2015/09/06

Gästkrönika: Imorgon när hösten kom

GÄSTKRÖNIKA Idag är det ett välkänt namn som återigen skriver här på Baraben. Än en gång är det Pontus Fredén, även känd som Hulken (@hulkenmini) som delger sina tankar och känslor inför hösten. Har du en text du vill få publicerad här på Baraben? Skicka den då till kontakt[at]baraben.com

Hösten börjar ge sig tillkänna, vinden blåser, kylan börjar så sakta bita sig in på skinnet. Man letar, suktar efter det sista sommartecken och vägrar ta in, inse att det går mot sitt slut. Med en djup suck accepterar man till sist faktum och tar på sig tjocka tröjan, tänder brasor och signalerar genom röksignalerna att vi kapitulerat. Men det är inte en sådan höst vi går mot kamrater, denna höst har vi länge gått och väntat på. Nu är vi äntligen där vi skall vara, högst upp, drivande.

Sommaren var inte vår starkaste period, långt ifrån. Men likt en Tsunami så tog vi ett par steg bakåt för att nu kunna skicka en monstervåg mot höstens prövningar. Vi är vågen tillsammans med spelarna, vi lämnar inget åt slumpen, det är dags att alla steppar upp ett steg till. Allt för många år har den finaste av föreningar fått lämna i sorti, det händer inte i år, det tillåter vi inte. Minsta motgång stirrar vi rätt i synen, höjer oss ett snäpp och kör över för 2015 är vårat år. Tillsammans skuldra mot skuldra och med en arm runt kompisen bildar vi en mur, vi släpper inte varandra, vi strävar mot samma mål. Vi är ostoppbara, i år har vi kraften som saknats i många år, man känner det i luften, vinden har en annan udd. Den sveper runt staden som ett startskott på vad som komma skall, sätter den elektriska stämningen i stadens alla vrår.

Vi känner den allihop, nu är det nära, nu knyter vi handen. Vi skickar redan nu ut varningen till Helsingborg, Borås och till Stockholm, en storm väntar er. Vi kommer se er falla en efter en längs med vägen medans vi trampar på, enda till slutet. Bucklan hör hemma i Göteborg och nu är det dags att hämta hem den och cementera den. Nu har just du ett val, antingen ställer du dig med oss på läktaren och är med på resan eller så stannar du hemma och äventyrar alltihop.

Fråga dig själv om du verkligen har råd att missa ett guld, att inte ha varit med på resan, att inte fått med dig allt i påsen. Släpp allt annat för nu är det på riktigt, nu får du inte svika. Nu kisar du inte längre utan öppnar ögonen och ser utmaningen med spänd blick, med en bestämd blick! Nu kliver du in ett steg mot kompisen, låter fanan vaja högt, stolt, i skyn. Med galna ljudtoppar, mäktiga koreografier och med en hel stads tyngd bakom dig skickar du all din energi ner mot skådeplatsen, mot planen och till det emblem som betyder ALLT. Vi har fått det serverat på ett fat kamrater och med dessa förutsättningar så viker vi inte en tum.

I höst brinner vi, tar oss förbi alla hinder och omfamnar varandra i eufori. Målet är inställt på Götaplatsen, guldpytt och bubbel. Vägen är fortsatt lång, vi kan inte sväva iväg, här och nu skall vi prestera. Om du inte har så är det hög tid att skaffa biljett till återstående matcher, låt oss sätta ribban högt, låt oss flera veckor innan matcherna sälja slut på biljetterna. Skicka en signal till spelarna att vi står bakom er till slutet, vi backar inte, vi rör oss bara framåt. Vi har ALLT i egna händer, vi faller inte på eget grepp, förlust, reträtt, finns inte i vårat ordförråd. Blåvitt får aldrig dö sa Bebben, Blåvitt får aldrig heller bli ett lag i mängden, vi skall vara överst. Bäst, stoltast och högst upp i skyarna. I år fäller vi bara tårar av lycka, det finns ingen annan väg att vandra för vi vet att allt är möjligt i en stad där Änglar bor.

Vi är Blåvitt - Bäst i Sverige
Pontus "Hulken" Fredén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.