2011/08/07

Sobralense: "IFK är det bästa alternativet"

BARABEN EXKLUSIVT. Rapporterna om att IFK Göteborg är ute efter Daniel Sobralense kom för ett litet tag sedan. Kalmar-brassen vars kontrakt löper ut efter säsongen skulle kunna bli en väldigt bra värvning för Blåvitt  - som därmed slipper betala någon övergångssumma. BaraBen.com har under en tid jagat den offensiva spelaren för att få oss ett snack med honom, en utav Allsvenskans mest sevärda spelare. Och svaren vi fick var minst sagt lovande - om Håkan Mild och company vill de Sobralense i Blåvitt. Notera att citaten nedan är ord för ord det som han sagt till BaraBen

- Jag tänker inte mycket på min framtid, jag brukar leva dag för dag. Min insats i dag är min framtid.
Vill du gå utomlands eller stanna inom Sverige?
- Min fru och jag tittar på vad som är bäst för oss, just nu är IFK det bästa alternativet för mig.
Har du fått några kontraktserbjudanden ännu?
- Jag har inte fått något kontrakt erbjudet från IFK eller någon annan klubb.

Vad anser du annars om Allsvenskan som liga?
- Jag gillar inte hur lagen spelar fotboll, det finns många bra spelare i olika lag. Min favoritspelare är Tobias Hysén i IFK Göteborg.

Har du varit i kontakt med IFK Göteborg?
- Jag hade ett väldigt bra samtal med Håkan Mild, han berättade för mig om IFK Göteborg och jag gillade det väldigt mycket. Han är väldigt professionell och vår kontakt har varit väldigt bra. Vi får se vad som händer...
Hur skulle du se på en framtid hos Blåvitt?
- Det är en underbar klubb, har många bra spelare och många supportrar. Det skulle bli väldigt intressant att få spela för IFK.

83 kommentarer:

  1. Det finns inte plats för han just nu. Vi har redan för många gubbar i truppen och så bra är han inte att han är given i startelvan.

    SvaraRadera
  2. Var den här intervjun seriös? Sa han verkligen så? För ska man tolka det som sägs, så vill han komma hit direkt.

    SvaraRadera
  3. Detta känns fake!

    Varför skulle han kommentera att IFK är bästa valet just nu, när han är i en annan klubb och inga bud han kommit in?

    Luktar verkligen fisk detta!

    SvaraRadera
  4. Bevis på att det är hans egna ord finns!

    SvaraRadera
  5. Faen vad jag skulle vilja se sobrealense i blövitt. Skulle bli grymt!

    SvaraRadera
  6. Känns inte så troligt, sedan är han inte den rätta karaktären för Blåvitt!

    SvaraRadera
  7. är tveksam till att värva en 28 årig spelare som inte vart dominant i sin nuvarande klubb. blir dyr i lön och kommer ej utvecklas ytterligare. Vi har redan drugge!

    SEdan är det trångt på mitten som det är... Borde först ha en ny tränare som bestämmer spelmodell innan vi värvar mer spelare,

    SvaraRadera
  8. Janlind: Okok, vore väldigt kul att se! Även om jag tror på dig, men du måste hålla med om att det är märkliga ord ifrån en spelare som redan har klubb?

    SvaraRadera
  9. vad hände med hans enormt talangfulla bror som skulle provspela för IFK men som fick nobben och som sedan gais tog på provspel. Tydligen s¨fattade Mild rätt beslut där..eller värvar vi två bröder?

    SvaraRadera
  10. BaraBen publicerar inga skämtintervjuer eller fejkat material där det inte framgår tydligt i "ämnesraden"/"taggarna" eller i löpande text på något vis att det är ett skämt. Detta är en intervju där Sobralense har sagt exakt det som återges i texten.

    SvaraRadera
  11. Ingen AIK supporter till BlåVitt tack!

    SvaraRadera
  12. För mig känns det lite som att han driver med vem det nu är som snackar med han. "En löjlig hobby-journalist som hejar på blåvitt, jag säger vad han vill höra".

    Själv tycker jag du gör ett kanonjobb Janlind, försöker inte dissa dig eller nått, men det är iaf den uppfattningen jag får när jag läser detta.

    SvaraRadera
  13. Sobralense har en kreativitet som vi verkligen saknar i Blåvitt och skulle vara ett grymt tillskott men känns trist o behöva peta nån av Elmar eller Sebastian men läste nåt om att Seb kanske är på väg bort? Så för mig värva Sobralense

    SvaraRadera
  14. Herr Sobralense flörtar just nu med alla som visar intresse. Lite desperat kan tyckas. Kom ihåg hur det lät om AIK för en lite tid sedan.

    SvaraRadera
  15. Han går bort, han gick la ut i media och snacka om hur mycket han dyrkade aik?

    Nej tack

    SvaraRadera
  16. Jag skiter faktiskt i om han har sagt att han dyrkar AIK. Om han skriver på för oss och spelar bra fotboll så har jag inga problem med det. Han hade tillfört en hel del kreativitet som vi behöver i klubben

    SvaraRadera
  17. 00:56

    Elmar är inte svår att peta. Platsar man inte i isländskt landslag (att jämföra med ett göteborgskt stadslag)eller i Celtic har man inget här att göra. När det gäller Seb så har du nog rätt i att han försvinner inom en snar framtid.

    SvaraRadera
  18. Hoppas han kommer vi har bara en utpräglad anfaller nu och det är Hysén och han behöver avlastning. Pär får väl vara kvar i Mjällby trots att han vaknat till.

    SvaraRadera
  19. Svarte Filip2011-08-08 02:50

    Känns som att Sobralense bjuder ut sig till olika klubbar och försöker få deras intresse. Först sa han att AIK var hans intresse, nu talar han sig varm om Blåvitt. Kontentan är att han fnaskar.

    SvaraRadera
  20. Måste ju vara för kanten han värvas. Där har har vi ju inte speciellt många bra. Sella o Allansson e bra. Tyvärr e ju Sella 35 nästa år och Sana gör inga poäng.

    SvaraRadera
  21. Aha, ok. Men vad säger ni, är han nåt att ha eller? Har ingen större koll på honom

    SvaraRadera
  22. För mig är detta en riktig kanonvärvning om den skulle lyckas.

    Sobralense är ju riktigt, riktigt bra. Hur ofta får man chansen att värva en brasse som redan kommit över "anpassningsåren" och visat sig duga, dessutom som bosman?

    Kvick, teknisk och precis vad blåvitt behöver.

    Jag får känlsan att de som inte tycker vi behöver honom inte vet vem det är?! Eller på något sätt bara har i huvudet "vi kan inte värva offensivt för då får ju aldrig robin chansen".

    Grymt om vi kan få honom! Särskilt som Seb sannolikt lämnar till nästa säsong.

    SvaraRadera
  23. Allvarligt, han bjuder ut sig värre än en **** just nu. Nyligen sa han ngt om att aik var klubben han tyckte bäst om. En sådan spelare är aldrig välkommen. Fy fan.

    Sedan fick man kräkreflexen aktiverad av intervjun under. En bra intervju, tack för den Guran, men med det objektet är det helt kört. Adde, Kåmark och dvmft hoppas man all olycka.

    SvaraRadera
  24. Vilken jävla fjäskintervju, är han så desperat efter att hitta en ny klubb?

    SvaraRadera
  25. Som någon redan skrivit: Sella är 35 och lägger nog av nästa säsong, han kommer bli oerhört svår att ersätta med tanke på att han ligger bakom de flesta av våra mål men Sobralense är ett mycket bra alternativ om vi ska vara realistiska. Seb lämnar säkert också, skulle gissa på att han går nästa sommar. Klart Sobralense måste gilla IFK, hans Kalmar har ju fått stryk av oss ganska många gånger och sett vem som bestämmer ;)

    Vem vet, kanske är JJ nära Juventus - han har ju inte spelat på ett par matcher, så de förhandlar nog detaljerna - eller Drugge nära Tottenham? (ironi)

    Hoppas bara att Mild behåller Sana, Bärk och Söder i truppen för jag tycker fortfarande att det finns mycket mer att få fram ur dem, särskilt om vi får en bra tränare till 2012.

    SvaraRadera
  26. Hittade denna lista av en slump:

    http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5749


    Är ju väldigt aktuell och kan ju vara något om man vill visa sitt stöd mot hat och våld.

    SvaraRadera
  27. Har för mig att hälften av de allsvenska tränarna svarade Sobralense, när de före säsongen fick frågan om vilken spelare i ett annat allsvenskt lag de helst skulle vilja ha i sitt eget.

    SvaraRadera
  28. Klart som fasen att DS skulle få plats i ett Blåvit! Han håller högre kvalitet än de flesta MF spelarna i dagens trupp, tveklöst!

    SvaraRadera
  29. Pratar han svenska?

    SvaraRadera
  30. Blåvit själ, någon?2011-08-08 09:44

    Verkligen en bra ide.

    Kan vi inte skicka iväg Mild till sydamerika och köpa ett helt lag när vi ändå håller på?

    Väldigt lokalt förankrat lag. Jätteroligt.

    Gör bolag av klubben också så kan IKEA köpa det och döpa om laget till IKEA FC.

    Och flytta ifrån den så otillgängliga Kamratgården och köp en våning på Hotel Gothia.

    IFK Göteborg går en lysande framtid tillmötes. Toppen.

    SvaraRadera
  31. Nä nu får ni ta och kamma er!
    Ni som skriver att ni inte vill ha Sobralense har nog inte sett många matcher med honom. Riktigt bra spelare som jag mer än gärna ser i Blåvitt.
    Ni får släppa detta med "han är AIK:are".
    Ser hellre att vi siktar på Europa med en "AIK:are" i laget än att vi blir ett mittenlag år efter år.

    SvaraRadera
  32. Han är redan överens med IFK om ett avtal som löper över tre år. Det jobbas intensivt med Kalmar att lösa honom redan nu i Augusti.

    SvaraRadera
  33. Ger han oss två stjärnor på tröjan till 2014 så är det bara att köra!

    SvaraRadera
  34. Problemet är väl inte att han inte är bra utan att han kanske inte skulle passa in? Skulle inte Blåvitt göra en lokal/nordisk satsning? Då känns en brasse från Kalmar som en missmatch

    SvaraRadera
  35. Ingen spelare jag suktar efter direkt, ganska medelmåttig och närmar sig 30, kommer få en saftig lön och har inget vidareförsäljningsvärde...

    En brasiliansk Drugge med andra ord.

    SvaraRadera
  36. NEJ NEJ NEJ INTE HAN!!

    killen var rätt dålig igår mot ellos också. jag har svårt att se hans storhet. håller med föregående talare om att han påminner om en "drugge-värvning". ser jag hellre att vi satsar på joel, sana, bärk eller kamal istället...

    SvaraRadera
  37. aehlstroem

    Blåvitt är intresserade även av icke-nordiska/lokala spelare om dom har spetskvalitéter... Sobralense är bland dom bättre offensiva mittfältarna i allsvenskan. period punkt

    SvaraRadera
  38. Hans så kallade aik-flört tror jag var övertolkad i den tidning där det stod. Expr. eller om de var AB brukar ju ha en tendens att skrika högt för inget. Han hade like:at aik på sin FB-sida pga en kompis i aik. Folk som inte lever för blåvitt/fotbollen till 110% tror jag kan acceptera att han har kompis(ar) i aik. Hysen är ju bundis med halva dif fortf...

    Tror det är bra att vidareutveckla blåvitt, en brasse kan nog vara en jätte bra ide. Är väl bara sana som är någolunda irrationell i sitt spel i blåvitt just nu.

    SvaraRadera
  39. Snubben spelar i Kalmar, klart som fan han är desperat på att komma hit. Sign him up.

    SvaraRadera
  40. Jag tror att många av dom som är negativt inställda till Sobralense helt enkelt inte har någon större uppfattning av honom (inklusive jag själv). Detta kan ha att göra med att Kalmar de senaste åren inte har presterat mot Blåvitt.

    I detta klippet får man dock en bra bild av hans kvalitéer på fotbollsplanen och jag tycker det ser väldigt lovande ut. En teknisk brasiliansk spelare med känslig fot som anpassat sig till den svenska fotbollen.

    http://www.youtube.com/watch?v=mFN5MSwlFL4&feature=related

    SvaraRadera
  41. 8/8/11 10:33

    Tommy Weidelich håll dig till politiken :).

    SvaraRadera
  42. Grattis Baraben! Det har nu blvit en Sportbladet artikel av er intervju med Sobralense..

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/kalmar/article13433574.ab

    SvaraRadera
  43. Anonym 13:50/ Grattis? Det är väl ungefär gång 1921 som gammelmedia går vidare på något från BaraBen...

    SvaraRadera
  44. sa han inte för ett tag sen att AIK vore de bästa alternativet? =P

    SvaraRadera
  45. Han nämner att han varit i kontakt med Håkan Mild.
    Jag tror inte det var Sobralense som ringde!

    SvaraRadera
  46. Försvinner Seb efter säsongen så är Sobralense en kanonersättare som dessutom är klart bättre offensivt.

    SvaraRadera
  47. Sobralense och Haglund på mitten med kamp Söder/Drugge om platsen bredvid/bakom Hysen. Sobralense kan dessutom spela kant. Seb på glid och sälj JJ/Elmar/Pär Eriksson/Bärkrot. Nu börjar det ta form för att etablera sig ett steg högre upp. Köp honom

    SvaraRadera
  48. Enligt en säker källa så har även Rooney, Ronaldo och Beckham inlett kontraktsdiskussioner med Håkan under helgen och mycket talar för denna trio till Blåvitt redan matchen mot Elfsborg.

    Kommer Propaganda Bladet att ha denna nyhet på löpsedeln imorgon?!

    SvaraRadera
  49. Rooney ska även sagt:
    "It would be an honour to play alongside Hussein".

    SvaraRadera
  50. 28 är ingen ålder. Vi måste ha spelare som kan avgöra matcher på egen hand! Vi lär inte komma undan billigare.

    Ofta kan spelare som byter miljö höja sig väsentligt! Titta bara hur ni själva agerar när ni ex byter jobb, visst är man mer på tårna hos den nya arbetsgivaren eller!

    Jag säger köp

    SvaraRadera
  51. Så kass som han varit på senaste tiden är vi nästan sugna på att ge er betalt för att ta emot honom ...

    SvaraRadera
  52. Sobralense kan inte svenska men inte heller Engelska.. lycka till ;)

    SvaraRadera
  53. Anonym 17:59, möjligen Rooney men frågan är om Mild anser honom tillräckligt allround och är han inte lite lönnfet? Nej förhandla med Gustav Svensson om en ev. återkomst vid 39 års ålder, känns säkrare med otekniska galningar än karaktärslösa bollspelare. Vi kör vårt eget race och där behövs inga moderna lirare, kötta på med långbollarna

    SvaraRadera
  54. Han vill väl vinna SM-Guld och varför skulle han då inte vilja komma till oss?! Möcke förståndig pöjk!

    SvaraRadera
  55. Jag är jävligt tveksamt, men jag har å andra sidan varit rätt tveksam till de flesta jag inte har nån vidare uppfattning om (för det mesta med all rätt, tyvärr). En gratisspelare, med skyhög lön (förmodar jag) kan antingen vara en kanonvärvning, eller skiter det sig, så vi säljer honom och då har vi bara missat JJ i tio matcher.

    SvaraRadera
  56. Jag är jävligt tveksamt, men jag har å andra sidan varit rätt tveksam till de flesta jag inte har nån vidare uppfattning om (för det mesta med all rätt, tyvärr). En gratisspelare, med skyhög lön (förmodar jag) kan antingen vara en kanonvärvning, eller skiter det sig, så vi säljer honom och då har vi bara missat JJ i tio matcher.

    SvaraRadera
  57. Kom igen Mild, vi kan väl få en brasse i alla fall. Han verkar ju helsugen så här kanske går att handla för rimliga pengar, inga andra anbud ju.

    SvaraRadera
  58. Så här skriver Kalmar själva:
    http://www.kalmarff.se/player/daniel-sobralense

    SvaraRadera
  59. Finn det ingen stolthet bland oss blåvita längre? På 90-talet blev det ramaskri när man ville värva Pascal Simpson och supportrarna satte på så vis stopp för värvningen.

    Idag är det bara ett fåtal stolta som sätter sig emot värvning av Stahre och Sobralense. Det är vi som lever efter devisen "Hellre dö stående än leva på knä". Och just leva på knä är det vi får göra med råttor i laget. Aldrig kommer vi kunna glädjas åt framgångar i Europa utan att råttorna kommer påminna oss om att det finns gnagare i våra led.

    SvaraRadera
  60. Herregud Anonym 10:36 är AIK:are och IFK:are olika raser eller? Det sjukaste inlägg jag nånsin läst på baraben

    SvaraRadera
  61. Trof f-n det att vi är olika raser!! 17:45, ditt inlägg är det sjukaste JAG har läst! Var har du befunnit dig de senaste 20 åren? Har du inte fattat någonting om supporterkultur i allmänhet och rivaliteten mellan Blåvitt och aik i synnerhet?

    Vi och dom tänkandet är det som förenar oss och gör oss starka. Detta är enkel psykologi. Mycket enkel! Och så ska det vara i fotboll. Det är det som är tjusningen. Att man har en arena där alla kan delas in i onda och goda, utan gråzoner.

    Innan du får spel och anklagar mig för att stå bakom fotbollsvåldet, så passar jag på att ta avstånd från det. Tycka illa om någon på läktaren behöver inte betyda att man slår honom på käften på stan.

    SvaraRadera
  62. Läste att någon skrev att Mild vill köpa loss Sobralense redan under hösten. Det slog mig att det ju är ett genidrag om det skulle lyckas, vi möter Kalmar om en månad i cupen och det vore lätt värt att ha Sobralense i IFK Göteborg för att lättare vinna semifinalen och med stor sannolikhet då kunna knipa en Europaplats. Cred till Håkan Mild :)

    SvaraRadera
  63. Tycker det är rent ut sagt löjligt att kalla Sobralense AIK:are - killen är från Brasilien, varför skulle han hålla på AIK? Som brasse kan han ju knappast tycka att de spelar någon bra fotboll till exempel. Han har väl skojat lite med media helt enkelt. Tycker faktiskt det är värre med dem som inte ser igenom det.

    Stahre är en helt annan sak, en simpel mobbare från AIK som stal guldet för oss och besegrade oss enda gången under säsongen i vår borg ska naturligtvis inte ha någonting med IFK Göteborg att göra. Lagerbäck, Sundhage, vem som helst men inte Stahre.

    SvaraRadera
  64. Sobralense? Den här lama lågpris-Drugge-taktiken är inte rätt väg till guld, kanske till en femteplats. Tror inte Mild faller för Sobralense, vore en stor besvikelse. Haglund däremot, hatten av!

    SvaraRadera
  65. 9/8/11 10:36
    sa javla bra skrivet du har huvudet pa ratt plats!

    SvaraRadera
  66. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/article13444504.ab


    Hahahahaha. Nu sitter ni med Svarte-Petter...

    SvaraRadera
  67. http://godfather.blogg.se/2011/august/trad-fram.html

    SvaraRadera
  68. Viär bästa alternativet för alla spelare Sobra! Men du är inte välkommen till oss ditt lilla våldtäktssvin

    SvaraRadera
  69. Du passar inte in i gruppen Sobra..

    SvaraRadera
  70. Honom skall ni ha! Perfekt, går bra med gruppen.

    SvaraRadera
  71. 9/8/11 20:13

    Lågpris!!?? Den lilla sopan har ju för fan 200 000 i månaden! Man kan ju undra varför? Har har ju en bollkänsla som en cykel!

    SvaraRadera
  72. Nu är det lite tidigt att peka ut någon spelare, som godfather-länken ovan gör.

    Men vem det än är så kan man konstatera att individen passar bättre i gul-svart tröja än i blå-vit.

    SvaraRadera
  73. Komma här med en sexualbrottsanklagad brasse som knappast rosat marknaden.. Nja Håkan.. Köp då hellre något nytt från trollhättan

    SvaraRadera
  74. Nej, det är han inte men förmodligen ett av de sämsta!!!

    SvaraRadera
  75. NY uppdatering hade ju vart lite kul!! Är trött på att se sobralense varje gång jag loggar in! Både Tobbe och Jakob var ju grymma idag! Det hade jag funnit mycket mer intressant än att se sobralense för 40e gången!

    Jag älskar er baraben. Det är inte det, jag är inte lika förtjust i sobralense bara :)

    SvaraRadera
  76. Kom igen nu. Mer inlägg på Baraben.com!

    SvaraRadera
  77. Är det Sobralense denna artikel handlar om?

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/article13444504.ab

    SvaraRadera
  78. Sobralense anmäld för sexuellt ofredande. Källa? Det var en bekant till mig som anmälde honom...

    http://www.barometern.se/sporten/idrottsstjarna-anmald-for-sexuellt-ofredande%282894328%29.gm

    SvaraRadera
  79. Behövs inte i nuläget, vi har ju Söder som måste komma igång också!

    SvaraRadera
  80. Fräscht med tanke på anklagelserna om sexuellt ofredande.. Det borde ju få alla lag att backa

    SvaraRadera
  81. har ni glömt2011-08-14 02:10

    brasiliansk fotboll är skit

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.