2014/08/09

Välkomna, bägge två.

Sören Rieks är nu klar och presenterad för IFK Göteborg. 
Varför man inte valde att meddela detta via en presskonferens är för mig oförståeligt iom klubbens just nu utsatta läge. Ett gyllene tillfälle att säga ;
"Vi är fortfarande med i svängarna, nu går vi för vårt topp-tre-mål! Häng med!" men vem fan är jag att vara kritisk när det äntligen händer något..

Charmören Sören
Sören beskriver sig själv som en (ganska) snabb poängspelare. Teknisk och (väldigt) stark i huvudspelet. Vänsterfotad. Högerfotad. Dubbelfotad. 184 cm lång. Har 80 i acceleration på Fifa. (Dagens kanske viktigaste info).

– Jag har naturligtvis koll på IFK:s framgångar i Champions League på 90-talet och det känns oerhört bra att vara här. Jag har pratat en del med Lasse och förstått att det finns ett enormt intresse för den här klubben och att deras ambition är att alltid vara med i toppen. Sedan ser jag ju själv vilken fantastisk anläggning de har här på Kamratgården. 

Spelbar på flera positioner vilket historiskt sett har visat sig vara gynnsamt för IFK Göteborg i lagbygget. Glöm inte att Gurra fortfarande är värvad som mittback.
Spontant skänker denna värvning mig hopp om framtiden. Hopp om ett bättre klimat på Kamratgården. Hopp om kreativitet. Hopp om en nytändning för spelarna. Hopp om självförtroende.

Detta lär dock inte bli vår sista värvning denna sommar. Kenneth Zohore reser nämligen med flyg till Göteborg, idag.