2015/10/22

Ett monster av kamplust.

COMEBACKGÄSTKRÖNIKA. Jag sitter och tänker på  vintern. Och de vindpinade och kalla vårdagarna, som gjorde allt för att försöka få vintern att nypa ännu ett tag om landet. Hur jävligt man kunde känna det då, när det enda man ville ha var en Allsvenska som rullade igång, ett Blåvitt som skulle utmana, som äntligen skulle ta oss ända fram. Det är guldet man tänker på. Som man alltid tänker på. Vinter, vår, sommar, höst. Guldet finns där för jämnan. Guld, guld, guld och lite pytt i panna mellan varven. För att få känna på. Testa lite. Smaka av.

Och nu närmar sig slutet på säsongen, och jag sitter och tänker på vintern? Hur det kan bli. Men jag tänker att så som jag längtade då, efter precis det här som vi har framför oss nu, längtar jag så det värker i kroppen till måndag kväll, 19.05. Två omgångar kvar. Två vinster räcker med största sannolikhet till det där efterlängtade guldet. Hur man än vrider och vänder på det, är det faktiskt så det ligger till.

Och bilderna av tappade poäng, straffmissar, öppet mål, felaktiga domslut, svaga forwards, försäljningen av Vibe, skadan på Rogne, svag trupp, svagt anfall eller vad det nu råkar handla om, det har jag lagt bakom mig nu. Det tjänar ingenting till i dagsläget att älta allt detta. Det är som det är, och nu står vi med två omgångar kvar och har en mycket god chans på det nittonde guldet.

Då måste vi pumpa in självförtroende i vårt blåvita universum, en självklar bild av oss själva som segrare, de starkaste. Vi har Solna och Peking på andra sidan, och de skrämmer inte livet ur mig om man säger så. De är inte starkare än Blåvitt, de har ingen generalplan för att spela hem det här, de har nerver som alla andra.

Därför ska vi inte vika ner oss, vi ska inte tala om brister. Vi ska lyfta fram det bästa ur oss som vi har, och bygga ett monumentalt monster av kamplust! Det är vi, supportrar, spelare, teamet runt laget, alla med blåvitt blod, det är vi som tillsammans bygger det mäktiga. Det är det mäktiga monstret som äntrar Kompisvallen på måndag kväll, det är det monstret som tillsammans ska gå in och göra ett jobb. Ett jobb som för alltid släcker ångesten från 09, som kommer att sätta oss i en katapultstol inför sista omgången nästa helg.

Vi är Blåvitt, och guldet ska hem. För tillfället finns ingenting annat som behöver uppta dina tankar. Ingenting annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.