2014/06/06

Nordin Gerzic - en fasad som aldrig föll.

KRÖNIKA:
Jag har precis avslutat Expressens artikel där Nordin Gerzic bekänner sig som spelmissbrukare.
I samma text beskriver Nordin hur han sårat familj, flickvän och vänner samtidigt som han besitter en sorg och en ilska över hur sjukvården behandlat hans far. Om hur dagarna flöt samman och att det enda som fanns i hans huvud var spel. Hur han tvingades ta SMS-lån i sambons namn för att kunna finansiera sitt spelmissbruk samtidigt som lönesumman vilken trillade in på kontot varje månad var högre än vad många kan drömma om.

Nordins last var det få som kände till. Jag har själv lärt känna denna man iom min inblandning i denna blogg, och jag var givetvis en av dem som inte hade en aning. En av dem som nu sitter här i chock, och vill handla i affekt, men inte vet vad han skall göra.
Inte går det att föreställa sig att denna glada kille går runt med en sådan tyngd.
Sist vi sågs var uppe på Kamratgården. Det diskuterades mat.
- Ge mig tips på en bra förrätt! Det får fan inte vara fisk, Patrik. Jag ska göra en brakmiddag där hemma.
- Eh, toast skagen? svarade jag, samtidigt som Haglund skrattade ut mig.

En timme senare möts vi av en slump på vår lokala Ica-butik.
- Hörrö, tror du det är någon skillnad på snabbgelatin och gelatinblad? Jag ska göra Crème brûlée till efterrätt. Vågar man testa den här enkla som bara vispas ihop? Eller jag chansar inte. Det står gelatinblad i receptet. Bättre att göra det på riktigt än att ta genvägar. Jag vill att det ska bli perfekt.

Det är just den Nordin jag lärt känna. Han som inte tar genvägar. Han som vill att det ska bli perfekt. Han som är uppstyrd, skötsam och inte fuskar. Han som inte äter en godisbit två dagar innan match med rädsla för att den ska påverka.
Han som tycker att spott och spe motiverar. De som förmått sig besöka en träning där du deltagit vet vad jag menar.

Den killen finns kvar. Jag har lite mer respekt för honom nu än innan bara.

Det finns sår att läka, Nordin - men inte bland oss. Inte i IFK Göteborg. Här är du uppskattad för den du är, och den du kommer bli. Var du spelar år 2015, det vet vi inte, men jag tillsammans med kamrater önskar dig en fantastisk fortsättning på din fotbollskarriär, endera den är i Blåvitt eller någon annan klubb.

Guidad tur med Nordin Gerzic inför hemmapremiären 2013.

Sänd din hälsning till Nordin i kommentarsfältet här nedan.