2015/07/21

Krysslaget Blåvitt - när ska vi börja vinna (igen)?

FORMFRÅGA. I skrivande stund har Blåvitt inte vunnit en match på en månad. I skrivande stund har inte Blåvitt vunnit en tävlingsmatch på sju (!) veckor. I skrivande stund börjar den här bloggerskan bli lite nervös över hur våra uteblivna segrar denna sommar kan komma att påverka slutresultatet för hela den här säsongen...

Kryssformen för Blåvitt i sommar...
Naturligtvis är det klyschan "små marginaler" som bör/kan tas fram här, det ska Torbjörn veta att Blåvitt lika gärna hade kunnat vinna både i Peking och Polen med uddamålet om man haft lite flyt med sig i de avgörande situationerna. Däremot går det inte att komma ifrån det faktum att vi måste börja ta segrar lite oftare, framför allt i Allsvenskan (det går ju att kryssa sig vidare i Europa, även om det inte är optimalt) för att hålla oss kvar i serietoppen, inte minst för att bibehålla serieledningen.

Så vad ska till? Jag tror framför allt att vi behöver se Sebastian Eriksson briljera i sådan högform som vi såg honom under delar av vårsäsongen där hans tunga andravågsspel i straffområdet skapade en stor oreda i många försvar, framför allt genom att skapa ytor åt andra, och där hans extra aggressivitet i bollvinnarfasen satte hård press på många motståndare i deras försök till omställningar.

Det lätta svaret på att vinna med uddamålet är ju att våra anfallare börjar leverera på en högre nivå, särskilt Lasse Vibe - men den här gången låter jag bli den analysen. Jag tror nämligen inte att vi kommer få se en Vibe som är lika skärpt som under 2014 förrän vi helt kan avskriva en utlandssejour för honom. Och blir det så att han sticker sätter det än mer press på Seb att kliva fram som en reell härförare och på Gus Engvall att börja få in de där bollarna som i dag går lite utanför eller över.

Men oavsett - det är dags att börja vinna matcher nu Blåvitt.
Med start mot polackerna. Jesteśmy laureatem Szwedzki! Nu kör vi!

4 kommentarer:

 1. Baraben test

  SvaraRadera
 2. Att vi inte vunnit på 7 veckor KAN ju ha något att göra med att det var ett uppehåll för U-21 om du missade det.

  SvaraRadera
 3. Anonym/ Det kvittar väl om det var uppehåll. Det handlar ju inte om antal dagar vi misslyckats vinna i utan antal matcher din flane.

  SvaraRadera
 4. Börjar man x:a så kommer vi tappa serieledningen illa kvickt och åka ur Europa (med 0-0 borta säger det sig självt) så det är fan dags att vinna nu! Helst i allsvenskan!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.