäst!

    Tack för allt Kalle, hoppas du kommer igång och återvänder till blåvitt som den härförare du är!

    SvaraRadera
  8. Tack Kalle, du kommer tillbaka!

    SvaraRadera
  9. Tack Kalle! Lycka till och välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  10. Kalle Svensson.
    Jag kommer för alltid komma ihåg dig som den bäste. Att det inte funkat i Blåvitt denna gång gör ont och att du skall lämna känns än värre.

    Lycka till! Hoppas du får ordning på karriären nu!

    SvaraRadera
  11. Tack för allt, en äkta ängel!

    SvaraRadera
  12. Välkommen tillbaka till Gbg Kalle, du hade en bra tid I Blåvitt innan du drog iväg söderut.

    SvaraRadera
  13. Tack Kalle! Fullständig kung våren 2006! Lycka till!

    SvaraRadera
  14. Kör hårt Kalle!

    SvaraRadera
  15. Det var med lite besvikelse man mottog beskedet om Kalles övergång till J-Södra. Men det kanske är lite naivt att hoppas på samma form som han hade under den första sejouren i Blåvitt. På den tiden var varje hörna en målchans, vilken huvudspelare han var då! Som tidigare sagts så är det en oehört ödmjuk spelare, med starka ledaregenskaper. Lycka till med din framtida karriär Karl!

    SvaraRadera
  16. trist att du fick skadeproblem din potenial är enorm, tveka inte om karriären får grepp igen att våga flyga ordentligt. tacksam för att ha följt dig.

    tack - karl svensson

    SvaraRadera
  17. Tack för din tid Kalle! Oerhört synd att den sejour inte blev som vi alla hoppats på men som många innan skrivit, vi kommer att minnas dig som Kung Karl och ditt stora hjärta! Lycka till!

    SvaraRadera
  18. fan.... jag tycker innerligt att det är så tråkigt att det inte funkade för kalle den här tiden. Du är skön. Du är respekten. Du har lagkänslan. Du har så mycket. Men det funkar inte alltid.

    Lycka till i J-Södra. Jag tänker i alla fall kika på dig och se hur det går för dig i framtiden!

    För evigt. För alltid. Blåvitt.

    SvaraRadera
  19. kalle kalle kalle kalle svensson svensson!!!

    den bästa sången någonsin, glömmer aldrig när hela gamla gamla Ullevi stod och sjöng den varje match, även på nya Ullevi,

    sen senaste borta matchen mot halmstad, varje blåvitt själ sjöng då ditt namn,

    äntligen är han tillbaka våran gud, komer sakna dej jävligt mycket asså, hoppas du läser detta, kommer sakna dej, du är en del av blåvitt, vår älskade kalle svensson,
    kärlek till dej!

    SvaraRadera
  20. Tack Kalle för allt, speciellt alla goa tacklingar mot as som Rubarth, Bapupa, Lisa Nilsson m.fl

    /Ä-IRA/UK

    SvaraRadera
  21. Tack Kalle for allt slit o go vilja! lycka till i Jonkoping hoppas se dig pa nara matcher sasongen 12< ja bjuder pa bars :)

    SvaraRadera
  22. Tack för allt Kalle, all lycka till i Kyrkornas Stad.

    En fet smäll till Mild och Gänget som hjälpte till att "sänka dig".

    SvaraRadera
  23. Halmstad borta 04. Din kliniska tackling av Rosenberg i straffområdet, Rosenberg utgår och jag undrar om inte Halmstad var nära tecknet samtidigt. Fan vad grym du var på den tiden. Väljer att minnas det.

    SvaraRadera
  24. Tack kung Karl och lycka till

    SvaraRadera
  25. Tack Kalle för denna tiden, hoppas du hittar en nytändning i J-södra!!

    SvaraRadera
  26. Tack för allt Kalle. Våren 2006 spelade du på en nivå som jag aldrig har sett någon annan mittback göra under min tid som supporter. Att göra mål under klubbens 100-års firande gör dig bara till en ännu större legend.

    SvaraRadera
  27. Jag har alltid gillat Kalle! Synd att hans karriär fick en så turbulent bana... Lycka Till!

    SvaraRadera
  28. All lycka, Kalle! I gammal fin form hade du varit en stor tillgång i dagens blåvitt, med din karaktär och ledaregenskaper. En bättre lagspelare får man leta efter.
    Tråkigt att du lämnar men hoppas verkligen att du kommer att trivas i Jönköping!

    God Jul!

    SvaraRadera
  29. Samma glädjerus jag fick då du kom tillbaka till Blåvitt får jag nu samma känsla dock inte av glädje utan av sorg.. en stor sorg att se dig lämna kalle... Du är och förbli en av mina stora favoriter i änglarna.. Tack för allt och tveka aldrig att komma tillbaka fall karriären får en nystart!.

    SvaraRadera
  30. Tack för allt Kalle!
    Du e sann legend i din blåvita tröjan!
    lider me dig av denna tiden i Blåvitt med skador & bänknötande , du förtjänade mycket mer än så!
    Vi vet om din potential!
    Lycka te med allt Kalle!

    Kalleeee kalleee kallee kalleee SVENSSON SVENSSON!

    SvaraRadera
  31. TACK Kalle! Du har varit en enorm tillgång för blåvitt, inte bara på plan utan även utanför.

    Det är med en gnutta vemod jag läser nyheten om din övergång, har länge nu hållit mina tummar för att du ska komma igen i startelvan.

    Tror du kommer få det bra i Jönköping! God jul, och lycka till!

    SvaraRadera
  32. Tack för den här tiden Kalle!
    Hoppas du kommer upp i gammal god form i J-Södra å vi får se dig i Blåvitt igen.
    Hade så gärna sett ett mittlås med kungarna Svensson/Risp, men det fanns tyvärr inget tålamod kvar i blåvitt då allt lades på Jonas favoritspelare så som t.ex Jacob.

    SvaraRadera
  33. Berggren:

    Riktigt lågt att dra in Jakob Johansson i den här diskussion (hej-då-önskningarna), det har ingenting att göra med att en mittback får lämna laget.

    All heder till Kalle, hoppas du kan börja på ny en kula nu och visa vad du går för!

    SvaraRadera
  34. Första säsongen höll Kalle med om att han inte var riktigt tränad. Andra säsongen offrades han efter några matcher trots att det inte var Kalle som var orsaken till förlusterna. Tredje säsongen en repris på den andra.

    Istället för att pumpa upp Kalles självförtroende som man visste var bräckligt sänkte herr Olsson honom. Jag hoppas att Karl kommer tillbaka till gammal form i J-Södra och att han sedan återvänder till Blåvitt.

    SvaraRadera
  35. Lycka till Kalle! Du är värd all lycka i din nya klubb J-Södra!

    SvaraRadera
  36. Denna kör av tacktal! Fattar inte vad ni tackar Kalle för. Jo det är en skön kille, men vad är det för stort han gjort i Blåvitt? Innan han drog så var han bra, men inte fantastisk, glöm inte att förutom 2007 o 2009 så var Blåvitt ett medelmåttigt lag som t.o.m. höll på att åka ur Allsvenskan. Vår storhetstid var på 80 o 90 talet, sen vet i fan vad som hänt, bara att det är tragiskt att vi är så jävla B nu. Jag längtar till att min klubb äntligen blir en klubb som det talas om i Europa igen o då får inga sentimentala hyllningar till en medelmåtta som Kalle Svensson stå i vägen för det. Fast Mild måste tas bort först, han är bromsklossen för Blåvitts utveckling.

    SvaraRadera
  37. Anckan skrev om en tackling gjord av Kalle 2004, men skärpning nu är det snart 2012 så glöm nostalgin. Hysén, inte Tobbe utan den gamle Glenn hade massor av grymma glidtacklingar, ska du inte gråta krokodiltårar till honom med? Se framåt o låt oss hoppas att Mild får in en mittback i Hysénklass o inte på Kallenivå.

    SvaraRadera
  38. KALLE!

    TREDJE GÅNGEN GILLT FFS! ÅTER TILL BLÅVITT I SOMMARFÖNSTRET !

    SvaraRadera
  39. Tomas//

    När Kalle Var i sin storform våren 2006 så var han det bästa vi har sätt i blåvitts mittlås under 2000-talet, dock i konkurans med ragges säsong 2007.
    Kalle förtjänar all respekt.
    Lycka till i fortsättningen!

    SvaraRadera
  40. Form är en fäskvara o Kalle har inte varit sig lik sen 2006, så vad är det alla lipar för. Att det är en go gubbe vet alla, men det är inte därför man spelar fotboll på allsvensk nivå. Det är alltför många som passerat revy på Kamratgården utan att prestera det dom har förhandlat sig till i lön, bl.a. Kalle Svensson.

    SvaraRadera
  41. Tack Kalle och Lycka Till!

    SvaraRadera
  42. Tomas:

    Folk "lipar" då dem har skapat en relation till Kalle Svensson, och oavsett om den föranleds av hans resoluta mittbacksspel under 2006 eller för den sköna person han har, det låter jag vara osagt. Men i en artikel som handlar enbart om Kalle, låt då oss som håller honom kär få ta farväl och hoppas att han läser våra hälsningar.

    Diskussionen om hur Blåvitt skall erövra Europa vill vi alla ha, det är en dröm vi alla har, men låt oss ta den i rätt forum.

    SvaraRadera
  43. En favoritspelare detta, oerhort trakigt att Kalle lamnar. Tack for allt och all lycka i fortsattningen!

    SvaraRadera
  44. Tack för allt kalle! Du lever alltid kvar bland oss på läktaren!

    SvaraRadera
  45. En spelare som gjorde ett bra år i blåvitt och som sen varit en överbetald bänknötare. Han är Milds sämsta värvning om man ser till vad han har kostat.
    Skönt att han äntligen fått gå tycker jag!
    Håller med Tomas att det är lite av en losermentatlitet att sitta här och hylla nån som i tre års tid sugit i blåvitt bara för att han hade en brasäsong under ett av blåvitts mellanår. Tragiskt. Men det är väl ni som glatt står och applåderar efter förlusterna också.

    SvaraRadera
  46. Tack Kalle och lycka till!

    SvaraRadera
  47. Tack för allt Kalle. Minns fortfarande när du ledde interna skytteligan ett tag våren 06 (?).

    SvaraRadera
  48. Med Kalle och Dennis i backlinjen hade vi vunnit "goa gubbar" sm-guldet.

    Tyvärr är det inte riktigt det som räknas...

    SvaraRadera
  49. Stort tack från en blåvit ängel i Jeffreys Bay! Du är en grym fotbolls spelare och jag tror du kommer tillbaka till toppen igen

    SvaraRadera
  50. Tack Kalle och lycka till.

    Hoppades verkligen på att du skulle komma igång igen men vi får hopppas att du gör det i J-Södra istället.

    SvaraRadera
  51. Kalle var riktigt bra innan han drog och har man om så bara lite fotbollsöga så vet man att vi såg något extra ordinärt.

    Det är mycket tråkigt att se en spelare pga skada och sedemera tappat självförtroende inte alls bli sig själv igen på plan.

    Vi vet vad du kan Kalle hittar du hem igen på plan så vet du vart kamratgården ligger....

    SvaraRadera
  52. Tack Kalle! Du är en lysande förebild för alla fotbollsspelare!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.