2011/08/28

Stefan Rehn "Hade IFK velat förlänga så hade de redan gjort det"

INTERVJU. Stefan Rehn är fortfarande besviken när vi kommer in på matchen mot Kalmar. Även om man inte gjorde någon jätteinsats så tycker han att man borde kunnat tagit med sig alla tre poängen hem till Göteborg.
- Vi gör väl en helt okej insats, försvarsmässigt är jag jättenöjd! Vi skapar väl matchens bästa målchans genom Elmar på slutet men inte så mycket mer egentligen.

Ni behöver jobba på anfallsspelet eller?
- Vi har haft ett par matcher där vi gjort det bra offensivt, AIK, Elfsborg men det ville sig inte riktigt mot Kalmar. Men det är något vi får jobba på, men att ändå åka ner dit och ta en poäng är ganska starkt. Det är en väldigt svår bortamatch och det blir alltid tuffa matcher mot Kalmar.

Vad kan ni ta med er från matchen?
- Det är den försvarsmässiga inställningen, vi har tätat till bakåt och känns väldigt stabila defensivt.

IFK Göteborg inledde augusti med att vinna över AIK med 3-1, förlora en tuff match mot Elfsborg på övertid, köra över Gefle och nu spela oavgjort mot Kalmar. Tre bra insatser mot AIK, Elfsborg och Gefle för att sedan gå ner lite i kvalité mot Kalmar.
Formen har varierat väldigt under säsongen och Stefan Rehn har flera gånger poängterat att laget inte riktigt hamnat i någon längre positiv trend.
- Det har ändå känts bra på sistone sedan AIK-matchen och framåt, mot AIK gör vi en väldigt bra insats. Matchen mot Elfsborg kan vi mycket väl vinna då vi har ett friläge i slutet genom Joel. Mot Gefle är det inget snack, där är vi riktigt bra. Sen tappar vi lite offensivt mot Kalmar men det känns ändå som att vi är på väg mot en positiv form.

Philip Haglund har kommit in bra i laget, vad har han tillfört ert spel?
- Han är väldigt lugn med bollen, stressar inte upp sig i onödan. En väldigt duktig spelare som gör sin omgivning bättre. Philip har kommit in i laget på ett kanonsätt och vi är väldigt nöjda över den värvningen.

Hur ser du på din egna framtid i klubben?
- Jag trivs superbra i Göteborg med spelarna, de andra runt laget och fansen. Självklart vill man stanna, men det är som Jonas har varit inne på hade de velat förlänga med oss så hade de antagligen gjort det. Men det finns inget annat att göra än att göra sitt bästa under den tiden som är kvar och se vad som händer.

Hur har du upplevt din tid i klubben?
- När jag kom till klubben så gick de plus-minus noll, hade inte så mycket eget kapital och hade inte vunnit något på länge. Vi har sålt flera spelare och fått in ett antal miljoner, vunnit både Allsvenskan och Svenska Cupen, varit nära att vinna flera gånger. Jag har fått uppleva både framgångar och ja, motgångar med klubben. Men jag är väldigt nöjd med vår tid här!

25 kommentarer:

  1. Nu känner man ju inte hur Rehn fungerar i jobbet men från läktaren är det klart att han skall bli kvar med en ny tränare som har en inrikting mer anpassad till spelande lag vilket borde ge Rehn en nytändning.

    SvaraRadera
  2. Möjligt att Rehn ser sig själv som huvudtränare vilket man kan förstå? Inte en aning hur det fungerar runt när "Managers" rekryteras men kanske de flesta vill ta i en egen assisterande? Kanske Rehn är för dyr att ha kvar i organisaionen med den rollen han har? Tvivlar på att han gick ner i lön när han blev "petad" då hade han nog lämnat direkt

    SvaraRadera
  3. lat rehn stanna!

    SvaraRadera
  4. Jag ser gärna att Stefan Rehn stannar kvar inom IFK Göteborg - han tillför mycket i att utveckla de unga talangerna i klubben. Som 17:52 skriver så är det nog också en ekonomisk fråga.

    SvaraRadera
  5. Låt sella o tobbe ta över ;)

    SvaraRadera
  6. Tycker egetnlgien Rehn ska vara kvar, han gör ett enormt job med de unga spelarna. T ex Sana har ju sagt att de två som betytt mest för hans karriär är Zoran Lukic och Rehn.

    Dock tror jag inte Rehn är intresserad av en roll i bakgrunden. Lite som Pep som var väldigt viktig för Malmö men inte riktigt lyckades som huvudtränare.

    SvaraRadera
  7. Sparka Olsson jag var på Gamla Ullevi och såg GAIS vinna med 3-0 över Mjällby ikväll dom spelar ju fotboll vad fan har hänt med IFK?

    SvaraRadera
  8. 20:21, du glömde punkt.

    SvaraRadera
  9. Bara gamla stofiler på Kamratgården som lever i det förgångna. Ledningen och föreningen är som en tennisspelare som vägrar byta ut sitt träracket. Vi ska värva och spela som om det fortfarande är 1982. Stationärt spel och tunga gubbar centralt. Spelidé: Tidig tjong på "djupledsanfallaren". Sedan inlägg inlägg inlägg för "targetanfallaren" att stångas på. Ska bli intressant att se om man någonsin kommer närma sig 2000-talet utan tunga stationära gubbar och satsa på skickliga spelare och fokus på ständiga platsbyten och rörelse.

    SvaraRadera
  10. Anonym 20:59: Jävligt bra skrivit! Allt för många har missat den lilla detaljen att även fotbollen har utvecklats de senaste 30 åren.

    SvaraRadera
  11. Tack för ett ärligt svar på frågan om din framtid i klubben! Avskyr när offentliga personer slingrar sig ur tuffa frågor.

    SvaraRadera
  12. 20:59 - jag håller med dig men samtidigt så har ju Mild och JO valt att gå till 4-5-1, som är mer internationellt än 4-4-2 och båda har motiverat hur de vill att det ska se ut. Problemet är snarare att vi antingen inte har spelarmaterial eller tränare till att klara av att spela 4-5-1 offensivt trots att vi har allsvenskans bästa anfallare. Jag befarar att JO och Mild faktiskt envetet har försökt att utveckla spelet som du beskriver men misslyckats rejält på den punkten.

    Det finns nog tyvärr inga enkla lösningar även om en ny tränare och en kreativ mittfältare skulle vara ett steg på vägen. Söder, Allansson, Sana och Bärkroth är t.ex. unga spelare som har alla förutsättningar till att spela modern fotboll.

    SvaraRadera
  13. ...å gajs hänger här för att värva publik till sina trista, folktomma, tillställningar.

    Ni är genomskådade, så lägg ner tack!

    SvaraRadera
  14. 28/8/11 20:58 - han är gaisare! Punkt slut!

    SvaraRadera
  15. fan jag gillar ju tanken att ute i europa spela på chans med 2 eller 3 enormt huvudstarka anfallare som kan hota på såvis, då vi knappast kan konkurrera på lika villkor med spelskilckligare lag, nånsin. Detta kommer föra oss tillbaka till storhetstiden på 80 o 90 talet.
    MVH,
    Drogba - taktiker utan gränser

    SvaraRadera
  16. Ömsom vin, ömsom vatten2011-08-29 08:49

    Tänker bara på att det hade varit jävligt tråkigt om vi vann Allsvenskan år efter år.

    "Efter regn kommer solsken", som min mormor ofta sa.

    ;)

    SvaraRadera
  17. Låt Rehn stanna kvar i sin nuvarande roll, om det är så att han själv vill fortsätta med det ! Enorm duktig!

    SvaraRadera
  18. Josef Josef2011-08-29 18:19

    Hoppas Stefan Rehn får vara kvar i IFK han är en duktig tränare.

    SvaraRadera
  19. Ryktet säger att är det någon spelarna har svårt för så är det Rehn och inte J.O

    SvaraRadera
  20. Rehn har inte skapat resultat och slutligen var det ju katastrof med honom som huvudtränare

    SvaraRadera
  21. rehn har inte lyckats och verkar vara lite grinig och lynnig

    SvaraRadera
  22. sista 3 anonyma = gaisare 100%

    SvaraRadera
  23. Är det någon med "insyn" som kan sprida lite ljus över ryktena Mats Gren och Nanne Grönw... förlåt Bergstrand?

    SvaraRadera
  24. Det många glömmer är vad Mild, JO & Rehn har åstadkommit gällande driftresultat i klubben. Vi var ingen välmående klubb i början av 2000-talet. Nu har vi ett positivt driftresultat (!) och stort eget kapital. VI får heller inte glömma nya hvudusponsorn som marknadsavdelningen fixade på ett beundransvärt sätt. Riktigt bra jobbat!
    Nu väntar jag mig en klok satsning (läs: inga nyförvärv över 10milj som floppar) där en kreativ mittfältare står högt på listan (i mina ögon).
    Tror det kommer en sådan här satsning snart, vad skulle annars Tobbe ha menat med den satsning han pratade om när han skrev på sitt nya kontrakt?

    //Kolle

    SvaraRadera
  25. Behöver vi en kreativ mittfältare? Jag vill ha Allansson på innermitten. Han kanske är lite för lätt än, men killen har nog rätt kvalitéer för innermitten. Haglund kan stångas medan Allansson fördelar bollar :)

    Kolle, man ska nog inte förringa Bosse Johanssons insats i Blåvitt heller. Han gjorde underverk med Blåvitt - tog upp dem från träsket till att faktiskt bli ett lag för övre halvan av tabellen. Hans insats var mer viktig än vad det Stereo åstadkommit imho.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.