2015/06/08

Vårtankar: "Gurra" vårens spelare

GULDET SKA HEM. Kapten Bjärsmyr sa det bra till Sportbladet efter gårdagens underbara vinst: "Vi kom hit för att ta tre poäng, inte för att ta världsfotbollen framåt".

För i det go'a läget vi satt oss i kan det inte finnas någon ängel som hellre vill se finlir och noll poäng. Det låter ju bara dumt. Hur kul är det att vara bajare eller örebroare liksom? Och världens mest spelskickliga lag FC Barcelona, förlåt Malmö FF, är sju poäng bakom. Kul? Ja, för oss.

En del lag kan känna press av att ligga i topp. Känslan är ändå att de blåvita spelarna njuter just nu. De har längtat efter den positionen. Och med ett svajigt AIK, ett mänskligt Malmö samt ett Ellos som inte kan spela på annat än plast är guldchansen i år större än på länge. Djurgården och Norrköping har gjort det riktigt bra i vår, men jag tror inte att de håller i längden.

Men det gäller ändå att "fakking sitta ner i båten" för att använda ett välanvänt uttryck från kvalitetsprogrammet (ironi) Ex on the beach. Nu tar vi det lugnt alltså. 17 omgångar återstår. Ingen jävel går till Ica och köper krögarpytt förrän det är klart.

Efter sommaruppehållet vill jag se att den blåvita maskinen fortsätter jobba hårt, visa tålamod och nöter ner motståndarna. Det tror jag också att vi får se då Jörgen Lennartsson ihop med vinnarskallar som Alvbåge, "Bjärs", "Sebban" och "Gurra" ser till att inte en endaste millimeter av planen överges.

Det har sagts mycket om defensiven och fem insläppta på tretton matcher är helt enkelt fantastiskt. "Hjalle", Emil, Rogne, Bjärsmyr, Aleesami och Alvbåge har alla varit i toppform. Men den kanske stora nyckeln är mittfältsblocket framför där "Sebban" och "Gurra" (och ibland Tom) städat och hållit rent som om de skulle få svärföräldrarna på besök resten av sina liv.

GT:s Henrik Leman vill ha in "Gurra" i landslaget, och det förstår jag. "Gurra" är en outtröttlig och ovärderlig Mascherano-typ som ger allt för sitt lag. Han tar de jobbiga defensiva löpningarna och spelar enkelt, #superuge och dansk dynamit i all ära – för mig är Gustav Svensson vårens och hela Allsvenskans viktigaste spelare. Förhoppningsvis också höstens. I så fall kan det bli guld. Även om Lasse Vibe lämnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.