Matchtankar - belenonses, 6/8

ANALYS. "Lovade" ju vid något tillfälle att skriva om båda matcherna i min analys av EL-kvalet där vi återigen åker ut mot ett jävla portugisiskt lag. Kommer la gå sådär. Två målvaktsingripanden som är under all kritik i bortamatchen, en håglös och statisk offensiv i hemmamatchen. Det finns många små saker sammantaget som orsakar sortin ur fotbollens finrum även denna gång. Ledsamt att beskåda att vi inte lyckas låsa upp deras ultradefensiv inför ett sinnessjukt tryck på hemmabana. Två sittande innermittfältare som återigen gör en solid defensiv insats, men tyvärr bidrar noll och ingenting offensivt. Det hade verkligen behövts någon som kunde transportera boll FRAMÅT i banan, med fart, kvalitet och finess. Nu finns ett alternativ, varje gång. Rulla hem till mittback.

Det är såklart som sagt inte den enda orsaken till att det inte blir några mål. Idag heller. Men det är en stor och betydande del. Att dessutom Seb (tyvärr) återigen inte går att känna igen, utan istället värderar konstigt, har dåligt tillslag, som vid det ypperliga skottläget i andra till exempel, inte bidrar nämnvärt till en kvalitativ offensiv, det är ledsamt att se. Kombinerat med detta har vi tyvärr väldigt trubbigt anfall med en Boman som river och sliter, men tyvärr är för träig i på tok för många tillslag, och kan således inte backa upp och samarbeta kreativt med Engvall. Där är Engvall tyvärr lite är likadan som Boman idag. Inte vän med boll, kommer inte till några heta avslut, och bidrar inte till ett fruktfullt samarbete framåt. Nästan för het.

Därtill är det ju än mer ledsamt att se hur sanslöst jävla klena fasta situationer vi kommer fram med. Hörna på hörna är antingen för lång, för lös, med för dålig adress eller helt enkelt bara jävligt usel. I sammanhanget upprörs man ju å det grövsta kring kvalitén i den sista sparken från Ankersen. I ett läge där vi har chansen att ta vara på ett sista sista läge, och MSD, med den "fina foten" är på plan, och dessutom troligtvis inte på långa vägar lika trött som Ankersen, då slår vi ytterligare en jävla pissfrispark som nästintill ger ett mål till motståndaren. Ledsamt.

Men visst, i all bedrövelse och fula ord måste man ju ändå kredda hjärtat och insatsen, men, det får inte vara så håglöst framåt, i alla fall inte om vi ska i EL att göra. Så är det bara.

Ljusglimtar givetvis i defensiven och tålamodet, även om jag ändå slet mitt blonderade hår så många gånger att jag nästan blev flint, i samband med de såsiga sidledspassningqrna i slutet när det ska vara desperationsspel. Framåt för helvete.

Jag är inte så arg egentligen. Mest tom, ledsen och förundrad över hur vi egentligen kan leda allsvenskan. Inget jag skäms och gnäller över såklart, men med spelet, coachningen och genomförandet en sådan här match, då börjar man undra. Varför byter vi inte ut Boman tidigare när Sköld har ALLT att vinna en sån här kväll? Släng upp Rieks också, i samma veva. Men visst, leder inte till nåt att döna ner knapptryckningar här på läktarexpertsmaner. Men, MSD och Tom i ett dubbelbyte? Då har vi en tunn trupp.

Deras coach är ett svin.

Några korta från matchen då:
+ Emil. Vilket jävla hästjobb. Synd att det inte ger mer. Hade nästan velat ha honom än mer offensiv. Hade hunnit hem ändå.
+ Ankersen är ju bra i drivet. Bra jobbat. Bör dock inte slå fasta just nu.
+ Försvarslinjen i övrigt. Även om de inte hade så mycket kändes det oerhört tryggt. Även om uppspel är för slöa. Våga slå långt nån gång när vi uppenbarligen inte har något kreativt på mitten.
+ Inramningen. Jävlar. Bästa trycket jag varit med om på GU. Oklart vad som hände i internboxen i 40e dock. Ut med packet.
+ Fullt jävla fokus på allsvenskan och kriga för SM-guldet nu. Ingen hejd.

- Kreativa nycklar för att låsa upp deras trötta spel. Måste till något.
- Fasta situationer. Nöta. Nöta. Nöta.
- Våga skjuta. Våga träffa mål!
- Vidrigt beteende i slutet av deras luffare till tränare. Pajas.

Nu kör vi så innihelvete på söndag. Krossa. KROSSA vidriga jävla svinmff.

Kommentarer

 1. Prestera prestera!

  SvaraRadera
 2. Vi måste vara på topp och spela ett rakare spel när vi möter internationellt motsstånd. Jävligt besviken att vi återigen ryker innan playoff.
  Det är fan inte okej att vi inte skapar mer en stolpskott på hela matchen.
  Tror tyvärr vi kommer falla i tabellen under hösten också. Vill se Lennartsson släppa fram lite nya spelare. Det är dags att låna dem unga ta klivit in i laget.

  SvaraRadera
 3. Sjukt frustrerande att se gårdagens match men som tidigare nämnts så är det fasta situationer mer än något annat som är för dåligt! Skapar man 10 hörnor visar det hur matchbilden är men att sedan bara slösa bort hörna efter hörna. Snackas det inte på träning om detta? Hur kan en hörna slås långt när 5 man går på första ytan? Kan inte klaga på viljeinsatsen, detta förlorades egentligen i en naiv insats på bortaplan.

  SvaraRadera
 4. Förstår inte varför Lennartsson envisas match efter match med att sätta in MSD i 65:e... Han har inte gjort mycket rätt på den tiden han får varje match, dags att ge någon annan chansen som brinner för det och förtjänar det

  SvaraRadera
 5. SCR Altach för Belenenses i nästa omgång. Nu kanske inte vi hade lottats mot samma motstånd då vi hade varit lägre rankade antar jag. Men känns pissigt att se vilka lag som finns kvar som man borde kunnat slå eller fått sig en riktig rolig motståndare där vi kunde dragit fullt hus och fått lite extra pengar.

  Nä det svider verkligen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.