2012/05/01

Know your enemy: Sundsvall hemma

Så kom även första hemmasegern, givetvis jävligt skönt det också. Spelet höll väl inte riktigt samma nivå som det skymtats tidigare, men som Farnerud (?) sa "hellre spela lite sämre och vinna än att spela bra och förlora". Vi har nu alltså två förluster, två oavgjorda och två segrar det är bara och hoppas att den uppåtgående trenden håller i sig och att vi kan bygga upp en längre segersvit. Främst på hemmaplan tror jag det blir viktigt, då det ökar publikintresset. I dagsläget har vi ett publiksnitt på 12409 vilket får ses som klart godkänt sett till vilka lag vi mött. Eftersom att vi inte har haft tur med vädret eller några tunga derbyn än så är det godkänt...

Matchen mot Åtvidaberg tycker jag är ganska svåranalyserad då vi får Kjetil utvisad i den 68e minuten. Efter utvisningen och Åtvids billiga reducering blev det väldigt nervöst på läktaren för min del. Men trots en man mer lyckas Åtvidaberg inte skapa något nämnvärt och det blev egentligen aldrig riktigt farligt. Vi har alltså fortfarande inte sett årets Blåvitt göra en riktigt bra hel match i tävlingssammanhang. Det är således bara att hoppas att det kommer imorgon.

I och med att Kjetil fick rött kort är han således avstängd och det leder till lite förändringar i startelvan. Eftersom att även Sella dragit på sig och blivit skadad så innebär det minst två förändringar i startelvan. Hur laget kommer att formares känns väldigt osäkert i dagsläget. Haglund som var sjuk under förra veckan och startade på bänken senast är nu frisk och tillgänglig för spel från start. Farnerud har dragits med lite småskavanker men är även han tillgänglig för spel, min gissning är dock att han startar på bänken. Startelvan jag hoppas vi ställer upp med är följande:


Alvbåge
Emil – Haglund – Hjalmar – Logi
Allansson – Gerzic – Farnerud – Sana
Stiller – Tobbe


Startelvan jag däremot tror vi kommer starta med blir följande:


Alvbåge
Emil – JJ – Hjalmar – Logi
Sobra – Gerzic – Haglund – Sana
Stiller - Tobbe


Jag tror alltså att man väljer att låta Jakob ta Kjetils plats medans Haglund tar tillbaka ”sin” plats på mittfältet. Jag tror inte det är realistiskt att hoppas på Dyrestam riktigt än faktiskt. Även om han spelade u21-matchen nu senast. Farnerud tror jag man väljer att spara lite inför kommande matcher. Och man kan väl lugnt säga att vi har tillräckligt med kompetens för att kunna avvara honom. Sobra tror jag går in till höger istället för Sella, även om jag skulle vilja se Joel som sett pigg ut i sina inhopp. Att Stiller får fortsatt förtroende är knappast någon vild gissning efter sina två mål senast.

Hur ser det då ut för Sundsvall? Man står likt oss på åtta poäng och man slog nu senast Örebro med 3-1 på hemmaplan. Innan dess fick man med sig en poäng från Råsunda när man spelade 1-1 borta mot AIK. I ärlighetens namn var man förtjänta av att vinna den matchen. Så som det ser ut nu har Sundsvall en stigande formkurva. Det finns dock vissa oro då man har en hel del skador. Mest kännbara är att man blivit av med både Erik Forsberg och Ari Skúlason som står för stor del av det offensiva spelet. Istället blir det stort ansvar på Fredrik Holster, Kevin Walker och Simon Helg. Med mycket skador hamnar man i ett prekärt läge då Giffarnas juniorer spelar match idag. Det leder till att man bara får med sig 16 spelare ner till Göteborg.

FRÅGETECKNET För Sundsvalls del blir det i mångt och mycket att hitta ett nytt anfallsspel. För mycket har varit igenom Skúlason och Forsberg. När bägge dessa nu är borta blir det för andra spelare att kliva fram. En nykomponerad offensiv mot en nykomponerad defensiv alltså. För Blåvitts del gäller det att det nya mittlåset, oavsett vilket det blir, kommer in i det direkt.

UTROPSTECKNET Det finns egentligen flera spelare som vi måste se upp med. En som jag inte hade en susning om innan var Pa Dibba. Det lilla jag sett av honom hittills så tror jag det kan bli en riktigt bra spelare. Lite jobb med första touchen så kan det nog bli en riktigt bra allsvensk spelare. Tror det är främst här vi får se upp, utöver andra offensiva krafter så som tidigare nämnde Simon Helg.

 För er som inte köpt era biljetter än, se till att göra det direkt!

En för alla, alla för Blåvitt!