2014/11/01

Matchtankar - hbk hemma, 1/11

ANALYS. Man kan, som säkerligen många av er, mina små duvungar, vara ute och rulla hatt på John Scotts Palace nu. Med litervis av Jäger till Kjetil, happy meal till Ludde, Gucciväskor till May och danska pølse till alla från sörlandet i laget. Eller så kan man sitta och "titta" på Så mycket bättre med ett glas mjölk och en kubikmeter Karl Fazerchoklad. JAG FIRAR NÄMLIGEN INTE ANDRAPLATSER!

Eller så passade det sig inte riktigt att gå ut och supa sig redlös idag. Kan ha varit det också. Hur som helst blev det ju en ganska fin avslutning på dagen, eller matchen i alla fall. Det trolska ljuset, inramningen med kaoztifo, förryckta inledningen av matchen där ingen ville spela boll och alla väntade på semester eller den fina hyllningen till Klabbe var flertalet attribut som jag bär med mig från första 40. Okej, det hände väl ett och annat fram tills dess, men inga nämnvärda grejer mer än det gamla vanliga kommunkationskaoset (stundtals) mellan mittbackar och målvakt, lite ickefotboll på mitten, nåt halvskött från hbk och ett bra tryck på läktaren.

Sen blev det lite flipperspel där jag hann wajna a'la, "spela inte så jävla omständigt då!", "sluta dutta som fan i boxen då!" innan Engvall hann sänka en jävla fin boll i bortre krysset. Gött att bli nedtagen på jorden ibland. Det är det. Bra spel därifrån både till signalen och direkt efter att de båda lagen bytt sida och rullat igång årets sista halvlek. Fin kombination på vänsterkanten där Ludde drar ett långt inlägg som MSD nickar ner fint till Vibe, vem annars? Jävlar så mycket plus det finns att ge den gubben alltså. Jobbar, river, sliter, löper, får med sig helt galna studsbollar, skjuter och gör allt rätt. Då vinner man skytteligan. Det gör man. Att kröna det med ytterligare ett höjdarcitat angående is eller bajs i magen är inget annat är ren och skär klass. Snälla stanna hos oss Lasse!

I efterföljande anfall slår hbk in sin reducering, men det känns aldrig som att ledningen (vinsten) skullle vara särdeles hotad. En sak som slog mig nu när jag kollade på hightlights är dock att det var ett rätt mediokert ingripande av Kjetil som gav dem fritt i boxen att sänka sitt enda mål. Å andra sidan städade gammelnorsken undan ganska mycket annat bös, så han kasserar in ett fullt godkänt resultat idag också. Jag ska erkänna att jag sjöng med i "Kjetil Waehler allez", men inte i "vi vill ha Kjetil kvar". Inte för att jag tycker illa om Kjetil, men står helt på Grens sida i denna frågan. Tror helt klart att Tom Petting and the Glimbergz kommer att lösa mittbacksliret med Bjärs på ett mer modernt och vägvinnande sätt. Även om man verkligen kommer att sakna killerinstinkten, fokuset, mördarblicken och skägget. Det kommer man.

Trean kom på ett fint förarbete från Vibe (han kan fan allt den pajken) där Emil till slut trollade sig fram och dönade in ett smått patenterat "offensiv högerbacksmål", även om han för stunden lirade högerytter efter platsbytet med Adam när MSD gick ut. Lågmält firande (eller inget alls) och matchen var än mer klar. May byts ut i 75e och får välförtjänta applåder i sitt (garanterat) sista framträdande i blåvit tröja. Gurra Swede och JJ bildar mittfält och tron om att det nu kommer bli lika okreativt som andra matcher när de lirat bryts ju ner direkt när Engvall får hänga in ett riktigt vackert nickmål på inlägg från Emil. Att hbk slutat spela boll skiter vi i att orda mer om.

Att vi skulle få ytterligare ett till i matchen och ytterligare ett av mr. Paradise hotel-Gustav är inget annat än fantastiskt roligt. Samtidigt, i samma sekund som han trocklat sig fram och hängt upp den så vackert resolut i taket efter Sörens tjusiga förarbete och pass, då kommer tankarna "tänk om...". Alltså, tänk om Gustav hade fått spela tidigare under säsongen? Tänk om inte Söder hade bränt, och bränt, och bränt? Tänk om...

Nä, det finns inte mycket mer som är så osexigt som efterklokheten och de billiga poängen i det. I synnerhet inte som skribent och expert i någon form av media i alla fall. Det är bara att knyta nävjäveln i fickan, supa sig redlös, skita i alla jävla kryss, hoppas att Gren löser några goa namn som ersättare till de som lämnar, lyfta på hattjäveln till de som faktiskt är klara ut, börja odla sin mustasch nu i movembertider och mitt i allt dravel ändå tacka för sättet som vi kommer tvåa i allsvenskan den 1a november.

Några korta från matchen då:

+ Gustav Engvall. Köng.
+ Lasse Vibe. Köng.
+ Emil. Ärkeängel.
+ Avsluta med seger.
+ Kaostifo.

- Vad ska vi göra nu?
- Lite ledsamt att inte veta vilka som blir kvar nästa år och därmed kanske inte fick den rättmätiga avtackning de förtjänar. Typ JJ men även även Sandberg. Och Philip och...
- Cancer. Avgå.

Jag återkommer med någon form av säsongssammanfattning nån gång. Likaså blir det väl att sätta tänderna i en rejäl jävla truppanalys när vintern är som mörkast. Tills dess, ha d gött.