2015/10/20

Kämpa

En bitter dagen efter. En känslomässig karusell från förlust, till serieledare, till en poäng med bitter eftersmak.

Vi kan snacka om att det var hands vid straffen, att Hjalle gjorde två tvivelaktiga misstag som ledde till två mål. Men det är inte lönt och det är inte där problemet ligger. På ett sätt är det väl tur att det var just Hjalle som orsakade dessa två misstag om någon. En herre som kan ta på sig det och gå vidare med bravur. Men problemet är att anfallsspelet knappt fungerat sedan Vibe lämnade. Hade anfallet fungerat som det borde och gjorde hade vi antagligen inte varit i denna situationen som vi faktiskt är i. Boman har gjort bra insatser men han är samtidigt begränsad. Riski har blandat och gett. Engvall har så mycket fotboll i sig men har inte fått allt att stämma. Sköld har jag personligen knappt sett spela och verkar inte ha något större förtroende.

Samtidigt har Mads blivit för defensiv, Ankan har kommit av sig och Lennartssons lösning har tyvärr varit SEB på en kant. Bortamatchen i Halmstad var första gången och höll på att kosta oss mycket. Även mot Halmstad hemma testades samma lösning och det kostade oss två poäng.

Vi har ett stort problem och Jörgen har tyvärr inte fått ut någon bra lösning på detta. Vi har Smedberg på bänken som är en kantspelare av högsta allsvenska klass. Vi har SEB med hjärta och stake som få på bänken. Vi har Ankersen som är en teknisk och irrationell spelare. Trots dessa valmöjligheter har vi ett ej fungerande anfallsspel och är lättlästa som få. Kollektivet håller inte fullt ut längre.

På måndag möter vi allsvenskans just nu formstarkaste lag. Vår kanske största rival. På bortaplan. I en direkt avgörande guldmatch. Det är bara tre poäng som räknas, inget annat. Så snälla Jörgen. Visa handlingskraft och fingertoppskänsla. Överraska. Vi har grundstommen.Vi behöver spetsa till det som inte fungerar och varför inte göra det med dem spelarna som är bäst.

Släng upp Ankan eller SEB bredvid Engvall i ett 4-4-2 och låt Smedberg ta kanten. Kör någon form av 4-3-3 med SEB-Gurra-Mads centralt och Engvall-Rieks-Ankan som forwards.

Ett GULD står på spel och vi riskerar att tappa det mot AIK än en gång. Det vill jag verkligen inte ska hända. Norrköping kommer antagligen bara ta tre poäng till. Malmö borta är en ruggigt svår match samtidigt som jag har svårt att se att vi efter en eventuell seger mot AIK förlorar hemma mot Kalmar i en match som gäller guld.

Det är nu det är ALL IN - kämpa för SM-guld! Inte bara för oss supportrar, men framförallt för Salle. Det finns inget mer jag unnar framgång och glädje som vår Emil. Så kamrater, släpp alla negativa tankar och föreställ er känslan efter tre poäng mot gnaget. Tänk en avgörande match hemma mot Kalmar. Det är så det måste bli. Det är så det ska bli. NR 19 ska hem!