2015/08/02

Matchtankar - ös-kross hemma 2/8

ANALYS. Finns säkert en och annan som suttit som på nålen och väntat på inbitna tankar om Belenses borta, men där tänkte jag minsann försöka mig på att skriva ihop något efter returen och betrakta hela omgång 3 i några rader. Gör förresten som Jörgen med J uppmanade efter slutsignal, köp din biljett till returen redan nu om inte detta är gjort. ALLA behövs på torsdag.

Kvällens match då. Inte mycket att klaga på, givetvis. 6-0 och största segern sedan samma siffror (tänker fan inte putslusta mig med några tennisreferenser) mot Glad Påsk djurgården 2009. Så jävla gött. Så jävla viktigt och framförallt, så jävla fint att vi kan döna in mål även utan Good Vibes på plan. Riktigt jävla bra att flera offensiva spelare gör mål också. I synnerhet Ankersen och Rieks. Självfallet sköj att Engvall dunkar in mål i Allsvenskan också. Viktigt. Hade kanske kunnat bli för mycket "Södersyndrom" annars om inte målen börjat trilla in snart.

Vad ska man då orda om efter en sådan urladdning? Löjligt ord. Det har ju pratats om urladdningar, baksmällor, trötta kroppar, tunn trupp och uteblivna värvningar i dagar. Det har dessutom dryftats metervis kring hur fullkomligt usla bröderna Bergströmssons fortsätter att vara, likaså har vi avnjutit poddar med fulla tjommar. Så, vad finns att skriva? Om man som jag nu, är våldsamt osnabb på att putta ut mina tankar efter matchavslut, är det ju oerhört lätt för er läsare att tro att man bara copypejstar någon annan krönika eller blogginlägg. Men, jag tänkte ändå hoppa in lite på ämnet som GT-Leman berör. Ösk var fan inte bra idag.

Visst, det förtar inte grejen, den psykologiskt och mentalt viktiga grejen i att återta serieledningen, vinna på hemmaplan, göra en massa mål även när skyttekungen är såld och truppen anses tunn, men som sagt, Örebro var riktigt dåliga. Samtidigt, som Sören hade sagt i någon intervju, var det med Jan Lind? att blåvitt gjorde ösk dåliga? Rätt och riktigt. Det som gjorde ösk mest dåliga var ju faktiskt de gånger ovan nämnda Sören (och även Ankersen) bröt in i banan och agerade spelfördelande offensiv mittfältare. Om det gjordes för att ösk var dåliga och tid gavs, eller om ösk just blev dåliga och gav tid för att detta skedde, det vetefan. Mer av den varan vill vi verkligen se mer av. Likaså skott. Skott från alla jävla håll och kanter. Bröträffar blir farliga, snönickar blir farliga, bra skott blir farliga och försöket från Gurra höll på att bli farligt också. Skott skott skott.

Nej, inte mycket mer att säga. Viktigt att sitta still i den känslomässiga båten, suga karamell och hoppas att omladdningen är enkel och går väl i ytterligare en dyngvädersommarvecka i Sverige 2015. Förhoppningsvis får vi se vem Gren setat med. Förhoppningsvis får vi även se om denne presenteras på KG inför rökmaskiner, räkmackor och annat innan mff away.

Några korta från matchen då:

+ Målskyttet.
+ Sören. Charmören. Kreatören.
+ Ankersen. Før fan!
+ DJ Alessi. Köng.
+ Emil. Köng.
+ Serieledning.

- Vi har fortfarande en rätt tunn trupp.
- Surt att inte Sköld får måla.
- Lite trökigt att inte Prosper fick nån minut.
- Bergströmsson?

Äntligen är ett av säsongens sämsta inlägg slut. Vi ses på torsdag. Framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.