2015/07/26

Matchtankar - fffffff borta, 26/7

ANALYS. Den bedrövliga spiralen snurrar vidare. Kryss på kryss följs av en plattmatch utan dess like. Till detta serveras en av bröderna Bergströmsson som i vanlig ordning gör en osannolikt sällsynt jävla usel insats. Som vanligt. Oavsett motstånd. Oavsett arena. Oavsett vem av bröderna som dömer. Tilläggas ska givetvis göras att vi inte på långa vägar kan, ska och bör lasta förlusten på en medioker domarinsats. Den mediokra insatsen gör vi så bra själva. Tillslag, alternativ, kyla, hetta, avslut och förvaltning av trehundra hörnor är för jävla dåligt. Ett. Sjukt. Jävla. Skämt. När gjorde vi mål på en hörna senast? Kom inte dragandes med vindar och grejer, en högavlönad professionell fotbollsspelare måste fan kunna få in fler än en, två, av alla dessa hörnor på mål, oavsett om det är motvind, medvind eller sidvind. Sen, när och om bolljäveln hamnar framför kassen, då måste skärpan vara bättre. Inget snack. Åtminstone om man har tänkt att aspirera på ett SM-guld.

Visst, gnäll, gnäll, gnäll och gnäll. Återigen. Idag är det befogat. Jag var inte många millisekunder från att börja gråta vid några tillfällen i andra halvlek när Engvall, Boman och Rieks hade lägen som stoppades på motståndarben eller målvakt. Vad det säger om min karaktär eller psyke lämnar vi därhän. Likaså, det kan väl förefalla jävligt löjligt att nästan börja lipa under en förlustmatch i fotboll, sånt händer ju? Ja, man vinner ibland, förlorar ibland, och kryssar för ofta. Men, det finns förluster och det finns förluster. Kompat med coachning (varför i helvete spelar Ankersen hela matchen? Ja, han har och är kvalitet, men idag var det inte många rätt.) och en extremt tunn trupp som inte känns säker för en guldstrid och Euroleaguespel, då är tårar nära. I synnerhet med det tidigare försprånget på näthinnan. Borta.

Som sagt, man kan förlora, inget med det. Men, med det jävla förbannade avståndet ner som fanns i tabellen, det är ju som bortblåst för att det har varit "en sån där dag" (bra poäng, Klang!) i sällsynt många matcher nu. Det håller inte att, jag gjorde det också, putta ur sig att "det minsann är en sån där dag idag igen". Är det en serie gånger är det för dåligt. Så enkelt är det. Det måste till spets. Spets OCH bredd. Det måste finnas alternativ, konkurrens och ett driv. Givetvis finns det väl sådana attribut idag också, men det syns onekligen intet av den varan när man förlorar på det sättet mot ett bussbrögäng från Falkenberg där man nio gånger av tio ska vinna med fem bollar. Oavsett.

Leder givetvis ingenstans att bara wajna och wajna, men som sagts, försprånget är puts väck nu. Det är dags att se sig i spegeln. Ska vi vara med eller ej? Guldstriden har redan startat. Det gjorde den visserligen i första omgången, och "maratonloppet" drog igång, men, det är nu det ska kommas in i andra eller tredje andningen. Antingen med befintliga gubbar eller med någon ny. Det är dags att vakna nu. Skrämmande likt förra året, som Wulcan skrev, det här med tajt matchning, Euroleaguespel, torsk mot Mjällby borta (sämsta matchen förra året?) osv. osv... Inte. Hamna. Där. Igen.

Jag kommer inte längre. Lika bra att släppa det här.

Några korta från matchen då:

+ Haitam Aleesami. Bäst idag igen. Gör ingen Ludde och gå till ett jävla pisslag direkt. Snälla.
+ Gustav Engvall. Svårt att ge plus när en anfallare inte målar, men, det finns där. Riktigt fina grejer idag också. Kämpa!

- Ja, hur många tecken finns det? Allt annat är fan på minus. Inte lätt att selektera och välja ut vilket som är värre än det andra, men coachning, bredd, fasta situationer, ingripande vid målet, Strömbergsson, missar, vind, brist på central kreativitet och förlust passar väl in på minussidan?

Köp din biljett till Belenenseses om du inte gjort det. Till Örebro också såklart. Eller för fan, köp biljett till allt. Vi måste ur den här skiten tillsammans.