2015/08/13

Riku Riski blir farlig i höst!

TRÄNINGSRAPPORT Efter några år är det dags för comeback, smygcomeback i morse, för min del både på BaraBen.com och att följa en träning live på kamratgården. Grabbarna började såklart med uppvärmning i solskenet och stretching efter det. Skulle uppskatta att runt ett femtiotal supportrar och journalister hade tagit sig till kamratgården denna soliga torsdag förmiddag. 

Målet för egen del var att försöka hålla koll på premiärträningen för Mads Albæk och se de andra nyförvärven (läs Victor Sköld och Riku Riski) i träning som inte fått de tacksammaste uppgifterna i de senaste matcherna att prestera på.
Victor Sköld stretchar efter uppvärmningen.
Mattias Bjärsmyr körde rehab inne i gymmet genom att cykla. Ser ni Gustav Svensson till höger om honom? Det ser ut som han springer på löpbandet. Troligtvis är han sliten efter tätt matchande. 
Uppvärmning.
Passningsövning, lite som en slalomtävling med en gubbe vid varje "slalom"-pinne som du passar snabbt i ett högt tempo och får tillbaka den snabbt och sedan passa snabbt till nästa gubbe och sedan roteras det när "slalom"-runda är klar. Jörgen manade på gubbarna bra för att få upp tempot.
Riku Riski och Gustav Engvall matchades ihop i tvåmålsspel. Troligt anfallspar på söndag.
 Sebastian Eriksson grinar illa efter en närkamp men kör vidare som vanlig efter några sekunder.

Första dagen på jobbet för Mads Albæk.
Efter passningsövningen körde de en kortare spurtövning. Därefter körde de en spelövning 5 anfallande spelare mot 3 försvarande med fokus på spelvändningar med två mål så fort det ena laget avslutat så vändes på steken. 

Sedan kördes tvåmålsspel med en intressant detalj att Tom Pettersson matchades som mittback under tvåmålsspelet men det är svårt att se några indikationen då Gustav Svensson körde i gymmet. Vilka som bildar mittbackspar på söndag är svår att läsa av men Hjalmar Jonsson och Thomas Rogne körde i samma lag i sin trebackslinje med Emil Salomonsson till höger. Haitam Aleesami och Tom Pettersson körde i motståndarlaget. Jag tycker att Tom Pettersson har gjort det bra i de matcherna han har hoppat in i mitten och det känns som hans passningspelet har utvecklats nu när han har fått spela mittfältare ett tag, det kommer han ha nytta av som mittback.

Ghananerna Prosper Kasim och Lawson Sabah ser lovande ut de visar fin teknik och är lätta i steget och visar prov på fin teknik. De kommer växa med tiden och blir spännande och se i framtiden. Mads Albæk kändes lite som en klassisk första dag på jobbet, kände och testade sig fram och stack inte direkt ut, försöker acklimatisera sig med miljön och anläggningen. Ser dock intressant ut och man ser att han är en offensiv mittfältare som vill framåt i banan och har goda intentioner. Han kommer växa in i det med mer träning och speltid. 

Någon som dock garanterat kommer bli ett utropstecken i höst garanterat är Riku Riski som var ett riktigt yrväder där framme och var på spelhumör och det syntes, kom i bra ytor och tricksade sig igenom, hade fart i tvåmålsspelet och gjorde några mål. Där verkar Mats Gren ha gjort ännu ett fynd här!

En till som verkar trivas med tillvaron är Haitam Aleesami som är på strålande humör. Men vem skulle inte göra det i den formen han är i och lyfter sig match efter match mot nya höjder. Per-Mathias Høgmo när ringer du in honom till landslaget?

Søren Rieks blev liggande en liten stund efter en smäll från en duell med John Alvbåge men reste sig upp efter en stund. Han verkar vara lite ur balans och det syntes i tvåmålsspelet och självförtroendet verkar ej vara på topp. Det har även synts de senaste par matcherna skulle jag vilja säga. 

Det samma gäller Sebastian Eriksson som verkar vara ur form och självförtroendet verkar inte vara på topp där heller. Frågan är nästan om inte det skulle göra honom gott att få vila första halvlek mot BK Häcken nu när det varit så mycket matcher på så kort tid och komma in med revanschlusta i andra halvlek, kasta in Mads Albæk direkt i hetluften tillsammans med Gustav Svensson på mitten. Nu är ju tyvärr Svensson avstängd på grund av för många gula kort. Det blir spännande och se om Jörgen Lennartsson vågar satsa på ett nykomponerat innermittfält med Eriksson/Albæk och om det blir Tom Pettersson eller Hjalmar Jonsson i stället för Bjärsmyr i mittlåset, dock känns Pettersson mer bolltrygg och säkrare i sitt spel. 

Efter träningen stannade de flesta kvar och tränade på avslut. Tyvärr av det jag såg, innan jag var tvungen att dra mig, så såg skyttet ut ungefär lika dåligt som på de senaste matcherna. Skärpan måste slipas tills på söndag om vi skall behålla serieledningen!

Trolig startelva på söndag:

Alvbåge
Salomonsson-Jonsson-Rogne-Aleesami
Ankersen-Pettersson-Eriksson-Rieks
Engvall-Riski

Med reservation för skador, sjukdomar etc.

4 kommentarer:

  1. Uppdaterat inlägget då jag hade missat att Gustav Svensson är avstängd mot Häcken på söndag.

    SvaraRadera
  2. Gurra är ju avstängd så har svårt att se att han tar plats på mitten. Troligare är väl att Petting går in bredvid Sebban och att Mads kanske får en halvtimme i slutet?

    SvaraRadera
  3. Inläggen på BaraBen den senaste veckan har varit ren och skär fucking kvalité!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.