2013/02/28

AIK-ikonens son väljer Blåvitt.

Den förre AIK:aren och gnaget-"legenden" Björn Kindlunds hjärta måste ha fått sig en svår törn i helgen, då sonen Oskar besökte Kamratgården, och skrev på för Blåvitt. Oskar, som är född 97, kommer att tillhöra U-organisationen under Alf Westerberg och Thomas Olssons vingar. Blåvitt har höga förväntningar på Oskar, och tanken är att han, inom en inte alltför avlägsen framtid, ska aspirera på en plats i A-truppen.

Oskar är en framtidsman inom svenska fotboll. Han har spelat i pojklandslaget, och gjorde i somras som 15-åring debut i Div 1, när Sirius tog emot Akropolis hemma på Studenternas.

Klubbar från England, Tyskland samt andra allsvenska klubbar har visat intresse för Oskar, men valet föll alltså på Blåvitt.

Sport vi minns (men helst vill förtränga): I den allsvenska premiärmatchen 1993 mellan Blåvitt och AIK, kvitterade Björn Kindlund Blåvitts ledning, med matchens absolut sista spark. Strax innan hade delar av Stora Stygga Black Army överröst Ravelli med mynt och burkar, vilket inte gjorde någon förvånad. Dock, den långsinte glömmer aldrig. Vi får se framtiden an, och det vore gott om Oskar tog klivet upp i A-truppen så snabbt det bara går, så att "återbetalningen" kan ta sin början..

Vi välkomnar Oskar till den blåvita familjen!